Hiep hiep hiep hoeraaaa! Het lieve kleine wondertje is eindelijk geboren. Wat een eer als jij hem of haar dan voor de eerste keer mag komen bewonderen! Maar wat neem je mee en wat geef je cadeau? Eén van onze gastbloggers heeft er een inspirerend gastblog artikel over geschreven.

Gefeliciteerd met het nieuwe wondertje dat in jouw omgeving is geboren! Als je op kraamvisite gaat, is het belangrijk om te onthouden dat de ouders waarschijnlijk erg druk zijn en misschien niet veel tijd hebben. Daarom is het zo fijn om juist wat tips & tricks te krijgen, zodat je voorbereid op bezoek gaat. En vergeet vooral geen lief kraamcadeautje mee te brengen. Dat is natuurlijk helemaal leuk. Laten we beginnen!

Cadeautjes

Het is altijd leuk om een cadeautje mee te nemen wanneer je op kraamvisite gaat. Kies een kraamcadeau wat praktisch is en past bij de stijl van de ouders. Denk aan kleertjes, luiers, een knuffel, of een boekje. En wat dacht je van naamblokken, houten vlaggetjes of een gepersonaliseerde logeerkoffer? Dit is niet alleen leuk voor de eerste logeerpartijtjes, maar natuurlijk ook voor in het interieur van de babykamer. Ook met cadeaubonnen zit je altijd goed! Vraag de ouders vooral wat ze kunnen gebruiken of graag cadeau zouden willen ontvangen. Het kan zomaar zijn dat ze al een (online) wensenlijstje hebben gemaakt.

Goede hygiëne

Het is belangrijk om goede hygiëne te handhaven wanneer je op kraamvisite gaat. Was je handen voordat je de baby vasthoudt en blijf uit de buurt als je verkouden bent of andere symptomen hebt van ziekte. Goede hygiëne is superbelangrijk omdat de moeder, baby en alle andere bezoekers gezond houdt. Met deze voorzorgsmaatregelen toon je respect voor de aanstaande ouders en het kostbare nieuwe leven dat ze ter wereld hebben gebracht. Door op kraambezoek te komen met goede hygiëne laat je zien dat je geeft om hun gezondheid en veiligheid – zodat ze een fantastische start van hun ouderschap kunnen maken. Pasgeboren baby’s slapen veel en hebben vaak een strak schema. Respecteer de rusttijden van de baby en zorg ervoor dat je niet te lang blijft.

Laat je eigen kids thuis

Het is niet alleen belangrijk om de rusttijden van de baby te respecteren, maar ook zeker de rust van de nieuwe moeder. Als je zelf ook kinderen hebt, weet je dat een bevalling er aardig inhakt en dat rust van groot belang is. Tip is dan ook om je eigen kinderen thuis te laten, want dit kan veel te druk worden tijdens je bezoekje aan de newborn. Het is een stuk prettiger voor de nieuwe ouders om in alle rust hun verhaal te doen en met hun baby te pronken wanneer er geen kinderen doorheen praten of rondrennen in huis. Zorg er daarnaast ook voor dat je op een moment langskomt dat uitkomt voor de ouders. Zijn er bijvoorbeeld al te veel mensen op dat moment of eerder op de dag langs geweest? Dan is het verstandiger en respectvoller om op een ander moment een afspraak te maken om de baby in alle rust te komen bewonderen. Jij blij en de gloednieuwe ouders blij!

Bied hulp aan

Natuurlijk wordt de komst van het baby’tje gevierd wanneer je op kraamvisite gaat. Maar vergeet ook de ouders niet! Want het is niet niks om een kindje op de wereld te zetten en je draai te vinden in het ouderschap. Nieuwe ouders hebben dan ook vaak hun handen vol. Bied aan om te helpen met huishoudelijke taken, boodschappen te doen, een keertje op te passen, eten te koken of een paar verse maaltijden mee te nemen. Het is ook meteen een mooie manier om met elkaar te verbinden. En nee, het gaat niet alleen om het bieden van materiële hulp – het is ook een tijd om liefde, steun en door ervaring geleerd advies aan te bieden. Het allerbelangrijkste is om te onthouden dat kraamvisite bedoeld is om de nieuwe baby te vieren en de ouders te ondersteunen tijdens deze bijzondere tijd. Wees attent, respectvol en vooral blij en enthousiast voor de nieuwe ouders. En als het moment is aangebroken dat je op bezoek mag komen, vergeet dan natuurlijk niet je net gescoorde kraamcadeau met naam mee te nemen.

Tot slot…

En nog een goede laatste tip; blijf vooral niet te lang. Hoe leuk, gezellig en bijzonder het ook is! Wij wensen je een prachtige en onvergetelijke ervaring toe!


Wanneer ben jij voor de laatste keer op kraamvisite geweest? Of heb je kraamvisite ontvangen? En wat zijn jouw tips en tricks? Deel het gerust in een reactie! Wij zijn super benieuwd 😀 .


8 Comments

  1. Het is voor mij een hele tijd geleden. Mijn belangrijkste tips is eigenlijk vooral niet gaan als een koortsblaar hebt! Ik vond dat altijd erg stressvol als bezoek dan toch kwam en was erg bezorgd over de baby.

  2. Wat een fijne tips zijn dit. Voor mij is het jaren geleden dat ik op kraambezoek ben geweest

  3. Ik ben momenteel bezig om een mand te maken met cadeautjes voor het kindje van mijn beste vriend. Dat kindje wordt begin juli verwacht. Ik zou dan sowieso samen met een collega gaan, maar omdat kraambezoeken voor mij nogal gevoelig liggen, ga ik eerst een keer alleen.

  4. Ik weet nog heel goed (taboe) dat ik geen kraamvisite wilde. Het ging helemaal niet goed met mij vlak na de bevalling en ik kon het gewoon niet aan om mensen te ontvangen. We hebben het alleen bij directe familie gehouden en inderdaad hielden zij rekening met hulp aanbieden, maaltijden en anders. Dat heb ik enorm gewaardeerd. Maar er is best veel onbegrip hoor als je het ‘anders’ wilt dan anderen. Daarom vind ik het goed om dit soort dingen ook in een blogpost als die van jou te lezen.

  5. Linda schrijft 't op Reply

    Ik vond kraamvisite leuk, maar vooral net na de geboorte zeer vermoeiend. Kort op visite gaan vind ik een goede tip.

  6. Wat een fijne en goede tips geef je! Toevallig ben ik anderhalve week geleden nog op kraamvisite geweest. Ik had een kraammand gemaakt met allerlei spullen voor de baby & moeder erin + een cadeaubon.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: