Apps als TikTok, Instagram en Facebook hebben het succes van de horeca een stap verder genomen. Innovatieve drankjes zijn de nieuwe hype en gaan met gemak viraal. Maar als er een enkel drankje blijft terugkomen, dan is het wel koffie. Over de hele wereld zijn mensen verslaafd en hebben ze hun eigen manier van het te brouwen, verfraaien en serveren. Het is een wondermiddel waar ook mama’s ‘s ochtends massaal van profiteren. Niet alleen wekt het je stukje bij beetje maar is het ook een echt me-time excuus. Daarom schreef één van onze gastbloggers er een gastblog artikel over. Benieuwd hoe je jouw droom kopje koffie kunt zetten?

Bonen, je beste vriend

Allereerst moet je weten welke en hoe jij je bonen je verkiest. Als je terugkijkt naar jouw geschiedenis van kopjes koffie, zien we dan vooral espresso’s, latte’s, cappuccino’s of juist zwarte pure koffie? Het doel is om er achter te komen of je graag van een intens, sterke smaak houdt, of meer geniet van een zachtere, subtielere beleving. Dat maakt een verschil in de bonen die je gaat willen aankopen. Arabicabonen bijvoorbeeld bevatten minder cafeïne dan een Robusta, en dat verandert op zijn beurt het smaakprofiel. Arabica proeft over het algemeen zoeter en zachter, een Robusta bitterder en krachtiger.  Als je niet weet waar te beginnen, probeer dan misschien eens verschillende kopjes te zetten. Bij een merk zoals illy kan je voor een schappelijke prijs bonen aankopen en op die manier de verschillen voor jezelf proeven en ontdekken. Als je de smaak te pakken hebt kan je na een tijdje beginnen met rondneuzen bij specialty coffee, die de allerbeste kwaliteit van bonen bezit. 

Woon je in de omgeving van Deventer? Neem dan ook eens een kijkje bij één van de 10 leukste restaurants in Deventer voor een lekker bakje koffie of een fijne vega(n) maaltijd.

Brouwen baby

Hoe je je verkozen bonen brouwt, maakt natuurlijk een enorm verschil. Als je een complete beginner bent in koffie is het misschien wel een goed plan om op veilig te spelen en gewoon een espressomachine te kopen. Die kan je dan vullen met de compatibele pads zoals dolce gusto. Het voordeel is dat de machine alles voor jou doet, je moet gewoon op het juiste knopje drukken. Op deze manier kan je experimenteren met verschillende manieren van je koffie te drinken, zonder dat het proces kan foutlopen. Zodra je wat meer gevorderd bent kan je aan de slag met een mokapot of een goed ouderwets filterapparaat. Als je verslaving en portemonnee geen consensus vinden, dan kan je altijd gaan voor instant koffie.

Finishing touches

Zo, nu weet je welke bonen je het allerlekkerste vindt en hoe je je favoriete koffie het liefste zet. Nu is het nog enkel een kwestie van wat je nog gaat toevoegen aan je uiteindelijke kopje. Wees gewaarschuwd: verschillende soorten melk geven een andere koffie. Kies bijvoorbeeld eens voor sojamelk, amandelmelk, rijstmelk, kokosmelk of voor het enorm populaire havermelk. Buiten verschillende soorten melk zijn er ook een hele hoop siroopjes, suikertjes en vervangmiddelen die je kan toevoegen, volledig naar je eigen voorliefde. Probeer een gezonde mix te vinden en voor je het weet kan jij elke ochtend je lievelingskopje zetten. 


Heb je genoten van dit gastblog artikel? En hoe drink jij je favoriete kopje koffie en wanneer? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


8 Comments

  1. Ik drink elke ochtend een kop koffie. Espresso wanneer ik in Frankrijk ben en cappuccino wanneer ik hier ben. Filterkoffie krijg ik meestal niet weg haha

  2. Linda schrijft ' t op Reply

    Ik ben een koffie liefhebber, maar een s’ ochtends en een in de avond. Ik zet een kopje koffie en de melkklopper aan en dan heb ik een heerlijk kopje koffie.

  3. Niet. hahaha. ik ben een echte thee drinker. Mijn favoriete smaken van de theeen die exclusief voor het Londonse warenhuis Harods zijn ontwikkeld

  4. Ik drink elke dag met veel plezier drie kopjes koffie. Die zet ik met mijn D.E. roze koffiezetapparaat : ) Die was best duur, vanwege de mooie roze kleur maar dat had ik er voor over.

    Ik drink mijn koffie met suiker en melk.

  5. Ik ben gek op koffie en probeer graag nieuwe bonen uit. Soms kan je in koffiehuizen echt heerlijke koffiespecialiteiten krijgen en thuis slaag ik er nooit in om hetzelfde resultaat te bekomen. Bij mijn ochtendritueel hoort altijd een tas lekkere koffie!

  6. Pingback: Gezond en gelukkig oud worden? Drink koffie! - Claire's Mission

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: