Ik ben in februari geboren en misschien is dat ook wel de reden dat ik zelfs in de winter, dol ben op lekker buiten zijn. En wat is er nu knusser dan een lekker vuurtje maken, met de mensen die je liefhebt een dekentje te delen, te genieten van de frisse buitenlucht en ondertussen de lekkerste vegan gerechten op de BBQ te bereiden? Ik wordt er in ieder geval heel erg blij van! Daarom deel ik in dit blog artikel mijn tips en tricks voor een sprookjesachtige vegan BBQ party in de winter.

Kies een fijn plekje uit en maak het knus.

Een barbecue organiseren kan ook als vegan een groot feest zijn! Zelf ben ik er dol op om het juist in de winter te doen en het aangenaam warm en hygge te maken. Denk aan een fijn plekje buiten in de natuur, dat overdekt is, een terrasverwarming heeft, lekker veel knusse zitplekken en heel veel dekentjes (laat je hierbij vooral inspireren door een Scandinavisch interieur). Ook het mooiste servies mag gebruikt worden en qua tafellinnen kies ik qua kleur het liefste voor warme aardetinten. Uiteraard mag een gezellige vuurkorf niet ontbreken, net zoals kaarsjes, fakkels en sfeerlichten.  

Nodig de mensen uit die je liefhebt.

En natuurlijk is het pas echt een feest wanneer je het kunt vieren met de mensen die je liefhebt! Wil je het echt sprookjesachtig maken? Stuur dan een mooie handgeschreven uitnodiging of een kaartje. Tijdens de BBQ kan het ook leuk zijn om een klein liefdevol cadeautje uit te wisselen al is het gezellig samen zijn natuurlijk al een cadeau an sich! En als je het budgetvriendelijk wilt maken kun je altijd afspreken dat iedereen iets meeneemt qua eten en/of drinken.

Vleesvervangers; ook voor de BBQ een succes!

Vegan vleesvervangers zijn er in alle vormen, maten en smaken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel. Ook voor op de BBQ! Denk bijvoorbeeld aan burgers, worstjes, filets en meer. Het fijne is dat alles kant en klaar is. Je hoeft het eigenlijk alleen nog maar lekker warm en knapperig te maken. Ook kun je zelf de lekkerste spiesjes maken en vegan ribs.

De lekkerste vegan recepten en producten.

Als je op Google zoekt naar vegan recepten en producten die je kunt gebruiken voor tijdens een vegan BBQ, dan krijg je enorm veel blogs en inspiratie te zien. Mijn favoriete blog artikel dat hier tussen staat is van Mirjam van The Veggie Reporter. Zij heeft een onwijs leuk en inspirerend blog artikel geschreven met daarin de lekkerste vegan recepten en producten voor op de BBQ. Absoluut een aanrader! Want wat ik zelf niet wist, maar geleerd heb van haar is dat je bijvoorbeeld ook fruit kunt grillen. Hoe lekker klinkt een gegrilde ananas, geroosterde grapefruit, gegrilde perziken en een watermeloen steak? Yum! Al bewaar ik de perziken en watermeloen persoonlijk denk ik liever voor de zomer.

En vergeet ook niet de winterse drankjes!

In de zomer kun je natuurlijk de lekkerste (alcoholvrije) cocktails serveren! En denk ook aan andere vrolijke drankjes als sangria, speciaal biertjes en meer. Maar niet getreurd! Want ook in de winter kun je je hart ophalen aan heerlijke drankjes. Denk bijvoorbeeld aan warme vegan chocolademelk (met vegan slagroom!), speciaal koffietjes (met en zonder alcohol), glühwein, frisdranken met een kick (zoals gingerbeer, ginger ale, kombucha) en met wijn zit je natuurlijk altijd goed.   

Tot slot…

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren om ook in de winter lekker naar buiten toe te gaan en te genieten van de natuur en het gezelschap van de mensen die je liefhebt. En natuurlijk kan dat ook helemaal dierenleedvrij! Want tegenwoordig heb je zelfs voor de BBQ geen vlees meer nodig om er toch van te kunnen genieten. Ik wens je een sprookjesachtige vegan winter BBQ toe!


Heb jij weleens een vegan BBQ in de winter georganiseerd? En wat zijn jouw favoriete vegan recepten en producten voor de BBQ? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


7 Comments

  1. Ik ben zelf ook in februari jarig, maar het is nog nooit bij mij opgekomen om dan gewoon wel een bbq-feestje te geven. Meestal sla ik mijn verjaardag dan ook over en vier het in het voorjaar om dan dus inderdaad dat bbq feestje te kunnen geven.

  2. Linda schrijft ' t op Reply

    Ik bbq nooit vegan, maar barbecueën in de zomer vind ik erg gezellig

  3. Ooh gezellig. De BBQ staat hier eigenlijk het hele jaar door aan. We beperkwn ons niet alleen tot de zomer. Vegan hebben we alleen nog niet zelf geprobeerd op de BBQ.

  4. Dat klinkt gezellig. Op een of andere manier horen BBQ en zomer voor mij bij elkaar. Maar in de winter kan inderdaad net zo goed

  5. Ik houd meer van een zomerse barbecue want ik ben een echt zomermens, maar toch vind ik zo’n winterbarbecue er wel altijd gezellig uitzien. Met heeeeel veel dekens!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: