Wat als je iedere dag zou stralen? Dan is  je vrouwelijke energie ontwaakt en sta je middenin het leven. In dit blog artikel deelt Sabrine Kasno haar tips hoe je dit kunt realiseren. En als extra steuntje in de rug geeft ze ook een een-op-een Zoom sessie weg. Mogen we jou hier blij mee maken?

De kracht van vrouwelijke energie.

In je vrouwelijke energie zit zoveel moois! Zo zit er de wijsheid van je lichaam. Wanneer je hiernaar leert luisteren, dan weet je exact wat je lichaam nodig heeft waardoor je meer in het hier en nu kunt leven. Zo denk je minder vanuit je hoofd en kun je meer luisteren naar je gevoel en intuïtie. Je leert je inner compass kennen. Waardoor je je zelfverzekerd, magnetischer en aantrekkelijker voelt. Je leert van jezelf te houden en door deze zelfliefde staal je. En zodra je vrouwelijke energie ontwaakt is dan flow je gemakkelijk door het leven heen! Magisch toch 😀 ?

Oefeningen waarmee je je vrouwelijke energie kunt ontwaken.

In je vrouwelijke energie komen hoeft helemaal niet lastig te zijn. Je kunt het bereiken door ‘IN je lichaam te komen’. Denk hierbij aan oefeningen zoals;

Observeren zonder oordeel te geven aan wat je voelt.

Stilstaan bij zintuiglijke ervaringen zoals een druk, pijntje in je lichaam, sensatie of prikkel. Door diep in en uit te ademen naar de plek van en naar de sensatie. En gewoon zijn met die sensatie. Dus geen verhaal er omheen creëren, observeren zonder oordeel. Dus even niet ‘druk en bezig zijn’ maar ruimte en tijd nemen om echt even stil te staan.

Dansen en opgaan in de muziek.

Een andere manier om je vrouwelijke energie te ontwaken is door te dansen. En dan niet dansen hoe je in de discotheek zou dansen. Maar bewegen op de muziek. Het volgen van je lichaam. Sluit je ogen en luister naar de muziek. En volg je lichaam. Er kunnen gekke bewegingen komen, snel dansen op een ballad of juist omgekeerd. En misschien wil je juist stil staan. Er is geen goed of fout hierin. Alles is mogelijk.

Vrouwelijke energie is ook sensueel.

Sensualiteit hoort voor mij ook bij de vrouwelijke energie omdat het zintuiglijke ervaringen binnen je lichaam zijn. Dus wat doet het met je wanneer je bepaalde muziek hoort? Wat proef je echt wanneer je een aardbei eet? Hoe voelen de tintelingen op je tong wanneer je een kiwi eet? Wat zie je wanneer je naar de lucht kijkt? En wat voel je wanneer je jezelf streelt of aait? De overgave aan deze zintuiglijke ervaring is echt sensualiteit. Helemaal volledig in overgave zijn. Huilen wanneer je voelt dat je wilt huilen. Schreeuwen wanneer je voelt dat je wilt schreeuwen. Lachen wanneer je wilt lachen etc. Emoties doorvoelen zonder ze weg te stoppen. Emoties duren slecht 7 seconden en het overige wat je voelt is het verhaal wat je er omheen creëert. Door dit alles de vrije loop te laten, voel je daadwerkelijk wat je voelt. De emoties stagneren hierdoor niet in je lichaam. Waardoor je alles veel intenser voelt, met zoveel aandacht. Het maakt je krachtiger!

Zo maak je verbinding met jezelf.

Verbinding maken met jezelf doe je door in gesprek te gaan met jezelf. Jezelf zien als tweede persoon. Dit kun je doen in meditatie, journalen met zelfreflectie vragen of door bijvoorbeeld een brief aan jezelf te schrijven. Waarin je in gesprek gaat met je hoofd en gedachten. Door in gesprek te gaan met je gedachten maak je verbinding met jezelf. Zoals ik al zei; je lichaam heeft zoveel wijsheid. De antwoorden komen wanneer je helemaal met jezelf bent. De antwoorden zitten al in je. Alleen door alle lagen van conditionering, ervaringen en de maatschappij, zie je niet meer wie je werkelijk bent. Dit kun je weer afleren door verbinding te maken met jezelf.

Ter inspiratie; dit zijn mijn rituelen.

Ik start iedere dag met een ritueel waarin ik mijn vrouwelijke energie activeer. Zo doe ik een korte lichamelijke oefening met ademwerk. Vervolgens drink ik 100% pure onbewerkte cacao en gebruik ik essentiële oliën om in deze staat van zijn te komen en schrijf ik in mijn journal. Een heel fijn moment voordat de rest van het huis ontwaakt. Daarnaast omring ik mij met mensen die mij upliften. Want wist je dat jij de gemiddelde bent van de 5 mensen waar je mee omgaat? Daarom vermijd ik mensen die naar mijn mening negatief in het leven staan. Ik ga om met mensen die in lijn staan met mijn visie. Dat betekent trouwens niet dat ik geen aandacht heb voor de mensen die anders in het leven staan dan ik. Alleen houd ik het contact zo beperkt mogelijk. Ik ga niet met mensen om omdat het zo hoort.

Tot slot..

Wil je meer leren over vrouwelijke energie en hoe je deze kunt ontwaken? Dan kan ik het boek Rise Sister Rise : A Guide to Unleashing the Wise, Wild Woman Within van Rebecca Campbell van harte aanraden! Daarnaast wil ik nog iets met je delen. Ik zie namelijk te vaak dat sensualiteit wordt verward met seksualiteit. Dit zijn twee verschillende dingen. Sensualiteit is niet hetzelfde als seksualiteit. Wel kan het invloed hebben op je seksuele ervaring. De oefeningen die ik benoem kunnen ongemakkelijk zijn. En juist door hier doorheen te gaan, ontdek je de magie van je vrouwelijke energie. Dit deel van ons wordt helaas niet gezien en erkent in de huidige maatschappij. Daar wil ik heel graag verandering in brengen! En daarom, om je hierbij te helpen en richting te geven, verloot ik een een-op-een sessie via Zoom. Mag ik jou hier blij mee maken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel. Misschien dat je wilt delen wat vrouwelijke energie voor jou betekent? Uiteraard telt een ‘ik doe mee!’ ook. Volgende week vrijdag ontvangt de winnaar van ons een persoonlijke mail.

Update 28-12-2022: Door het overlijden van mijn hondenkind is het iets later geworden dan gepland. Maar de winnaar heeft zojuist een mail ontvangen. Heel veel plezier en inspiratie met Sabrine!


Wat betekent vrouwelijke energie en sensualiteit voor jou? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? Dan maak je automatisch kans op de een-op-een sessie via zoom met Sabrine Kasno.


10 Comments

 1. Linda schrijft 't op Reply

  Heel de dag ben ik bezig en pas s’ avonds als ik in bed lig en mediteer voel ik mijn zintuiglijke prikkelen.

 2. Ik heb er eerlijk gezegd nooit echt bij stilgestaan. Wel bij mijn eigen energie zonder er echt naar te kijken als vrouwelijke energie. Niet dat ik er veel voor hoef te doen want ik ben iemand die sowieso vanuit gevoel en hart handelt. Die hersenen van me elke keer roepen:’nee, nee, wat doe je, luister naar je verstand’. Tevergeefs 😉
  Ik doe wat ik voel.

 3. Ik heb hier nooit bij stil gestaan. Erg interessant om te lezen hoe jij jouw vrouwelijke energie laat ontwaken

 4. Mijn energy levels fluctueren nog wel eens. De ene keer barst ik van de energie en krijg ik van alles gedaan, de andere keer ben ik een uitgedoofde kaars en moet ik me-time inplannen om weer te kunnen opladen.

  • Dank je wel voor het delenZ en dat zien we veel in de huidige maatschappij. Geen goed of fout erin alleen hoe zou het zijn wanneer dit niet twee uitersten hoeven te zijn?

 5. Ik weet niet of mijn comment doorkwam, dus voor de zekerheid nog een keer.

  Deze post doet me denken aan de tijd dat ik buikdanslessen had. Dat ging ook echt over vrouwelijke energie en was enorm leuk om te doen. Ik wil dat zeker ook weer op gaan pakken.

 6. Mooi om te lezen! Ik zit nog veel te veel in mijn hoofd, al ben ik hier stapje voor stapje wel beter in geworden. Ik lees steeds meer over 100% pure cacao. Ik ken het helemaal niet, ga me er toch eens in verdiepen!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: