Nog even en dan is het weer kerst! Vier jij het dit jaar samen met vrienden of familie? En maken jullie surprises voor elkaar? Wat leuk! Speciaal voor deze gelegenheid heeft Niels een inspirerend gastblog artikel geschreven over het maken van een duurzame kerst surprise waar je weinig materiaal voor nodig hebt. Alvast hele fijne dagen!  

Op het moment dat de feestdagen langzaam maar zeker naderen, maak je vast en zeker plannen met vrienden of familie. De kans is dan erg groot dat iemand in de groep voorstelt om surprises voor elkaar te maken. Erg leuk natuurlijk, maar je hebt het zelf maar al te druk met werk, sporten of andere sociale bezigheden. Wanneer je wat meer tijd hebt, kun je bijvoorbeeld een leuke adventskalender maken! Maar wanneer je weinig tijd hebt, zijn surprise ideeën met weinig materiaal toch een uitkomst. Zoek je kerst surprise ideeën waar weinig materiaal voor nodig is en die je dus snel hebt gemaakt? Lees dan vooral verder en doe de nodige dosis inspiratie op.

Kies voor een handige blueprint die je online kunt downloaden.

Wist je dat er online erg veel blueprints te vinden zijn, die je meteen kunt downloaden vanaf je computer of laptop? Dit worden ook wel blauwdrukken genoemd en zijn een handige puzzel die je zelf elkaar kunt zetten. Het enige dat je nodig hebt, is een sterke lijmspray zodat het snel droogt en karton, zodat de surprise stevig in elkaar zit en niet kapot gaat. Je kan eventueel ook nog andere materialen gebruiken om de surprise op te leuken! Denk aan textiel en vilt. Het enige dat je dan nog hoeft te doen, is de cadeautjes en/of het gedicht te verwerken in de door jou gemaakte surprise. Makkelijker kan het haast niet!

Voor jong en oud is het gebruik van papier-maché een erg slimme keuze.

Je bent er vanaf jongs af aan vast en zeker mee opgegroeid tijdens het knutselen op school of het maken van een surprise. Zo kun je zelf of samen met je kindje gaan knutselen! Het in elkaar zetten van een surprise met behulp van papier-maché is een erg slimme keuze als je het liefste gaat voor een prachtige en originele creatie. Je moet alleen niet bang zijn om je handen vies te maken. Om de stukken papier aan elkaar te laten hechten, is het wel een vereiste dat je een potje behanglijm gebruikt voor dit project. Je kunt vrijwel iedere gewenst vorm maken en het papier is, nadat het is opgedroogd, makkelijk te bewerken met stiften of verf.

Inspiratie voor verschillende originele creaties doe je eenvoudig online op.

Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om vanaf niets een prachtige surprise in elkaar te zetten. Gelukkig kun je online genoeg inspiratie opdoen en op deze manier meteen starten met het maken van de surprise. Gebruik bijvoorbeeld Pinterest om opzoek te gaan naar leuke ideeën. Tip! Om je tijd zo effectief mogelijk te gebruiken, is het verstandig om de nodige voorbereidingen te treffen. Denk hierbij aan het kopen van karton en een bus lijmspray of het maken van een lijstje met alles wat je nodig hebt. Hierdoor vergeet je niks en verloopt het maken van de surprise vlekkeloos. Binnen no-time een waar kunstwerk in elkaar gezet en kun je genieten van de kerstdagen onder de gezellige kerstboom.


Heb je genoten van dit gastblog artikel geschreven door Niels? En maken jullie met kerst ook surprises voor elkaar? En wat voor creaties heb jij gemaakt en ontvangen? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


3 Comments

  1. Kijkje in huis en tuin Reply

    We trekken lootjes met het gezin voor kerst maar maken geen surprises

  2. Wat een goede tips. Wij maken met sinterklaas altijd suprises, afgelopen jaar een konijnenhok gemaakt haha 🙂

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: