Wist je dat de meeste speelmake-up voor kinderen getest wordt op dieren en boordevol chemicaliën en microplastic zit? Hier wilde ouders met een missie, Folker en Rachelle, verandering in brengen. En dat is gelukt! Met het super schattige merk Ivy & Loulou verkopen ze prachtige vegan speelmake-up en accessoires die veilig in gebruik zijn en boordevol mooie ingrediënten zitten. In dit blog artikel vertel ik er alles over. En… Ik heb ook nog super leuk nieuws! Ik mag namelijk een Moonlinght Magic Giftset t.w.v. €39 weggeven aan één lezer. Mag ik jou en je kindje(s) hier blij mee maken?

Over Ivy & Loulou

In 2015 werd het oudste dochtertje van Folker en Rachelle geboren met een hazenlip en open gehemelte, in hun geval kwam dit niet door een erfelijke afwijking. Dus gingen ze op zoek naar oorzaken voor geboorteafwijkingen en waren behoorlijk gealarmeerd toen zij ontdekten dat heel veel dagelijkse verzorgingsproducten boordevol gifstoffen zitten en onnodige toevoegingen bevatten die in verband kunnen worden gebracht met geboorteafwijkingen en andere gezondheidsproblemen.

Het eerste wat zij deden, was online op zoek gaan naar producten die veilig te gebruiken zijn. Vooral voor hun dochter omdat kleine kinderen veel meer last hebben van giftige stoffen dan volwassenen. Daarom paste zij hun hun levensstijl aan en leven ze nu op het platteland, omringd door de natuur en dieren, en bewust van de impact van alledaagse producten op zowel onze gezondheid als de gezondheid van onze planeet.

Op een dag begonnen hun dochters te vragen om make-up. Maar veilige en gifvrije speelgoed make-up was onvindbaar. Daarom namen zij de sprong en ontwikkelde Ivy & Loulou. Geïnspireerd door hun dochters en voor hun dochters. En voor andere ouders die net zoals zij alleen maar mooie natuurlijke producten willen gebruiken die 100% veilig zijn zonder concessies te willen doen aan de kwaliteit. Uiteindelijk kostte het meer dan een jaar van onderzoek en testen om een ​​formule te vinden op basis van jojoba-olie met natuurlijke pigmenten. Maar het is gelukt!

Ivy & Loulou is natuurlijke en leuke speelmake-up voor kinderen dat 100% natuurlijk en vegan is, geen chemicaliën, microplastics of allergenen bevat en makkelijk in gebruik is. Daarnaast wordt er ook aan de planeet gedacht en zijn daarom alle verpakkingen plasticvrij, wordt er niet buiten Europa verzonden en wordt alles in Nederland gemaakt. Klinkt fantastisch toch 😀 ?

De mooiste natuurlijke en vegan speelmake-up.

Op dit moment worden er in de webshop van Ivy & Loulou 4 verschillende kleuren balsems verkocht (roze, blauw, zilver en goud), zijn er 3 giftsets en 3 accessoires te koop. Wij mochten een giftset uitkiezen en kozen voor de Moonlight Magic Giftset. Deze set mag ik ook aan één lezer weggeven!  Wil je hier kans op maken? Lees dan snel verder. Onderaan dit artikel deel ik met je hoe je mee kunt doen.

Moonlight Magic Giftset

De Moonlight Magic Giftset is één van de drie giftsets die verkocht wordt op de website. In deze prachtige set zitten de 3 balsems; Moonlight Silver, Lollypop Pink en Butterfly Blue. Met deze kleuren kun je de meest magische make-upcreaties creëren die je je maar kunt bedenken! Om het nog leuker te maken, hebben zij hier ook alle drie de accessoires aan toegevoegd; een kleine bamboe make-upspiegel, een bamboe applicator en een herbruikbare make-up remover pad gemaakt van 70% hennep en 30% katoen. De pad is Oeko-tex Standard 100 gecertificeerd, wat betekent dat hij 100% vrij is van schadelijke chemicaliën.

Onze ervaring.

Wauw! Wat een geweldige verpakking! Super lief en zoet! Ik vind het echt een lust voor het oog en ook Lana kon niet wachten om de verpakking te openen. Ook de inhoud is prachtig verpakt en geweldig om cadeau te geven en ontvangen! Het spiegeltje is van geweldige kwaliteit en ook de applicator en de pad zijn heel fijn. En dan de balsems. De Lollypop Pink balsem is heel zacht gepigmenteerd en leent zich perfect als zachte blush. De Moonlight Silver balsem is juist vrij hoog gepigmenteerd en hult de huid in hele mooie glittertjes. Tot slot de Butterfly Blue balsem. Deze is super hoog gepigmenteerd en heeft een diepblauwe kleur.

Alle balsems zijn trouwens geurloos en ongelofelijk zacht voor de huid en eenvoudig te verwijderen met wat water. Ik heb ze op mijn eigen huid uitgetest. En Lana alleen laten spelen met de applicator, pad en het opmaken van mama. Het wordt namelijk aanbevolen om de speelmake-up te gebruiken wanneer je kindje minimaal 3 jaar oud is. Lana is met 2,5 jaar nog net iets te jong maar… Gelukkig is deze speelmake-up ruim 3 jaar houdbaar! Dus we hebben alle tijd!

En ik heb leuk nieuws…. WIN een Moonlight Magic Giftset t.w.v. €39!

Ben je na het lezen van dit blog artikel enthousiast geworden? Dan heb ik super leuk nieuws! Van Folker en Rachelle mag ik namelijk aan één lezer de Moonlight Magic Giftset t.w.v. €39 cadeau geven! Hoe leuk! Mag ik jou en je kindje(s) hier blij mee maken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel. Misschien dat je wilt delen of jullie al vaker speelmake-up hebben gebruikt, wanneer en hoe? Ik ben super benieuwd! En uiteraard telt een ‘ik doe mee!’ ook. Volgende week donderdag ontvangt de winnaar een persoonlijke mail waarin ik zal vragen naar je adres zodat Folker en Rachelle de set naar je toe kunnen sturen.

Update 27-10-2022: Bedankt voor jullie super mooie, liefdevolle en enthousiaste reacties! De winnaar heeft zojuist een persoonlijke mail ontvangen. Fijne dag!


Ben jij al bekend met Ivy & Loulou? En hoe en wanneer gebruiken jullie speelmake-up? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


25 Comments

 1. Nienke | Mamameteenwolkje Reply

  Zo leuk! Ik heb ze al vaker voorbij zien komen. Ik heb voor Eefje een houten make upsetje gekocht, maar dit is natuurlijk wel extra leuk!

 2. Lindaschrijfthetop Reply

  Wat ziet er leuk uit, daar kunnen kinderen fijn mee aan de gang! En ook een leuk cadeau voor de feestdagen.

 3. Wat een prachtig vormgegeven make-up setje! Een stuk mooier dan die witte plastic dingen die ik vroeger kocht voor mijn kinderen ; )

  En het is ook fijn om te weten dat het vegan is.

 4. Mijn dochter heeft de make-up ontdekt. Ze wil graag mijn spullen gebruiken maar dat vind ik niet zo’n goed idee. Dit ziet er mooi uit en lijkt me verantwoord. Een leuk cadeau voor haar verjaardag of voor Sint, ik loot graag mee!

 5. Mijn 2 jongste kids zijn dol op make-up! Eli kreeg begin dit jaar al wat nagellak en oogschaduw voor zijn verjaardag in een mooie houten doosje, maar dat doosje is inmiddels nagenoeg leeg. Dus ik wil heel graag een gokje wagen voor dit mooie spul!

 6. Heel leuk zeg, dat had mijn dochter leuk gevonden toen ze nog jonger was. Ze had wel een houten make up nepset, die vond ze heel tof toen haha

 7. Mijn zusje is al vijf jaar vegan. Ik zou haar dit graag kado willen doen. Toen mijn oma dood ging en tijdens mijn onderzoeken naar baarmoederhalskanker maar ook nu tijdens onze IVF-behandeling is ze er gewoon voor mij. Ik doe zeker mee!

 8. Ik doe heel graag mee voor mijn dochter. Door haar gevoelige, droge huid ben ik er niet zo happig op om haar met speelgoed make-up te laten spelen. Maar met deze ’troepvrije’ samenstelling zou ik het graag willen proberen. Dan kan mijn dochter zich eindelijk ‘make-uppen’ als een prinses!

 9. Oooooh wat te gek! Mijn dochtertje is met 10 jaar wellicht iets te oud, maar zelf is ze hier helemaal weg van. Mag ik toch ook meedoen? Ze heeft van veel vriendinnetjes (en ook als je in zo’n schreeuwpaleis iets krijgt) kinder make-up gekregen, maar dan de foute. Het is heel slecht misschien, maar stiekem heb ik dat weg gedaan. Ik vind het een erg goed initiatief van Folker en Rachelle.

 10. Ik ken het niet, maar mijn dochter zal er helemaal dolblij mee zijn.

 11. Anneliese de Waal Reply

  Wat leuk voor de meiden, ik wist helemaal niet dat
  dit bestond

  Groetjes van Anneliese de Waal

 12. Grietje van der meer Reply

  Super leuk voor ons dochter die gek is op make up
  Ze kan er geen genoeg van krijgen, daarom staat het ook dit jaar weer bovenaan haar verlanglijstje

 13. Nou eerlijk gezegd gebruikte mijn kleindochter het om heerlijk op de muur te schilderen, gelukkig is ze nu wat ouder en vorig jaar hadden we het nog en gebruikte we het een beetje bij het doktertje spelen ( geen kleur op het gezicht en ik moest zelf met een vriendje uit

 14. Make – up voor kleine dametjes wordt hier vast enthousiast ontvangen ,
  Dan zullen ze zeker niet meer aan mijn rokken hangen ;
  ‘S morgens als je net je haasten moet ,
  En je dametje zwart ziet als roet ,
  Van de mascara die ze te pakken kreeg,
  En bij haar ogen smeerde als een stevige veeg!

 15. Wilma Wentink Reply

  Wij zijn r totaal niet mee bekend, en dit is een hele mooie gelegenheid om er kennis mee te maken

 16. Mirjam Hellingman Reply

  Dit zou ontzettend leuk zijn voor mijn tweelingdochter om elkaar mooi te maken!

 17. Eliatha Buurmans Reply

  Wat leuk, ik ken het niet, maar mijn stiefdochter begint nu langzaam met wat opmaakspullen, dit is wellicht leuk voor haar en ook nog vegan, beter voor het milieu. Top

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: