De wet van aantrekkingskracht is een universele wet (net zoals zwaartekracht dat is) waarmee je aantrekt wat je gelooft. Dus positieve of goede gedachten trekken goede dingen, goede mensen en positieve gebeurtenissen aan. En andersom. Als je hiermee leert werken, kun je je doelen met meer gemak en plezier realiseren en zo je mooiste leven zelf, actief, vormgeven. Mirelda Kewal is hierin gespecialiseerd en heeft een speciale lessenserie ontwikkeld voor kinderen op de basisschool. In dit blog artikel verteld zij meer over de wet van aantrekkingskracht en manifesteren voor kinderen inclusief haar tips.

De wet van aantrekkingskracht voor kinderen.

Kinderen zijn heel onbevangen, dus voor hen is het eigenlijk makkelijker om de wet van aantrekkingskracht toe te passen dan voor volwassenen. Omdat volwassenen in de loop van hun leven allerlei dingen hebben meegemaakt, kijken ze met een bepaalde bril naar zaken waardoor ze vaak dezelfde soort dingen meemaken. Zodra kinderen leren begrijpen en werken met wat ze voelen, denken, zeggen en doen, kunnen ze gaan ervaren dat je daarmee bepaalt wat je meemaakt. Dat vergt training, herhaling en begeleiding. Door het vaak te doen, gaan ze zien hoe het werkt. Dat geeft vertrouwen, zorgt dat je er beter in wordt en dat het steeds sneller en makkelijker gaat.

Hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Benader het positief. Als ouder kun je het met kinderen hebben over emoties en gedachten en wat dat zijn. Zo kun je ze bijvoorbeeld helpen om anders terug te kijken op een situatie die ze hebben meegemaakt. In plaats van de focus te leggen op dingen die ze niet leuk vonden, kun je juist gaan inzoomen op de dingen die ze geleerd hebben en die leuk waren. Ook kun je ze leren dat ze altijd een keuze hebben, een keuze om iets anders te zien of anders naar iets te kijken. Zodat ze zich ook anders gaan voelen en daarmee andere dingen aan zullen trekken in hun leven.

Aantrekken waar je in gelooft.

Manifesteren gaat over het aantrekken waar je in gelooft. En dat gebeurt constant, zowel bewust als onbewust. We hebben het nu over het bewust manifesteren. Gericht en bewust aan de slag gaan om je doelen en wensen om te zetten in jouw realiteit. Heel simpel gezegd gaat dat over een doel of intentie neerzetten, in de huid kruipen van de versie van jezelf die dat doel of intentie al bereikt heeft (voelen wat je dan zou voelen, denken, zien, enzovoorts) en vanuit dat gevoel acties ondernemen.

Wat belangrijk is, is dat je open staat en gelooft dat wat je wil mogelijk is. Vaak is dat de uitdaging. Omdat je niet écht gelooft dat wat je wil mogelijk is, lukt het ook niet om de gevoelens, gedachten, woorden, etc. te hebben die horen bij je doel. Kinderen kun je helpen en stimuleren door ze te laten fantaseren en met ze mee te fantaseren. Door ze vragen te stellen over datgene wat ze willen. Hier kun je ook mee spelen door bijvoorbeeld affirmaties, visualisaties en andere tools in te zetten die helpen om je overtuigingen te herprogrammeren, zodat je andere dingen gaat geloven.

Een speciale lessenserie voor kinderen op de basisschool.

Het is mijn missie om een bijdrage te leveren aan zelfverzekerde kinderen die hun mooiste leven leiden en opgroeien tot gelukkige, tevreden volwassenen. Want in een wereld met gelukkige en tevreden mensen, is meer rust en harmonie. Om die reden heb ik een lessenserie gemaakt die bestaat uit zes lessen van ongeveer een uur, waarin verschillende aspecten van het manifesteren en de wet van de aantrekkingskracht aan bod komen. Het gaat over dankbaarheid, over gedachten en gevoelens en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Het gaat over energie, hoge en lage energiefrequenties. Daarmee gaan we oefenen, spelen en praten.

Doordat kinderen elke week een les krijgen, zijn ze zes weken lang intensief hiermee bezig. Aan het eind van de lessenserie hebben ze handvatten meegekregen om zichzelf en hun gedachten en emoties beter te begrijpen en makkelijker om te gaan met lastige situaties en omstandigheden. Dit helpt kinderen om met een positief gevoel in het leven te staan, weerbaarder te zijn, meer zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde te hebben. Het draagt ook bij aan meer compassie en goede relaties met anderen, want hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe meer ruimte je hebt om te geven.

Boekentips op het gebied van de wet van aantrekkingskracht en manifesteren voor kinderen en volwassenen.

Voor (wat oudere) kinderen raad ik Sara en haar gevederde vriend aan. Die heb ik onlangs op reis in bijna één ruk uitgelezen. Supermooi boek. Verder vind ik Superkrachten voor in je hoofd van Wouter de Jong leuk.

Voor volwassenen die hier nog helemaal niet bekend mee zijn, is The Secret een goede eerste stap. Al is die niet volledig en erg versimpeld, je krijgt daardoor een goed beeld van waar het over gaat. Miracle Morning van Hal Elrod geef ik ook graag mee. En voor de degenen die wat dieper willen gaan, vind ik Een ongewoon gesprek met God van Neale Donald Walsh echt een aanrader (ook als je niet gelovig bent). Die gaat ook verder dan alleen de wet van de aantrekkingskracht.

Tot slot…

Ik heb een Facebookgroep opgericht voor ouders en verzorgers van kinderen rond de 8 of 9 jaar waarin we ervaringen delen en handige tips en eye-openers rond de wet van de aantrekkingskracht en bewust manifesteren met kinderen delen. Je bent van harte welkom! Voor meer informatie klik hier.

PS: Vondt je dit een interessant blog artikel? Lees dan ook meer over de Cirkel van Invloed leren voor pro-actieve kinderen geschreven door Renske.


Ben jij al bekend met de wet van aantrekkingskracht en manifesteren? En hoe pas jij het toe in de opvoeding van je kind(eren)? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?


3 Comments

  1. Wat geweldig dat ze dit aan kinderen leert. Ik ben hier ook veel over aan het leren en ik had gewild dat ik het al veel eerder had geleerd.

  2. Ik had er niet eerder over gehoord maar ik ben wel voor het aanbieden van verschillende handvatten aan kinderen zodat ze vanaf jongs af aan weten dat er niet maar één weg is naar geluk.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: