Ben jij ook zo dol op de app van Too Good To Go? Dan heb ik super leuk nieuws! De app die zich wereldwijd inzet tegen voedselverspilling, heeft nu ook een koekboek ontwikkeld met 60 seizoensgebonden recepten die je zelf kunt invullen met wat je nog in huis hebt. Ook staan er in het boek heel veel tips om je favoriete ingrediënten nog beter te bewaren, hacks om de houdbaarheid te verlengen en testjes om de versheid te beoordelen. In dit blog artikel vertel ik alles over het kookboek Kook je koelkast leeg. En ik heb super leuk! Ik mag namelijk een exemplaar weggeven! Mag ik jou hier blij mee maken 😀 ?

Over Kook je koelkast leeg.

Gooi jij weleens met pijn in het hart eten weg? Of weet je soms ook niet wat aanvangen met dat eeuwige restje saus, brood of groenten? Houd deze anti-verspil-bijbel dan vooral in handen, want Too Good To Go heeft voor elk ingrediënt wel een handige verwerktip klaar!

Van hoofdschotels tot tussendoortjes en desserts, dit boek staat boordevol ideeën om in de keuken alles uit de (koel- en voorraad-)kast te halen. Zo wordt een overschot groenten met wat creativiteit een pittige curry en is een teveel aan gekookte aardappelen perfect voor een heerlijke rösti.

Naast recepten krijg je nog een massa tools en tips voorgeschoteld om voedsel beter te bewaren. Weet jij hoe je de versheid van eieren test? Of welk fruit in de koelkast moet en welk juist niet? Je vindt de antwoorden – en nog veel meer! – in dit boek.

En is het een aanrader?

Met het kookboek Kook je koelkast leeg van Too Good To Go leer je te koken met wat je nog in huis hebt. Zo gooi je nooit meer onnodig restjes weg waardoor je duurzamer bezig bent, én geld bespaart. Super fijn dus! En wat ik persoonlijk super leuk en leerzaam vindt aan Kook je koelkast leeg is dat er per seizoen verschillende recepten gedeeld worden. Zo leer je om weer terug naar de basis te gaan en na te denken over welke groenten en fruit er op dat moment voor handen zijn. Ook zijn de recepten slechts voorbeelden en wordt je uitgenodigd om gewoon de ingrediënten te gebruiken die je op dat moment voor handen hebt. En gesproken over de recepten; die zijn allemaal vega(n)! Hoera!

Daarnaast zijn ook de tips die worden gegeven over hoe je eten, ingrediënten en meer het beste kunt bewaren enorm leerzaam! Net zoals de hacks om de leefbaarheid van producten te verlengen. En voordat ik het vergeet; ik heb een paar recepten uitgeprobeerd en dat zijn ook stuk voor stuk aanraders! Enorm vernieuwend en… Erg lekker!

Een verrassend leuk en waardevol boek dus; Kook je koelkast leeg van Too Good To Go!  

Ben je enthousiast geworden? Dan heb ik leuk nieuws!

Ik mag van uitgeverij Lannoo één exemplaar van Kook je koelkast leeg weggeven! Mag ik jou blij  maken met deze anti-verspil-bijbel? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel. Misschien dat je wilt delen welke gerechten of producten je met de Too Good To Go hebt opgehaald? Of wat jouw anti-verspil tips zijn? Alles is welkom! Uiteraard telt een ‘ik doe mee!’ ook.

De winnaar ontvangt volgende week dinsdag een persoonlijke mail waarin ik vraag om je adres zodat de uitgever het boek naar je toe kan sturen.

Update 21-03-2023: Bedankt voor jullie enthousiaste en leuke reacties! De winnaar heeft zojuist een mail ontvangen. Fijne dag!!


Ben jij fan van Too Good To Go en ook zo nieuwsgierig naar het kookboek Kook je koelkast leeg? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie (hiermee maak je automatisch kans op een exemplaar).


23 Comments

 1. Ik ben zeker fan van To Good To Go, heb er zelfs in het verleden al een blogartikel aan gewijd!
  Doe heel graag mee aan de winactie want denk dat ik nog wel wat kan opsteken van dat boek!

 2. Dit lijkt me een erg tof boek, ik wil graag een gokje wagen! Hier wordt eigenlijk nooit wat weggegooid; ik kook gepast en als er wat over is gaat het in de vriezer of als lunch de volgende dag bijvoorbeeld. Restjes groente in kleine stukjes snijden en invriezen tot je genoeg hebt als soepgroente.

 3. Zo benieuwd naar dit boek, ik ben zo slecht in iets bedenken te koken met de restjes die ik in de koelkast heb. En dat is zo zonde

 4. ben erg benieuwd. Hou ervan nieuwe dingen met koken uit te proberen. En al helemaal met restjes in deze duren periode

 5. Fijn een boek met recepten waarin je restjes kunt verwerken! Altijd zo zonde als er iets blijft liggen en weggegooid moet worden!!

 6. Ik doe zeker mee.
  Ik haal regelmatig een broodbox via TGTG.
  Hier bij de lokale bakkers krijg ik altijd wel een limburgse halve vlaai er bij en heel veel brood.
  Zo ontdekken we nieuwe broodsoorten en helpen we verspilling natuurlijk tegen te gaan.
  Het is altijd een verrassing wat er in de boxen zit en de kinderen vinden het spannend wat nieuws uit te proberen. Dit boek zou zeker weten welkom zijn, want heb vaak genoeg restjes in de koelkast, waarvan ik denk.. waar kan ik dat nu eens voor gebruiken.

 7. Ik gebruik de app too good to go ook graag. Ik heb al verschillende lekkere broodpakketten, groentepakketten en magic boxen gehaald. Een heel goed initiatief! Maar dit kookboek zou hier wel heel goed van pas komen want mijn huisgenoten kunnen deze recepten heel goed gebruiken om een lekkere maaltijd te koken.

 8. een dubbele uitdaging
  afwachten wat in de too good too go box zit en dan kijken wat je er mee kan maken
  spannend én leuk!

 9. Mijn Too good to go tip: deze app is internationaal zowel in Frankrijk als in Denemarken al een keer gebruik van gemaakt tijdens de vakanties, leukste is dan bij een bakkertje/brood van de supermarkt zo ontbijt je met echte streekproducten.

 10. Ik doe mee, kan ik inspiratie op doen en meer afwisseling creeren!

 11. Inspiratie voor het koken met restjes is af en toe ver te zoeken… dit is het ideale boek om mij op weg te helpen!

 12. Anneliese de Waal Reply

  Ik bestel vaak een box too good too go, ben erg benieuwd naar het kookboek , waag graag een kans, Groetjes Anneliese de Waal

 13. Oooow…. ‘k ben ZO tegen verspilling! Dit boek is mij op het lijf geschreven!

 14. Super leuk! ik vind tgtg een geweldige app, waardoor ik minder verspil en creatiever koop. Ik hou niet van verspilling, maar soms weet ik echt niet wat ik met al die ingrediënten aan moet , dus ik denk dat dit boek ideaal is voor zulke dagen.

 15. ik heb zo’n box nog nooit weten te bemachtigen, maar het idee erachter vind ik super.
  zelf probeer ik ook altijd zo verspillings-vrij inkopen te doen en probeer ik zo weinig mogelijk weg te gooien.
  Ik ben dus erg benieuwd naar het boek.

 16. Ja, doe graag mee. Kook graag met restjes en inspiratie altijd welkom.

 17. Wat een gaaf boek! Ik koop zeer regelmatig een box bij Toogoodtogo, maar soms zitten er dingen in waar je echt niet weet wat mee te doen. Hopelijk geeft dit boek dan net wat inspriratie en kun ik eens wat origineels (en lekkers!) voorzetten!

 18. Ik heb helaas al een tijdje geen pakket meer gekocht via deze app, maar ik ben wel heel erg benieuwd naar dit kookboek, want restjes weggooien gebeurt hier helaas nog regelmatig en dat is natuurlijk zonde en verspilling.

 19. Cool! Ik kende de app wel al en gebruik hem ook zeer geregeld maar ik wist niet dat ze nu ook een kookboek hebben.

 20. Ik heb de app weleens gebruikt. Maar ben ermee gestopt door omstandigheden. Het boek lijkt mij zeker handig wanneer je veel gebruik maakt van deze app.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: