Een vakantie naar de Azoren met de kinderen staat garant voor een fantastische tijd. Je geniet van een geweldig landschap, ontdekt vele leuke plaatsjes en er zijn meer dan genoeg activiteiten te beleven. Al met al zijn het dus ingrediënten voor een vakantie die je nooit meer gaat vergeten. Maar wat zijn nu de leukste activiteiten om met kinderen te ondernemen? En welke bezienswaardigheden op de Azoren mag je zeker niet missen? Dit en meer lees je in dit gastblog artikel geschreven door Henriët van Vakantie Azoren.

Leuke activiteiten om te ondernemen met kinderen.

Er zijn tal van leuke activiteiten met kinderen die je in kunt plannen tijdens je vakantie Azoren. Wat de beste activiteiten zijn, hangt vooral af van het type vakantie waar je voorkeur naar uitgaat en natuurlijk de leeftijd van de kinderen. Met kleine kinderen kun je bijvoorbeeld gaan zwemmen in een écht subtropisch zwemparadijs. Maak een duik in het warme water tussen de metershoge varens, een echt subtropisch paradijs! Je kinderen staan oog in oog met het wildleven als je kiest voor dolfijnen en walvissen spotten of ga lekker wandelen in de bijzondere natuur op de Azoren. Er zijn namelijk verschillende wandelroutes die ook erg geschikt zijn voor kinderen. Zoek je liever de wat extremere activiteiten op met het gezin? De Azoren liggen op meer dan tien oude vulkanen. Je kunt dus een ware vulkaan beklimmen en geniet van de geweldige natuur.

3 unieke bezienswaardigheden op de Azoren.

De Azoren staan bekend om tientallen indrukwekkende bezienswaardigheden. We hebben drie bekende voorbeelden voor je op een rijtje gezet:

Algar de Carvão grotten: je bereikt deze grotten door een tunnel door te lopen. Het uitzicht? Een grot die door lava is gevormd en een diepte heeft van maar liefst 90 meter. Het meer is gevormd door regenwater en, afhankelijk van het seizoen, dan dit tot wel 14 diep zijn of leeg staan.

Lagoa do Fogo is een geweldig kratermeer. Doordat het meer redelijk hoog ligt, is het slim om dit te bezoeken op een heldere dag. De wandeling is zeer fotogeniek en bij zonsondergang geniet je van een geweldig uitzicht (als het dus niet bewolkt is).

Boca do Inferno: je kent het beeld vast en zeker wel. Het uitzichtpunt Boca do Inferno is een van de meest gefotografeerde plekken. Zo verscheen er ook een foto in National Geographic en zorgde daardoor meteen voor een boost van het toerisme van de Azoren.

Wil je nog meer te weten komen over de Azoren met het kleine paradijs Flores in het bijzonder? Lees dan ook het blog artikel van Aniek van Travel Writer (tip!). En wil je daarnaast graag foto’s en filmpjes maken met een drone? Neem dan eens een kijkje op Drone Me Away voor inspiratie.

Beste reistijd voor een vakantie Azoren.

Good to know! Er bestaat eigenlijk geen massatoerisme op de Azoren. Hierdoor ervaar je de eilanden het hele jaar door in een fantastische sfeer. De beste reistijd om naar de Azoren te gaan, is van eind april tot aan begin oktober. Dit valt namelijk samen met het hoogseizoen voor de archipel. Het hele jaar door heerst er een erg prettig klimaat en is het dus erg goed te vertoeven in kleinschalige hotels.

Zie je op tegen de vliegreis? Geen zorgen! Vliegen met een baby is echt mogelijk en met deze 6 tips wordt vliegen met kinderen geweldig!

Meer weten over de Azoren? Bekijk de volgende 3 boekentips.

Als je eenmaal een vakantie hebt geboekt naar de Azoren, dan is het de normaalste zaak van de wereld dat je hier graag meer over te weten komt. Laat de vakantiepret beginnen door van tevoren of tijdens je reis een aantal leuke boeken te lezen. We hebben drie leuke boektips voor je op een rijtje gezet:


Heb je genoten van dit gastblog artikel en ben jij weleens naar de Azoren geweest? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


3 Comments

  1. Linda schrijft ' t op Reply

    O wat een leuk, grotten bezoeken dat lijkt me erg leuk, ook voor kinderen.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: