Verhuizen staat bovenaan ons wensenlijstje voor 2023. En we weten nu ook waar we naartoe willen. Lana gaat sinds kort naar de antroposofische peuterspeelzaal, dat in de vrijeschool zit waar we onze kindjes hebben ingeschreven. En we zijn er allemaal helemaal verliefd op! Alleen… Is het zeker een halfuur autorijden. Dus we zijn druk op zoek naar een huisje dichterbij. Daarom, wishful thinking, ben ik alvast in de kinderkamer trends van het nieuwe jaar gedoken. Want voor 2 nieuwe kinderkamers kunnen we best wel wat inspiratie gebruiken 😀 ! Benieuwd naar de kinderkamer trends van 2023? Lees dan snel verder.

Een goede basis.

In dit blog artikel deelde ik ons wensenlijstje voor een nieuwe woning. En eigenlijk is er niets veranderd behalve dat we ons bewust zijn geworden van het feit dat we ons budget moeten verhogen. We hebben namelijk wederom een dure smaak en in onze favoriete woonplaats vliegen de leuke huurwoningen als warme broodjes over de toonbank. Gemiddeld betaal je €1650 per maand (slik) en is alles daaronder een speld in een hooiberg. Gelukkig gaat het goed qua geld verdienen met mijn blog en doet Roy het ook fantastisch op zijn werk. Dus.. In theorie zou het kunnen, al zouden we wel liever een stuk lager zitten qua maandelijkse huurlasten.  

De kleurtrends.

Dat gezegd hebbende… Tijd voor de kinderkamer trends van 2023! Qua kleuren kunnen we ons hart ophalen. De kleurtrends voor in de kinderkamer het komende jaar zijn oudroze, beige, groen en diep donkerblauw. Prachtig! Voor Lana zijn wij dol op oudroze en voor Lyam op groen. Vooral die diepe magische Emerald/jade kleur. En dat komt goed uit! Want wist je dat groen (en blauw) een bewezen kalmerend effect op ons brein heeft volgens de kleurenpsychologie? Perfect voor in een kinderkamer dus!

Natuurlijk, neutraal en organisch.

Ook qua vloeren, meubels en decoraties passen de kinderkamer trends van 2023 helemaal bij onze smaak. Zo zit je qua vloerkeuze helemaal goed wanneer je kiest voor een duurzaam en onderhoudsarm exemplaar. Denk hierbij aan PVC, woonbeton- of een gietvloer, want die zijn door hun lange levensduur een duurzame keuze. Daarnaast is duurzaamheid ook voor de rest van de kinderkamer een must. Denk aan natuurlijke, neutrale en organische materialen die gemaakt zijn van hoge kwaliteit inclusief bijpassend keurmerk. In de kinderkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten commode (met een FSC keurmerk), een rotan vloerkleedje, bedtextiel gemaakt van bio-katoen en een rotan lampenkap.

DIY en imperfectie.

Je hoeft het komende jaar trouwens echt niet alles nieuw te kopen. Want DIY en in imperfectie is een andere trend die past binnen de kinderkamer trends van 2023. Dus heb je nog een mooie kast staan die perfect geschikt is voor de kinderkamer, een familie (erf)stuk of een kringloopgelukje gescoord? Knap het dan zelf op. Zo heb je niet alleen een mooi gerecycled en duurzaam item, maar misschien nog wel belangrijker, een item waar ontzettend veel liefde in zit.

Zachte stoffen in verschillende texturen.

Tot nu toe zijn de genoemde trends prachtig, maar ook een tikkeltje volwassen. Hier kun je verandering in brengen door accessoires toe te voegen die zijn gemaakt van zachte stoffen in verschillende texturen. Denk aan een wollen deken, een velours kussen en fluffy knuffeltjes. Qua vormen zijn sterren, wolken, manen en zonnen super trendy het komende jaar. Net zoals slingers met stoffen vlaggen, lampions, pompons en luchtballonnen.

Tot slot…

Wij zijn helemaal fan van de kinderkamer trends van 2023! Dat gezegd hebbende staan de wensen van je kindje natuurlijk op de eerste plek. Zo is ons meisje dol op onder andere Woezel & Pip, Rapunzel, Minions en nog een aantal andere programma’s/vriendjes die niet perse matchen met een mooi duurzaam organisch en oud roze interieur. En weet je wat? Dat is helemaal oké! Uiteindelijk is de kinderkamer haar eigen plekje waar ze zichzelf even helemaal kan terugtrekken, opladen, spelen, slapen en meer. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat dit in balans is; qua sereniteit en kleur.


Hoe zag jouw kinderkamer er vroeger uit? En wat vindt jij van de kinderkamer trends van 2023 😀 ?


12 Comments

 1. Ik val meteen voor die leuke ladder die een kind naar de sterren laat klimmen! Echt prachtig! En ik vind het ook leuk dat hij niet strak is.

  • Linda schrijft ' t op Reply

   Ik had vroeger een kinderkamer met beertjes, nu zou ik ook voor oudroze gaan.

 2. Als het bij ons ooit lukt om ouders te worden dan lijkt het me juist super leuk om echt bezig te zijn met de baby kamer, dus deze tips lijkt me daarbij super handig

 3. Geweldige tips, hier helaas geen kinderen. Maar ik zou deels alles nieuw kopen en deels de rest 2e hands.

 4. Dit ziet er wel heel mooie uit. Ik hou van de zachte tinten. Deze zorgen voor een heel rustgevende uitstraling. Wat goed om te kiezen voor duurzame en onderhoudsarme manieren om zo tot een mooie kamer te komen. Wow 1650€ voor een mooie huurwoning, dat is best een hoog bedrag.

 5. De kleurentrends 2023 voor de kinderkamer lijken me erg mooi. Vroeger had ik een kamer met een roze ’70s behangetje en mooie houtuitsneden van Calimero, daar keek ik altijd met plezier naar.

 6. Leuke trends. Ik kan me herinneren dat ik vroeger een muur had met ballerina’s. NIet die getekende kinder ballerina’s, maar meer in de stijl van Degas

 7. Ahwww, de foto bovenin is zo mooi met die beer en de sterren. Sommige kinderkamers zijn zo mooi, ik had vroeger echt een hele simpele. Ik koester mooie herinneringen aan mijn muziekmobieltje met slaapliedjes dat boven mijn bed hing. Ik zie soms ook prachtige langskomen in het programma De Grote Tuinverbouwing op Sbs6, misschien wat inspiratie ook voor je ♥️♥️♥️

 8. Kinderkamers inrichten vind ik echt het leukste wat er is. Op dit moment zijn we druk bezig met een update in het kamertje van Eli, want we zijn een nieuw bedje voor hem aan het maken. Ik vind trends leuk om naar te kijken, maar mijn kinderen mogen wel meebeslissen wat er gaat gebeuren.

 9. Imperfectie vind ik altijd een goede trend haha. Mijn kinderkamer vroeger? Jeetje, ik heb er veel gehad – ook als kind verhuisden we veel. De eerste slaapkamer die ik me kan herinneren was in Beiroet en mijn bed stond tegen de muur en op de muur was een Jungle Book behang. Dus die hele wand was jungle met Mowgli en dat meisje waar ik de naam van kwijt ben en Baloe en Bagheera natuurlijk. Ik vond het geweldig. En ik had twee duren, eentje naar de gang en eentje naar het balkon. Meer weet ik eigenlijk niet meer haha

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: