Sinterklaas is weer in het land. Hoe leuk! Het wordt Lana haar 2de Sinterklaas en de eerste keer waarbij ze samen met ons een wensenlijstje heeft gemaakt. Benieuwd hoe deze eruit ziet? Lees dan snel verder! Ik heb daarnaast ook onwijs leuk nieuws. Van de webshop ikbenmama.nl mag ik namelijk een shoptegoed weggeven t.w.v. €65 die je mag besteden aan prachtig Grimm’s speelgoed. Woehoeee! 😀

Hoe wij dit jaar Sinterklaas vieren.

Als kind was ik altijd dol op Sinterklaas! Ik vond het altijd zoiets magisch hebben en ongrijpbaars. Een paard die op het dak kon lopen met Sinterklaas en pieten. Je schoen mogen zetten. Hard geklop op de deur met pakjesavond. Magisch!

Dit jaar vieren we voor de 2de keer Sinterklaas met ons prachtige meisje. Het wordt het eerste jaar waarbij we zelf op zoek gaan naar welke tradities we haar mee willen geven en welke niet. Zo heb ik het huis een klein beetje versierd met een raamsticker en vlaggetjes. En zijn wij sinds zaterdag begonnen met het maken van tekeningen en knutsels voor Sinterklaas. De intocht volgen wij niet op tv en ook het Sinterklaas journaal slaan wij over. Maar we zingen wel liedjes en lezen Lana voor uit de mooiste prentenboeken. Pakjesavond is dit jaar pakjesmiddag samen met haar oma en overgroot oma. Het wordt een heerlijke dag waarbij taart, pepernoten en ander lekkers natuurlijk niet mag ontbreken inclusief dé klop op de deur. Zoooo leuk! Wij kunnen niet wachten!

Over ons wensenlijstje.   

Het maken van een wensenlijstje; nog iets wat voor mij Sinterklaas schreeuwt en echt een traditie is. Dit jaar hebben wij het natuurlijk gemaakt. Maar vanaf volgend jaar mag ons meisje het ook zelf maken. Wij geloven trouwens niet in teveel en leven zelf ook vrij minimalistisch. Geld speelt niet zo’n grote rol, we kopen liever iets wat duurder is maar wel duurzaam, maar wel het aantal. Lana haar oma en overgroot oma hebben we trouwens even van het lijstje gehouden (van hun krijgt Lana natuurlijk ook nog cadeautjes).

Ben je er klaar voor? Ik ga je niet langer in spanning houden… Dit is wat er dit jaar op ons wensenlijstje staat:

Grimm’s speelgoed

Wij zijn dol op open ended speelgoed omdat het helpt bij de ontwikkeling en het vergroten van het inlevingsvermogen, fantasie, creativiteit en verbeeldingskracht. 99% van Lana haar speelgoed (en dat van haar broertje of zusje) bestaat dan ook uit open ended speelgoed waarbij er ook een link is naar het Waldorf (vrije school) onderwijs. Eén van onze favorieten merken hierbij is het prachtige houten speelgoed van Grimm’s. Dit omdat het houten speelgoed in minimalistische vormen met prachtige kleuren heel uitnodigend is om mee te spelen. Daarnaast worden de producten stuk voor stuk (met een paar uitzondering) handgemaakt door mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Omdat het speelgoed zeker niet goed goedkoop is en omdat we Lana zo minimalistisch mogelijk opvoeden, geven we haar alleen nieuw speelgoed op speciale momenten. En natuurlijk betekent dat ook met pakjesavond (of in ons geval pakjesmiddag)! Deze prachtige Grimm’s set met gekleurde plankjes staat dan ook bovenaan ons wensenlijstje.

PS: Enthousiast geworden over Grimm’s? Lees dan zeker verder! Van de webshop ikbenmama.nl mag ik namelijk een shoptegoed weggeven t.w.v. €65 die je mag uitgeven aan Grimm’s speelgoed! Onderaan dit artikel vindt je meer informatie en kun je mee doen. 😀

De Gruffalo en zijn vrienden boekenadventskalender  

Ons meisje is (net zoals haar mama) een echte boekenwurm en creatieveling. Zo leuk! We kunnen dan ook niet wachten tot we haar blije snoetje kunnen zien wanneer ze deze prachtige boekenadventskalender van de Gruffalo en zijn vrienden open mag maken. Wij gaan het als schoencadeau aan haar geven eind november. Zodat ze vanaf 1 december iedere dag, 24 dagen lang elke dag een boekje mag uitpakken. Een kleurboek, een doeboek, een liedjes- of versjesboek. Wat een feest!

Mooie Sinterklaas prentenboeken

Wij zijn dol op boeken! Zodra Sinterklaas in Nederland is, beginnen wij met het voorlezen van mooie Sinterklaas prentenboeken. Dit jaar hebben wij 4 favorieten;

 • Sinterklaasliedjes; een prachtig boek met hele mooie illustraties met bekende en onbekende Sinterklaasliedjes. Echt een pareltje! Wij zijn altijd dol op de boeken van Mark Janssen.
 • Sinterklaas ABC; een boekje met perfect formaat voor de allerkleinste. Lana bladert er ook graag zelf in, zo lief! Daarnaast zijn de rijmpjes erg leuk!
 • Klaas de Kat; een heerlijk Sinterklaas (voorlees)verhaal met prachtige prenten. Absoluut een aanrader!
 • Pietje, moet je plassen?; een geweldig leuk en grappig prentenboek met prachtige prenten!
 • Dikkie Dik wacht op Sinterklaas; een super lief en onschuldig boek. Perfect voor de allerkleinste! En de flapjes zijn een feest om open te maken.

Voor papa en mama…

En natuurlijk mag een klein cadeautje voor papa en mama ook niet ontbreken met Sinterklaas dit jaar. Mij maak je super blij met de natuurlijk diffusers, sojakaarsen en een geurzakje van Green and Blossom. Stuk voor stuk prachtige producten die handgemaakt zijn, duurzaam en vegan. Zo fijn! Ook de geuren zijn heerlijk. Iets waar ik extra gevoelig voor ben wanneer ik zwanger ben 😀 .

Daarnaast zijn Roy en ik beide enorm fan van de goddelijke recepten die Jason Tjon Affo (@theindigokitchen) maakt. En het goede nieuws is dat hij een nieuw kookboek heeft uitgebracht! VEGAN PARTY FOOD staat dan ook bovenaan Roy’s verlanglijstje.

En leuk nieuws! Mogen we jou blij maken met een shoptegoed t.w.v. €65?

Van ikbenmama.nl, het webwarenhuis voor de mama van nu, mogen wij een shoptegoed van €65 weggeven die je mag besteden aan Grimm’s speelgoed. HOE GAAF! Mogen we jou hier blij mee maken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel. Misschien dat je wilt laten weten wie je blij wilt maken met dit shoptegoed of welk Grimm’s speelgoed je gaat uitzoeken. Hoe dan ook; wij zijn super benieuwd! Uiteraard telt ‘Ik doe mee!’ ook en je mag eventueel ook rechtstreeks een mail sturen naar info@clairesmission.com. De winnaar ontvangt volgende week dinsdag een persoonlijke mail 😀 …

Update 23-11-2021: Bedankt voor al jullie onwijs lieve, leuke en soms zelfs ontroerende reacties en mailtjes! De winnaar heeft zojuist een persoonlijke mail ontvangen met daarin het shoptegoed. Niet gewonnen? Niet getreurd! Er komen nog heel veel leuke win acties online binnenkort en… Bij ikbenmama.nl krijg je nu t/m 30 november met de kortingscode ishetalvrijdag 10% korting op al het speelgoed (behalve lopende aanbiedingen). Fijne dag! 😀


En dit was ‘m! Ons verlanglijstje! Hoe ziet jouw/jullie verlanglijstje er dit jaar uit?

74 Comments

 1. Lindaschrijftheto Reply

  Wat een leuk speelgoed mijn tieners maak je helaas blij met andere dingen. Fijne dag toegewenst!

 2. Wat een prachtig lijstje! Ik vind het ook zo leuk om nu tradities te creëren voor onze meiden. Ella begrijpt dit jaar al aardig goed wat er gebeurt en dat is zó leuk! Natuurlijk doe ik graag mee met je heerlijke winactie. De regenboog vriendjes of het alfabet zouden geweldig zijn voor Ella en de wobbly stacking tower is over een paar maanden ideaal voor Zoë!

  • Debby Koeman Reply

   Ik waag graag een kansje voor mijn nichtje, die Regenboog vriendjes zijn toch super schattig?!

 3. Oh dat Grimms speelgoed vind ik echt prachtig! En het nodigt ook echt uit om de fantasie te gebruiken. Ik houd van de Sinterklaastijd. Ik vind het gezellig en knus!

 4. Ik vind de Sinterklaastijd altijd zo leuk! Helaas woon ik niet in Nederland en zal ik het dus (weer) moeten missen… Jammer, want mijn neefje en nichtje zijn nu op zo’n leuke leeftijd voor het Sinterklaas feest! Maar cadeautjes geven doe ik altijd wel, dus aan jouw lijstje heb ik zeker wat.

 5. Oh speelgoed van Grimm..! Wat een topper! Ik doe graag mee! Enne prentenboeken zijn inderdaad altijd goed, hier nog steeds (mijn kinderen zijn 3 en 5 jaar oud)

 6. Even op de website gekeken en wat een leuk speelgoed van Grimm! Mijn kindje is nu bijna 1,5 jaar en ik leer elke week nog bij wat voor leerzaam/educatief speelgoed er op de markt is. Ik doe graag mee met deze superleuke winactie, leuk om te geven met de komende feestdagen

 7. Mandy Eggens Reply

  Wat een leuk lijstje! Sojakaarsen had ik nog nooit van gehoord maar ben ik wel nieuwsgierig naar geworden. Ik heb geen kinderen of iets dus de leuke winactie sla ik over. Boven op mijn verlanglijstje staat een leuke biografie, van loiza lamers, peter gillis of van de politie agente.

 8. Wat een leuke blog om te lezen! Mooie wensen lijstjes! Als ik het shoptegoed win ga ik mooi grimm’s speelgoed uitzoeken voor mijn dochtertje Liv! Echt heel erg leuk!

 9. Onze verlanglijstjes zijn voornamelijk gevuld met Lego en Lego Friends, maar heel stiekem word ik een stuk blijer van het prachtige speelgoed van Grimm! Het is is ontzettend geschikt voor de doelgroep op mijn werk met zeer jonge kindjes in de jeugdzorg; het prikkelt de zintuigen en de fantasie, waar deze kindjes zo ontzettend bij gebaat zijn! Met verfstoffen die voldoen aan alle eisen kunnen zij vol overgave op ontdekkingstocht! Ik doe mee!

 10. Berendina Jaasma Reply

  Zo mooi dat speelgoed van Grimm en fijn om de fantasie te gebruiken tijdens het spelen.
  Ik zou heel graag wat uitzoeken voor mijn kleinkinderen

 11. Wow, wat een leuke actie.
  Ik doe graag mee en dan kunnen we als gezin wat mooie dingen van uitzoeken.

 12. Wat een gave actie! Ik doe heel graag mee voor onze 3 kinderen, die alledrie nog heel graag bouwen, we zoeken graag iets moois uit van Grimms! We verwachten komende week ons 4e kindje, en in deze toch al spannende tijd zou ik ze graag extra verrassen! -met als bijkomend voordeel even mijn handen vrij voor de kleine:-)

 13. Oh, wat een super leuke prijs winactie! Ik zou heel graag mee willen doen voor mijn broertje en zijn vriendin! Gister kwamen ze vertellen dat ze zwanger zijn en ik ik voor het eerst “tante” ga worden!! 🙂 Zou ze heel graag willen verrassen met dit super mooie houten speelgoed van Grimm! Heb al even “stiekem” op de website gekeken en zag een heleboel leuke dingen! Kan haast niet kiezen, maar de Regelboog 6-delig middel / rammelaar pyramide en de rammelaar ster regenboog zijn mijn favoriet!

 14. elisabeth maria martina mols Reply

  Ik doe heel graag mee voor kleine sofie
  Haar schoentje staat al klaar #duimenmaar

 15. Leuke actie! Hier zijn we ook fan van Grimm’s met al die mooie kleurtjes. Het setje met plankjes en blokjes zou ik ook graag kopen voor onze dochter.

 16. Bij het uitkiezen van speelgoed proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met duurzaamheid. Naast tweedehands speelgoed, komen wij ook regelmatig uit bij houten speelgoed. Zoals al dit moois van Grimm! Verantwoord hout in de meest prachtige kleuren, welke voor kinderen erg uitnodigend zijn! Het houten speelgoed van Grimm zorgt voor een prikkeling van de fantasie en met de mooie vormen kunnen onze kids zich eindeloos uitleven!

 17. Wat een ontzettend leuk speelgoed. Ik doe graag mee voor mijn jongste zoontje. Hij zal
  de Grimms Octagon large erg leuk vinden.

  Tradities daar houden de kinderen hier erg van, het is eigenlijk nog belangrijker dan de cadeaus. Hoewel het zonder cadeaus natuurlijk niet compleet is. Wij doen altijd het dobbelspel en de dag na sinterklaas willen ze altijd gourmetten. Op de dag zelf zijn ze te gespannen:-). En cadeaus worden pas gebracht nadat er flink gedanst en gezongen is…

 18. Ditty Dirks Dirks Reply

  Sinterklaastijd en verrassingen kadootjes voor jong en oud Zulke mooie dingen om te kopen

 19. Ik doe mee!
  Maar wat ik ga uitkiezen voor mijn neefje weet ik écht nog niet hoor… Er is zóveel leuks…

 20. Bobby Brand Reply

  Ik zou meedoen voor mijn nichtje Sara, zodat ze leuke kadootjes kan uitzoeken voor Sinterklaas/Kerst.

  • Diana van os Reply

   Wat een geweldig leuke winactie ik doe heel graag mee ! Ik zou een leuke rammelaar uitzoeken en blokken voor te bouwen voor mijn babygirl Alisha . Dit is haar eerste sinterklaas .

 21. Tamara Jongkees Reply

  Wat zou dit een fantastische prijs zijn! Hier komt er ook weer open ended speelgoed in de zak dit jaar. Sowieso de halve schijven voor bij de regenboog en ik twijfel nog welke set poppetjes van grapat ik er bij zou doen. Als wij dit shoptegoed winnen gaan we voor de zeilbootjes met poppetjes of een mooie blokkenset van Grimms. Daar zouden mijn jongens erg blij van worden.

 22. marijksels Reply

  Wauw wat superleuk zeg!
  Deze tante zou heel graag haar neefjes en nichtjes verrassen met sinterklaas. Ik zit al erg lang ziek thuis en heb daardoor ook maar een beperkt inkomne. MEt de stijgende C-cijfers ook weer half in quarantaine 🙁
  Zo kan ik ze toch verwennen!

 23. Elvira van der Heijden Reply

  ik doe uiteraard ook mee!
  Grimms 10 delige Regenboog Getallenwereld lijkt me super leuk voor zowel mijn dochter en zoon!

 24. Dat zou echt super zijn! Heerlijk shoppen voor mijn zoontje Sepp. Ik heb al wat leuke dingen gezien.

 25. Ik doe graag mee voor mijn nichtje wat we gaan kopen weet ik nog niet staan zoveel mooie dingen op

 26. Jacqueline van de Manakker Reply

  Ik zou hier mijn prachtige kleinkinderen heel blij mee maken

 27. Marjan Zuid Reply

  Voor mijn zoontje koop ik graag, Grimms Stacking Tower Various Shapes houten speelgoed. Lekker bouwen.

 28. Gerda Esci Reply

  Doe graag mee, we gaan pas kijken als we gewonnen hebben 🙂

 29. Wij wagen graag een kansje voor onze twee kleine jongens. Er is zoveel leuks, ik zou niet kunnen kiezen! Dan laat ik het aan de oudste over 🙂

 30. Ik kende Grimm’s nog niet, maar wat een prachtig speelgoed! Daar kan ik mijn neefje heel blij mee maken, want die doet niets liever dan stapelen en torens bouwen (en weer omgooien) en mijn zus houdt niet van plastic meuk, dus ook zij zal hier blij mee zijn 🙂

 31. met deze prijs, kan ik mooie cadeau’s kopen voor mijn kleindochter van 1,5 jr

 32. Marja Legius Reply

  Dat zou geweldig zijn om voor Sinterklaas te spelen voor onze 3 kleindochtertjes

 33. Wat een mooie winactie, ik doe graag mee voor mijn nichtje en neefje.
  Zij mogen dan wat uitzoeken.

 34. Anneliese de Waal Reply

  Heel erg leuk, ik doe erg graag mee voor de jongens, voor de Grimms set gekleurde plankjes, heel erg leuk Groetjes Anneliese de Waal @AnneliesedeWaal

 35. SUPER LEUK! Ik zou graag de houten puzzel (Grimms Small 4 Elements Bouw Set houten speelgoed Klein) willen uitkiezen! 🙂

 36. Ik doe graag mee voor mijn twee buurmeisjes, de grimm zeilboot of de coloured huisjes zullen vast in de smaak vallen. Leuk om als sinterklaas cadeautje te geven.

 37. Karin de Graaf Reply

  wat een gave actie en tussen zoveel leuke spulletjes is het nog lastig kiezen

 38. Centine Blaakman Reply

  Wat een leuk speelgoed van Grimm! Dat hadden ze nog niet in de tijd toen mijn kinderen klein waren. Nu kan ik er mijn neefjes en nichtjes blij mee maken!

 39. Er staan leuke wensen op! Natuurlijk doe ik graag mee. Er is veel moois, ik zou samen iets met mijn dochter uitzoeken. De pastel kleurtjes zijn wel erg leuk!

 40. Wauw wat ziet dat er mooi uit! Ik doe graag mee voor mijn neefje!

 41. Mariëlle Cornelissen Reply

  Wat leuk!! Heel erg bedankt hiervoor!
  Ik maak graag kans, niet voor mezelf maar om mijn lieve neefjes en nichtjes te verwennen! Ik kan vanwege ziekte niet met ze doen wat ik zou willen dus hoe leuk is het als ik ze kan verwennen met iets uit deze prachtige shop!

 42. Ellen velzeboer Reply

  Ik doe heel graag mee met deze actie. Echt super tof speelgoed hebben ze bij grimm!!!

 43. Anja jager Reply

  zo veel leuks gezien van kleine speeltjes tot groot.
  ik kan haast niet kiezen dus ga ik tot voor Grimms Small 4 Elements Bouw Set houten speelgoed Klein

 44. Sophia Grootjans Reply

  Heel leuk! Ik maak graag kans zodat ik iets leuks voor de meiden kan uitzoeken.

 45. Annemiek Bosdijk Reply

  De schattige poppetjes, Grimms 12 houten Regenboog vriendjes houten speelgoed en de Grimms Wobbly Stacking Tower (als de Tower weer op voorraad is) wil ik graag bestellen voor mijn nichtje. Mijn zus is gek op duurzaam, dus dit houten speelgoed vindt ze zeker erg mooi voor haar dochter.

 46. Denise Konings Reply

  Ik zou dit wel graag voor mijn zoontje willen winnen! Hij is bijna 1,5 jaar en ik denk dat ik hem heeel blij zou maken met speelgoed van dit goede kwalititatieve merk. Hij gooit namelijk behoorlijk met zijn speelgoed momenteel en ik zou het Grimm’s house color willen winnen!

 47. Wat een ontzettend leuk en gaaf speelgoed! Ik doe heel graag mee voor mijn creatieve dochters. Ik zou ze er echt onwijs mee kunnen verwennen!!

 48. Ik heb voor mezelf veel van Happy Soaps op het verlanglijstje staan: op naar een duurzame badkamer! Deze duurzame lijn trek ik met veel liefde door naar de kindjes en dat kan natuurlijk perfect met het mooie speelgoed van Grimm! De eenvoud en de kleurtjes… ik word er blij van! En mijn kindjes? Die 100% zeker ook! 🙂

 49. ik doe graag mee voor mijn oppaskindjes. kende het niet maar ziet er heel gaaf uit

 50. Heel erg leuke actie! Ik doe graag mee, om allemaal leuke cadeautjes voor mijn lieve familie te kopen (pasgeboren neefje, dus Grimms’s is heel gaaf <3)

 51. Ik doe mee! Graag voor mijn dochtertjes. Ik denk dat ze uren kunnen speuren naar alle leuke dingen die ze met deze fantastische prijs kunnen krijgen.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: