In dit blog artikel deelt Feng Shui expert Debby Wezelenburg, hoe je de levensenergie optimaal kunt laten stromen in je huis en leven door de eeuwenoude levensfilosofie Feng Shui toe te passen. Benieuwd naar haar 4 stappen en 3 tips speciaal voor ouders?

Stap 1: Begin bij je voordeur.

De voordeur is de energiegever van je huis doordat hier de frisse lucht binnen komt en jouw domein waar je jezelf kunt zijn begint. Dus kijk eens naar je voordeur. Heb je een naambordje op je voordeur? Zodat de enige plek op aarde die van jou is, ook jouw naam draagt? Zit de voordeur goed in de verf? Is het pad er naar toe uitnodigend? Staat er een plant bij de voordeur voor de levendigheid? De voordeur en entree bepaalt al in grote mate of de levensenergie binnen stroomt.

Stap 2: Het begint met waarneming.

Kijk eens om je heen in de ruimte waar je nu bent en zet al je zintuigen aan het werk. Wat zie je, wat voel je, wat ruik je, welke geluiden hoor je? Word je blij van wat je waarneemt of ervaar je dat het anders kan? Maar hoe en waar te beginnen? Door zelf de regie in handen te nemen en dit bewust te verbeteren met Feng Shui voel je je meer thuis en ontspannen in je eigen huis en leven. Op deze wijze kun je bijvoorbeeld beter slapen, rustiger eten met elkaar of het gezelliger hebben in de woonkamer.

Stap 3: Tijd voor het maken van een verandering.

Na het waarnemen is het tijd om aan de slag te gaan met de indeling, inrichting, de hoeveelheid spullen en het gebruik van de ruimtes in je huis. Dit kan door middel van kleur, vorm, materialen en door bewust keuzes te maken die jouw welzijn helpen te vergroten. Op die manier kan jouw huis je ondersteunen in wat jij nodig hebt in jouw leven. Iedere verandering in jouw huis geeft een verandering bij jezelf. Je kan klein beginnen door bijvoorbeeld je bed anders neer te zetten maar ook door ruimtes anders in te delen of zelfs te verbouwen.

Stap 4: Zorg voor een fijne thuiswerkplek (indien van toepassing).

De basis houd je rustig met niet te veel spullen en kleuren om je heen, zodat de focus naar je werk toe gaat. Zet of hang een aantal planten op je thuiswerkplek. Dit geeft de nodige levendigheid als je een dip hebt op de dag. Een plant, bloemen en ook de kleur groen zorgen voor een goede samenwerking en fijne onderlinge communicatie. Neem voor de bureaustoel een stoffen bekleding, dit zorgt voor geborgenheid en zachtheid voor jezelf. Daarnaast is een zacht vloerkleed onder je voeten tijdens het thuiswerken ook een weldaad voor jezelf. Planten en aaibare stoffen geven ook een fijne akoestiek in de ruimte. Hang iets aan de muur op wat je inspireert en waar je regelmatig naar kijkt, dit houd energie op pijl tijdens je werkdag. Dit kan bijvoorbeeld ook een houten latjes muur zijn.

Mijn 3 tips speciaal voor ouders.

Iedere verandering in je huis, is een verandering voor jezelf en het gezin. Door te zorgen voor meer balans in huis, zorg je ook voor een prettiger samenleven met elkaar. Daarom wil ik graag nog 3 tips delen speciaal voor ouders:

 1. Zorg voor genoeg gelijkwaardige zitplekken voor ieder gezinslid in de woonkamer. Dus niet dat één iemand languit op de bank ligt en de andere gezinsleden niet genoeg ruimte hebben om ook prettig te zitten.
 2. Laat kinderen niet in hoogslapers slapen, maar in een bed op de grond. Dit zorgt voor een betere nachtrust. Hoogslapers geven onrust, omdat het slapen in de hoogte warmer is dan een bed op de vloer. En om goed te slapen, moet het niet te warm zijn. Daarnaast worden onder hoogslapers vaak spullen bewaard en bureaus neergezet met speelgoed erop. Deze spullen geven veel onrust onder het bed van je kind en komt de nachtrust niet ten goede.
 3. Voor een eettafel is een ronde vorm het meest ideaal, omdat niemand dan op de kop kan zitten, dit is namelijk de dominante positie. Een ronde tafel komt de communicatie in het gezin ten goede. Het heet niet voor niets; het goede ronde tafelgesprek. Dat leidt tot oplossingen en harmonie.

Tot slot…

Feng Shui is een stap voor stap proces. Neem er de tijd voor en kijk wat iedere stap voor je doet. Daarnaast heb ik nog twee boekentips voor je wanneer je meer wilt leren over Feng Shui:

Ook geef ik je als cadeau ter waarde van €50,00 een online Feng Shui inspiratiesessie op woensdagavond 7 september 2022 van 19.30 uur tot 21.00 uur. Je bent van harte welkom om gratis deel te nemen. Meld je vooraf aan via het contactformulier op mijn website.

Voor meer informatie, tips, workshops en advies aan huis kun je ook terecht op mijn website; debbywezelenburgfengshui.nl


Wat betekent Feng Shui voor jou? En heb je vragen voor Debby? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?


16 Comments

 1. Lindaschrijfthetop Reply

  Een goede werkplek is erg belangrijk. Ik werk in de huiskamer dus daar heb ik het liefst zo weinig mogelijk rommel.

 2. Ik vind Feng Shui altijd heel interessant! En ik denk dat er ook zeker wat in zit. Dankjewel voor je handige informatie en hoe je het op een rijtje hebt gezet. Heel inspirerend.

 3. Ik vind het interessant om meer over te lezen. Wat Feng Shui precies is, weet ik echter nog niet goed.
  Groetjes Mitchel van mckleuver.nl

 4. Wat een interessante benadering. Zeker zo vanaf de voordeur gezien al. Sinds ik nu 3 jaar geleden mijn eigen huis heb, heb ik mij voorgenomen om alleen maar meubels en decoratie te kiezen die mij een een goed gevoel geven, waar ik blij van word of geïnspireerd door raak. En het voelt hier daarom ook zo ’thuis’. Dat lijkt wel een beetje op de Feng Shui benadering.

 5. Feng Shui is inderdaad een hele interesante benadering. Ik geloof er wel in. Maar kende niet alle tips uit dit artikel, waarvoor dank. Geen spiegels en wapens aan de wand, zeker niet in de slaapkamer, en geen doorgangen blokkeren, zijn bijvoorbeeld twee dingen die ik altijd in gedachten heb gehouden bij het inrichten van onze woning.

 6. Ah leuk, Feng Shui doet me altijd aan mijn moeder denken. Ze had zich er heel erg in verdiept op een gegeven moment en liep dan door ons huis met haar Feng Shui boek in de hand te verkondigen wat er allemaal anders moest. Mooie herinneringen en dus opgegroeid in een heel erg Feng Shui woning 😉

 7. Ik hou juist van een opgeruimd huis terwijl mijn vriend alles laat rondslingeren, dus dat zorgt dan wel weer voor onrust bij mij.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: