Het Chinese Nieuwjaar, ook wel het Lente feest genoemd en het energetisch begin van het nieuwe jaar, valt dit jaar op zondag 22 januari 2023. Een magisch moment! Niet alleen omdat we elkaar dan opnieuw een gelukkig nieuwjaar mogen wensen, maar ook om juist dan met je goede voornemens van start te gaan. De werking is dan veel natuurlijker, omdat je in die periode werkt met de kracht van de nieuwe maan. In dit gastblog artikel deelt Debby Wezelenburg, Feng Shui en Nine Star Ki adviseur alles wat je moet weten om van 2023 jouw jaar te maken en kun je een persoonlijke jaarconsult ter waarde van €79 winnen!

Zo ben jij in je element in 2023.

Debby heeft inmiddels al meerdere gastblog artikelen geschreven voor Claire’s Mission over de kracht van Feng Shui. Maar wist je dat de eeuwenoude wijsheid Nine Star Ki ook onderdeel is van Feng Shui? Waar Feng Shui vooral gaat over de invloed van een ruimte op jou en hoe je dit positief beïnvloed, geeft Nine Star Ki zicht op het dominante natuur element met bijbehorende levensenergie van een jaar. Zo heeft het aarde jaar 2022 een andere energie dan het hout jaar 2023. Als je weet en herkent hoe de energie van een jaar beweegt, welk karakter het heeft en welke uitdagingen er zijn dan kun je daar gebruik van maken. Meebewegen met de natuurlijke flow in plaats van tegen de stroom in zwemmen.

Maar hoe ziet dit er persoonlijk uit en hoe weet jij wanneer je in 2023 in je element bent? Ook dat kun je inzichtelijk krijgen door Nine Star Ki (gebaseerd op je geboortedatum). Als je de jaarenergie kent en je je persoonlijke elementen weet, dan begrijp je jezelf en ook de ander beter en wat gaande is in de buitenwereld en in jouw binnenwereld. Nine Star Ki zet je in je kracht. Zo wordt het leven en samenleven met anderen makkelijker. 

Een terugblik op 2022.

2022 was een aarde jaar en had als thema: thuiskomen bij jezelf. Misschien was je jezelf wel een beetje kwijtgeraakt en was het nodig om dicht bij jezelf te blijven. En te verwerken wat je had laten liggen de jaren ervoor zodat je een steviger fundament bouwt voor jezelf. Dat je steeds, bij onrust om je heen, makkelijker kan meebewegen en terug kan keren naar jouw basis. Dit was de opgave voor het jaar 2022. Daarom is 2022 voor veel mensen een uitdagend jaar geweest en een confrontatie met zichzelf.

Verbinding is het thema voor het jaar 2023.

Het jaar 2023 is verbonden met het element hout; een hoopvol jaar. Het element hout vertegenwoordigt de bomen en bloemen, groeien en bloeien, in beweging zijn, veranderingsgezindheid en het seizoen van de lente.

Het element hout houdt van verbinding, want één boom maakt geen bos en de wortels van de bomen zijn verstrengeld met elkaar en voeden elkaar zo. Een boom in zijn eentje oogt wat zielig en wordt niet gevoed door zijn omgeving.

Maar in oprechte verbinding zijn met anderen is niet eenvoudig. De ander te zien en accepteren in al zijn facetten. Net als in de natuur waar een gezond bos, een bos is waar diversiteit van boom soorten voorop staat en gebroederlijk en gelijkwaardig naast elkaar staan. Verbinding maken met de ander, begint bij jezelf. Als je in verbinding bent met jezelf, zegt dat iets over je vermogen om in echt contact te zijn met anderen. Dit is één van de uitdagingen voor dit jaar.

Een hout jaar staat er ook om bekend, dat je van de bank en in beweging komt.

Dat je elkaar weer echt gaat ontmoeten en erop uit trekt. Dat je niet vanaf de bank digitaal de hele wereld ontdekt, maar dat je naar buiten gaat, de wijde wereld in. Dit kan in je eigen buurt zijn of iets verder weg. Lopen is de natuurlijke menselijke maat. Kijk eens al wandelend in jouw buurt of in de natuur wat je daar zintuigelijk waarneemt aan kleuren, geuren en voel de wind door je haar heen waaien. Tijdens het buiten zijn (of buiten mediteren), voel je de verbinding met je voeten in de aarde en je hoofd in de wind. Wind zet namelijk altijd iets in beweging en zet iets in gang, ook bij jou. Is er een verandering in dit veranderingsgezinde hout jaar die je graag wilt bij jezelf in het contact met anderen? Dat op dat vlak een andere wind mag gaan waaien bijvoorbeeld op het gebied van familiebanden en verhoudingen, binnen je vriendengroep, je sportteam of met je collega’s? Wat komt er nu bij je op? Waar is de connectie met anderen wat sleets of enkel online geworden? En kan een boost gebruiken door live contact?

Een hout jaar heeft de energie om meer met elkaar in verbinding te komen en dit met elkaar te gaan delen. Hiervoor is communicatie nodig, dat je uitspreekt en de intentie zet welke verandering je wilt bij jezelf in het contact met anderen en dat je in beweging komt en zo de gewenste gesprekken en ontmoetingen kunnen ontstaan. De jaarenergie van het element hout is heel helpend hierin en je kunt dit jaar de vruchten daarvan plukken.

WIN! Een persoonlijke jaarconsult ter waarde van €79!

Ben je benieuwd wat 2023 allemaal voor jou in petto heeft en wil je meer informatie over de Jaarenergie 2023 en wat dit voor jou betekent? Dan heb ik leuk nieuws! Op donderdagavond 26 januari van 19:30 uur tot 21:30 uur deelt Debby nog veel meer informatie met je in een online bijeenkomst. In de weken daarna volgt ook nog een persoonlijk jaarconsult. Zodat je dit jaar de levensenergie herkent en makkelijker mee kan bewegen met wat zich aandient. Mag ik jou blij maken met gratis deelname voor deze Jaarenergie bijeenkomst inclusief een persoonlijke jaarconsult ter waarde van €79? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel. Misschien dat je wilt delen wat jouw wensen, dromen en doelen voor 2023 zijn? Of hoe je het nieuwe jaar gevierd hebt? Uiteraard telt een ‘ik doe mee’ ook! Volgende week woensdag maken wij de winnaar bekend in een persoonlijke mail.

Update 25-01-2023: Het is officieel; HAPPY NEW YEAR lieve allemaal! Bedankt voor jullie mooie reacties! De winnaar heeft zojuist een persoonlijke mail ontvangen.


Wat zijn jouw wensen, dromen en doelen voor 2023? En mag ik jou blij maken met een persoonlijk jaarconsult van Debby? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀

16 Comments

 1. Cindel bantjes Reply

  Oow dat klinkt echt super interessant! Mijn intensie dit jaar is om meer te reageren vanuit liefde. Eerst nadenken voordat je er gelijk iets uitflapt ik doe graag mee!!

 2. Linda schrijft 't op Reply

  Ik blijf het Chinees Nieuwjaar met alle gedachtes erachter inspirerend vinden.

 3. He lieve Claire,

  Wat een mooi artikel weer en die Nine Star Ki; ik kan me helemaal vinden in het thema van dit jaar: in beweging komen.
  Voor mij is dat nieuwe mensen ontmoeten na jaren vaak alleen maar online te werken.

  Ik wil nóg meer naar buiten gaan en naar buiten treden, zowel privé als met mijn bedrijf.

  Klaar voor meer fijne, inspirerende ontmoetingen met gelijkgestemde mensen, die me uitdagen, up liften en aan het lachen maken.
  Ben dan ook erg benieuwd wat Debby mij zou vertellen over mijn jaar.

  Liefs
  Carro

 4. Nine Star Ki, ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Weer wat nieuws geleerd. De eerste karmapuntem van het jaar alweer te pakken

 5. Mijn doel voor dit jaar is mijn diploma verpleegkunde halen en mezelf verder gaan ontwikkelen als verpleegkundige. (ik doe niet mee)

 6. 2023 zal voor mij een jaar vol aanpassingen en flexibiliteit worden aangezien ik binnenkort een nieuwe job start en gekozen heb voor een job die compleet uit de lijn ligt van wat ik vroeger deed. Ik wil ook actiever worden en hoop dat mijn lichaam me niet te veel zal tegenwerken.

  • Ik doe al mee met dit fantastische aanbod van Debby! En zou graag de actie winnen voor mijn partner Bart

 7. Gezond blijven en een goed mens ten opzichte van mijn naaste (terwijl ik mezelf hierbij niet uit het oog mag verliezen). Flinke opgave dus!

 8. Ik doe graag mee. Mijn doel én wens voor het komende jaar is meer rust in mezelf vinden.

 9. Interessant om te lezen. Mijn doelen voor 2023 zijn precies dat, van de bank komen en in beweging komen. Ik kwakkel namelijk al enkele maanden met mijn gezondheid als gevolg van oververmoeidheid.

  • Nouuuu, ik vind dit toch zo leuk om te weten! En wat een mooi thema voor dit jaar: verbinding. Ik wil daar ook echt op letten. In gesprekken met mensen die ik voor het eerst ontmoet niet luisteren om het luisteren, maar echt naar ze luisteren. Echt proberen verbinding te maken. Wat een mooie metafoor ook met die bomen in het bos. Happy new year

 10. Ik hoop dit jaar een andere/grotere woning te vinden (kinderwens), ik wil voor de tweede keer de Vierdaagse (walk of the world) gaan lopen en hoop mijn diploma te behalen voor mijn thuisstudie.

 11. Oh wat interessant om te lezen! Ik had hier eigenlijk nog nooit van gehoord, terwijl ik best in dit soort zaken verdiep. Ik doe dan ook graag mee om hier meer over te leren kennen!

 12. Verbinding vind ik een prachtig woord voor het nieuwe jaar! Ik zag het Chinese jaar op het journaal en het zag er heel leuk en feestelijk uit moet ik zeggen : )

 13. Bianca ponnet Reply

  Doe graag mee
  Dit jaar ben ik bezig voor mezelf te zorgen en open staan voor nieuwe dingen te ontdekken

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: