Wist je dat plantjes die niet verkocht worden of die niet helemaal perfect zijn vaak worden weggegooid? Doodzonde! Gelukkig bedacht Plantje.nl daar een oplossing voor; de Groene Kneusjes box. Een geweldig initiatief om plantverspilling tegen te gaan! En speciaal voor dit blog artikel ontving ik een Groene Kneusjes box met maar liefst 12 kamerplanten. Benieuwd naar deze beauty’s en mijn ervaring? Ik deel het allemaal met je in dit blog artikel.

First things first… Over Plantje.nl.

Plantje.nl staat bekend om het hebben van het grootste online assortiment kamerplanten van de Benelux. Naast de kamerplanten verkopen ze ook prachtige buitenplanten en hebben ze een ruime keuze aan plant-arrangementen en cadeauplanten.

Milieubewustheid is enorm belangrijk voor Plantje.nl. Ze hebben er dan ook een missie van gemaakt om plantverspilling tegen te gaan.  

Waarom een Groene Kneusjes box?

Alle plantjes van Plantje.nl worden vers van de kweker geleverd en beoordeelt op kwaliteit. Want alleen de topkwaliteit planten worden verstuurd naar de klanten. Om de mindere plantjes – de Groene Kneusjes – van de groenbak te redden, werden ze door het Plantje.nl team onder hun hoede genomen. En met de nodige extra liefde en aandacht, herstelde ze bijna allemaal. Hoe mooi! Maar omdat het kantoor nu uitpuilt met ex-Kneusjes, ging het team opzoek naar een andere oplossing. Zo is de Groene Kneusjes box ontstaan. Een set goedkope planten die met de juiste verzorging weer helemaal kunnen opleven.

Steeds vaker zijn het geen ‘kneusjes’ meer maar gezonde verse planten.

De coronacrisis heeft de sierteeltsector hard geraakt. Dit komt omdat veel kwekers de planten niet meer kunnen exporteren en daarom gedwongen worden om deze te vernietigen. Hartverscheurend! Om dit te helpen voorkomen en om de kwekers te steunen, koopt Plantje.nl deze planten sinds het begin van de coronacrisis in en heeft besloten om de box deels te vullen met gezonde en verse planten. Daardoor kunnen de kwekers toch nog een deel van hun handel verkopen en kan Plantje.nl weer een bijdrage leveren aan hun missie om plantvernietiging tegen te gaan.

Heel veel plantjes voor weinig geld.

Je betaald voor de Groene Kneusjes box slechts €23,95! Hoe de inhoud eruit ziet is een verassing. Ook het aantal planten verschilt per box. Gemiddeld ontvang je 10 tot 12 planten. De pot maten variëren van ongeveer 5 cm in diameter tot maximaal 17 cm in diameter. De gemiddelde waarde van de box is €50 a €60!

Onze ervaring met de Groene Kneusjes box.

Ik ben gewend dat wanneer je online plantjes besteld, ze er vaak heel zielig uitzien bij binnenkomst. Hoe vaak ik wel geen blaadjes in de doos vond of dat de aarde compleet uit de pot was gegaan.. Maar toen ik de Groene Kneusjes box openmaakte, was ik aangenaam verrast! Kerngezonde plantjes straalde mij tegemoet. De ene nog mooier dan de andere. De plantjes zitten daarnaast perfect ingepakt. Je voelt en ziet de liefde!

En toen had ik een luxe probleem… Haha! Ik had niet verwacht dat er 12 prachtige (best wel grote) formaat plantjes in de box zouden zitten. Maar gelukkig stonden er in onze schuur nog een paar potten. Wat ik heel erg leuk vind is dat er bij de planten geen omschrijving of naam bij staat (je kunt dit trouwens wel heel eenvoudig op zoeken via de gratis Plantsnap app). Persoonlijk ben ik niet echt van de gebruiksaanwijzingen en vind ik het veel leuker om lekker creatief op mijn gevoel te tuinieren. Dus ik heb een paar plantjes bij elkaar neergezet. Dit staat altijd zo leuk en gezellig!

Ik heb ieder plantje aandacht bewonderd, maar ik kon geen imperfectie vinden. Ze zijn stuk voor stuk zo mooi! En mega vers!

Eindconclusie:

IK BEN VERLIEFD! En ja dat moest even in hoofdletters 😀 . Want wat een geweldig initiatief is deze Groene Kneusjes box! Ik kan het iedereen aanraden. Voor jezelf of om cadeau te geven. Vooral in deze tijd. Want het hebben van (veel) planten ontstresst, zuivert de lucht en geeft je gewoon een heerlijk gevoel. En voor het geld hoef je het niet te laten. Daarnaast steun je Plantje.nl ook in hun missie om een einde te maken aan plantvernieling. Picture perfect! Ik ben fan!


Ga jij de Groene Kneusjes box ook bestellen 😀 ?


13 Comments

 1. Pingback: Kleine kamerplanten: 8x makkelijke kamerplanten - 100% Woongeluk

 2. Pingback: Lichtpuntjes vinden in deze bijzondere tijd. - Claire's Mission

 3. Pingback: Planten in huis: een plantenhoekje maken - zo doe je dat! - 100% Woongeluk

 4. Wat een super goed initiatief en wat een mooie prijs voor zoveel planten. Ik heb tegenwoordig meer groen in huis, maar ik merk wel dat de planten die al wat groter zijn het beter doen dan stekjes, die overleven he toch niet. Ik baal hier echt van, want ik doe echt precies wat bij de instructies staat. Dus wat dat heb ik ook wat kneusjes in huis 🙂

  • Gaaf hé! En ze hebben ook een halve groene kneusjes box. Ik vind het zo’n goed initiatief! En wat heerlijk dat je zoveel grote planten hebt! Ik vind het zelf ook lastig om te stekken en stekjes groot te laten worden. Misschien dat het makkelijker is in de lente of zomer?

 5. Ik vind het een heel mooi initiatief, en als ik zelf niet een kneus was als het om plantverzorging ging, zou ik ze zeker kopen. Op dit moment houd ik het meestal bij stoffen en plastic planten….

 6. wat een leuk idee. en wat een fantastische naam. lijkt me leuk om een keer te bestellen

 7. Ik had wel al eerder van de Kneusjes gehoord, maar nog niet uitgebreid over gelezen. Super leuk en goed initiatief! Goed om te horen dat ze ook de kwekers h(i)elpen met de planten die tijdens deze coronaperiode niet verkocht worden. Als we straks klaar zijn met verbouwen ga ik er zeker een bestellen!

 8. Pingback: Je huis een duurzame make-over geven in 5 stappen. - Claire's Mission

 9. Pingback: 10 tips voor snelle selfcare rituelen - Claire's Mission

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: