Na een heerlijk weekje vakantie gevierd te hebben in Limburg, hebben we de knoop officieel doorgehakt; wij gaan opzoek naar een nieuwe woning. Want hoewel we super blij zijn met ons huidige appartement, verlangen we toch echt naar een grote tuin, meer ruimte en rust. Maar waar staat ons nieuwe stekje en wat voor wensen hebben we nog meer? En… Heb jij misschien de gouden tip voor ons…? 😀

Buitenruimte

Met stip op nummer 1 staat buitenruimte. Dat is iets wat we nu enorm missen. Want ondanks dat we een groot balkon hebben, missen we een tuin of een groot terras waar Lana en onze hondjes zorgeloos kunnen rondrennen en Lyam ook over een tijdje. Tijdens de vakantie hebben we gezien hoe gelukkig ons dit allemaal maakt. En als ik denk aan hoe vaak ik lekker met mijn handen in de aarde kan wroeten en alles mag vormgeven, dan verschijnt er direct een glimlach op mijn gezicht. Daarnaast ben ik verliefd op een modderkeuken voor de kleintjes en mag ook een mooi speelhuisje inclusief een magisch bos niet ontbreken. Wensen en dromen genoeg dus! Nu alleen nog de ruimte… 

Een huis of appartement?

Wonen in een appartement vinden we heerlijk omdat alles gelijkvloers is maar een huis is ook zeker een optie. Want als creatieveling wordt ik heel blij van projecten als een traprenovatie zelf doen en kan ik niet wachten om met deze tips trap schilderen aan de slag te gaan. Bij voorkeur vinden we een nieuwbouw woning die we kunnen huren. Budget? Tussen de €1.000 en €1.250 per maand. Verdere eisen? Minimaal 3 slaapkamers, een badkamer met een bad, veel buitenruimte, duurzaam (bij voorkeur zijn er zonnepanelen aanwezig), lekker veel ramen zodat er veel licht naar binnen valt en er moet ruimte zijn. Want met 2 kleintjes en 2 labradors heb je ook binnen de ruimte nodig om lekker te kunnen bewegen. Tot slot willen we ook een kindvriendelijke vloer kiezen.

Dag randstad, hallo rust!

Ondanks dat we alweer een tijdje in een dorp wonen onder de rook van Schiphol, zitten we nog steeds op steenworp afstand van de drukte. Dat is iets wat we liever niet meer willen. Allereerst voor onze gezondheid (de uitlaatgassen van alle vliegtuigen die overvliegen zijn alles behalve gezond) maar ook vanwege de criminaliteit. Helemaal nu we 2 kindjes hebben, willen we zorgeloos kunnen genieten van de rust, ruimte en vrijheid. Een mooie landelijke plek waar het dunbevolkt is, zou perfect zijn! Maar dan wel op maximaal 1 uur rijafstand van Hoofddorp vandaan…

Is er een vrijeschool in de buurt?

Lana mag over 2 á 3 jaar naar school toe. Wij vinden het dan ook super belangrijk dat er een vrijeschool in de buurt zit waar plek is voor 2 kindjes. Hoe dichterbij hoe beter! Als het maar maximaal 30 minuten fietsen is.

Tot slot…

We wonen in een heerlijk appartement, we hebben een super lieve buurvrouw en onze zoon is in bad in de woonkamer geboren. Daarnaast wonen we op loopafstand van het winkelcentrum, het bos en de kinderboerderij. In alle eerlijkheid ben ik dan ook wel heel erg gehecht aan onze huidige woning en de ligging. Het is dat we meer ruimte nodig hebben (zowel binnen als buiten) en we verlangen naar meer natuur en rust, anders waren we hier zeker langer blijven wonen. We moeten dan ook echt verliefd worden op ons nieuwe huisje. En het feit dat we daar niet heel veel haast bij hebben, geeft stiekem ook wel wat rust 🙂 .


Heb jij misschien de gouden tip, een checklist verhuizen of verhuistips voor ons? En ben jij blij met de woning en plaats waar je nu woont?

10 Comments

 1. Een ruimte waar je kind lekker buiten kan spelen kan ik me helemaal voorstellen. Wij hadden ooit een dakterras, maar een tuin is toch laagdrempeliger. Bovendien vond ik een dakterras toch ook een beetje eng met mijn kinderen…

  Ik ben heel blij met waar ik nu woon: op het Achterhoekse platteland aan een zandweg.

 2. Linda+schrijft+,+'t+op Reply

  Wij zijn ook van plan om te verhuizen, weg uit de Randstad en opzoek naar een plekje in het groen, een boederij is mijn droom.

 3. Nu woon ik op een appartement met een heel ruim terras. Vroeger toen mijn kinderen klein waren, woonden we ook in een huis met tuin, want dat was voor hen erg leuk

 4. Ik heb geen tip eigenlijk. Zelf wil ik naar Frankrijk verhuizen wanneer de kinderen klaar zijn met school. Ook lekker dicht bij de natuur, dat ben ik over de jaren steeds meer gaan waarderen terwijl ik vroeger een enorm stadsmens was.

 5. Ik heb ook geen tip: ik woon in het midden van een drukke stad. En als ik eerlijk ben: ik zou hier niet weg willen

 6. Ik ben meteen even gaan zoeken. In Almere (Muziekwijk) zit een Vrije School met twee vestigingen. Ik weet dat niet iedereen meteen enthousiast is over Almere, maar je hebt er veel groen. Vaak een (klein) winkelcentrum op loop- of fietsafstand. Een steeds leuker wordend centrum. Veel natuur en het is echt een stad in ontwikkeling. Succes met je overwegingen (en begrijp helemaal wat je bedoelt met Schiphol). Wel een puntje, Almere ligt ook in een aanvliegroute. So that you know.

 7. Castricum is prachtig (wel duur). En er is hier een Vrije School. Wij hebben geen tuin, maar we wonen aan de rand van het bos en 2 km van het strand vandaan. Het is hier supergroen en mijn kinderen kunnen hier heerlijk buitenspelen 🙂 En wat ik persoonlijk zo fijn vind is dat je met het OV snel in een grote stad bent (Alkmaar, Haarlem, Amsterdam). Je bent hier van alle gemakken voorzien.

 8. Een woning moet je “voelen”.
  Toen wij wilden veranderen zagen we woningen die aan alle eisen voldeden, maar waarbij ik het niet voelde. Mijn echtgenoot is er nog kwaad voor geweest en dacht dat ik het niet wilde.
  Toen we de eerste keer de woning binnenkwamen waar we nu wonen voelde ik het meteen, al van bij de oprit. Alles voelde goed, elke ruimte liet me warmte voelen. Dat was het.
  We kwamen buiten op zaterdag 17uur, ik zei aan mijn echtgenoot dat het ok was en op zondag 11u de dag erna was het getekend.
  Nog geen seconde spijt van gehad.
  Dus mijn advies: volg je gevoel 🙂

 9. Pingback: Review: vakantie vieren op Recreatiepark de Leistert in Limburg

 10. Pingback: Kinderkamer trends van 2023 - Claire's Mission

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: