Het is herfst! Donkere dagen, regen en guur weer. Ik moet toegeven dat het niet mijn favoriete seizoen is. Juist daarom werd ik zo blij toen ik het prachtige boek Wij vieren feest! – herfst / winter en de lichtkaarten van Het Wol Feetje zag. Het brengt letterlijk een lichtje en… Feest 😀 ! In dit blog artikel vertel ik er dan ook alles over. En ik heb super leuk nieuws… Ik mag een set weggeven! Mag ik jou hier blij mee maken?

Over Het Wol Feetje.

De Magie en de Warmte van Wol; daar staat Het Wol Feetje voor. Het is een prachtige antroposofische webwinkel die is opgericht door Annefleur. Samen met haar vriendin Femke, die zich meer bezig houd met de praktische kant van de onderneming, maken zij bezielde producten op basis van zelf gemaakte wollen schilderijtjes. Met Het Wol Feetje willen zij met aandacht stil staan bij de bijzondere en waardevolle momenten in het leven en deze vieren.

Benieuwd waarom wij verliefd zijn op diervriendelijke wolletjes? In dit blog artikel vertel ik er alles over!

De set; feest en licht!

Vooral in deze donkere maanden heb ik extra veel behoefte aan warmte, licht, magie en feest. Ik wordt dan ook ontzettend blij van deze prachtige set waar je de herfst en winter mee kunt vieren 😀 . Het boek ontving ik van Christofoor (alleen maar liefde voor deze prachtige uitgever) en de lichtkaarten ontving ik cadeau van Het Wol Feetje. En… Ik heb ook een set voor jou waarin het boek zit en alle 7 lichtkaarten! Maar eerst tijd voor mijn review 😀 !

Wij vieren feest! – herfst / winter

Wij vieren feest! Herfst en Winter is een uitnodiging om je onder te dompelen in de sfeer van ieder jaarfeest waarbij wij het licht vol warmte naar binnen dragen met ieder lichtfeest. Vier de oogst met Michaël, breng het licht van Sint Maarten, verheug je op de komst van de Sint, zing mee met Lucia, steek vol verwachting een kaars aan met Advent, laat het wonder van Kerstmis je omhullen en ga mee op reis met de Drie Koningen. Een mooi groot en stevig boek om neer te zetten op je seizoenstafel met unieke illustraties van wol en prachtige gedichtjes van Susannah van Asch- Yasuda.

Waarom ik er blij van wordt…

Dit boek is beeldschoon vormgegeven en een pareltje om open te slaan en neer te zetten op je seizoenstafel of een ander plekje waar het tot zijn recht komt. Je voelt en ziet met hoeveel liefde de wollen schilderijtjes zijn gemaakt. Ook lijkt het alsof ze zo uit het boek komen en je het wol kunt voelen wanneer je het aanraakt. Magisch! Naast de beeldschone illustraties zijn de gedichtjes heel warm en liefdevol. Ik ben nog niet bekend met alle antroposofische feestdagen maar door dit boek wordt ik op een hele fijne manier ondergedompeld in de jaarfeesten. Ik ben fan!

Lichtkaarten

Bijzondere kaarten voor de tijd van innerlijke lichtjes, voor de geur van gebakken koekjes, wollen jasjes aan de kapstok en warmte en gezelligheid thuis. Deze prachtige lichtdoorlatende kaarten kun je in een rondje vouwen en een (led) lichtje in zetten. Mooi om te versturen tijdens de feestdagen of zelf een plekje in huis te geven. Ze zijn met en zonder enveloppe verkrijgbaar.

Waarom ik er blij van wordt…

In de set die ik ontving (en die ik ook mag weggeven) zitten alle 7 lichtkaarten zonder enveloppe. Het zijn stuk voor stuk prachtige, warme en liefdevolle illustraties van de wollen schilderijtjes die Annefleur voor de herfst en winter heeft gemaakt, die ook perfect bij het boek matchen. Het brengt letterlijk warmte en licht in huis. Hoe kun je daar nou niet verliefd op worden 😀 ?

Mag ik jou hier ook blij mee maken?

Ik ben enorm dankbaar en blij met de prachtige set die ik ontvangen heb! En het leuke is dat ik dezelfde set mag weggeven waarin het boek Wij vieren feest! – herfst / winter zit en alle 7 lichtkaarten zonder enveloppe. Mag ik mijn liefde met je delen en kan ik je blij maken met deze set? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Misschien dat je wilt delen hoe jullie de herfst en winter vieren? En of je al bekend bent met de wollen schilderijtjes van Het Wol Feetje? Ik ben super benieuwd 😀 ! Uiteraard telt een ‘’Ik doe mee!’’ ook. Volgende week donderdag ontvangt de winnaar een persoonlijke mail.

Update 20-10-2022: Bedankt voor jullie super mooie, liefdevolle en enthousiaste reacties! De winnaar heeft zojuist een persoonlijke mail ontvangen. Fijne dag!


Hoe vieren jullie de herfst en winter? Mag ik jou daarnaast blij maken met deze liefdevolle set van Het Wol Feetje? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


21 Comments

 1. Lindaschrijfthetop Reply

  Wat een leuke set van een boek en lichtkaarten heb je gekregen, daar zijn je kinderen vast blij mee in deze donkere dagen.

  • Ooh ja ik doe graag mee met de winactie omdat ik mijn ogen niet meer van de wollen schilderijtjes af kan houden sinds ik ze gisteren voor het eerst gezien heb. Als ik ernaar kijk voel ik warmte, zachtheid, liefde voor de materialen en troost. Ik zou het boek en de lamp-papiertjes graag neer willen zetten bij het thematafeltje dat we elk seizoen weer aanpassen met kleuren en dieren en vilte spulletjes. Het zou er heel warm bij staan

 2. De afbeeldingen van het boek spreken me enorm aan en wat zien ze er inderdaad prachtig uit. Als ik dit boek in de winkel zou zien zou ik het meteen van de plank pakken.

  • Wendy Krapels Reply

   Naast de boeken en lichtkaarten heeft Het Wol Feetje ook een toverlamp met toverplaten. Deze lamp is echt een aanrader voor op de seizoenstafel. De platen komen echt tot leven en geven je het gevoel van warmte, liefde en geborgenheid. De toverlamp is daarom altijd te zien op onze seizoenstafel!

 3. Daniëlle Ruiter Reply

  Super leuk!! Ons zoontje gaat sinds een maand naar een antroposofische kinderopvang en zij hebben dit boekje ook op de seizoenstafel staan, hij is echt prachtig en lonkt ons zoontje continue!! Daarnaast zijn wij ook nog niet bekend met alle jaarfeesten dus ik zou graag een kans willen maken, dan kunnen we samen leren door het boek te lezen! De prachtige illustraties van het wolfeetje kom ik geregeld tegen dus de lichtkaarten zijn super! (Toch maar ook een seizoenstafeltje maken thuis hihi) liefs! X

 4. Laten we voor onze kinderen en kleinkinderen de wereld een beetje lichter maken, met deze lichtkaarten gaat dat zeker lukken, ik die mee

 5. Nardy Winters Reply

  Om de wereld van vele kindjes LICHTer te maken en deze verhalen met hen te delen
  Omhult met wol en fijns

 6. Ik doe graag mee! Een beetje passende decoratie in mijn huis zou niet misstaan. Ik kende de boeken en wolkaarten nog niet, maar het klinkt heel mooi.

 7. Heerlijk om naar te kijken. Mijn tweeling van 1,5 vindt het heerlijk om naar mooie platen te kijken en te wijzen. En wij genieten als volwassenen stiekem mee.

 8. Ik vier de herfst en winter door uit te kijken naar de voorjaar en zomer. Haha. Ik houd echt niet van die donkere maanden maar ik vind dit er wel schitterend uitzien. Ik ga het onthouden als cadeau!

 9. Succes iedereen die mee doet, Ik heb zelf zulke lichtkaarten met afbeeldingen van VIncent Van Gogh schilderijen

 10. Wat is dit echt een super leuke set, ik zou er zeker waanzinnig blij van worden. Ik doe er dan ook graag voor mee om een kansje hierop te wagen. Wij vieren de herfst en winter met veel gezelligheid van gezelschapspellen te spelen en fijne sfeer van kaarslichtjes. En hopelijk dat er in de winter sneeuw komt en we kunnen schaatsen en sleeën met ons kleinkind!!

 11. Wat enig, hier word ik echt blij van 🙂 ik doe heel graag mee! Ik vind de herfst een heerlijke tijd, kaarsjes aan, onder een kleedje, poes ernaast en een boek op schoot, love it!

 12. zou graag een kansje wagen om dit mee te nemen naar onze Zweedse vrienden, en samen de warmte delen

 13. Wat mooi, wij hebben een herfsthoekje en later een winterhoekje waar we spullen verzamelen van het jaargetijde,zo leuk om samen met de kinderen te doen
  Momenteel zoeken we kastanjes en beukennootjes voor ons hoekje, en bewonderen we de mooie paddenstoelen in het bos

 14. Ik doe graag mee! De herfst en winter vieren wij met ons warm aan te kleden en dan lekker door het bos te wandelen om daarna lekker warm thuis een kop thee te drinken.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: