Het nieuwe jaar is inmiddels alweer een paar weken oud, maar met selfcare kun je nooit te vroeg of te laat beginnen. Daarom heb ik 3 prachtige boeken voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk pareltjes en echte aanraders! Welk boek gaat er op jouw verlanglijstje?

Voordat ik de 3 prachtige selfcare boeken met je deel…

Eerst even wat liefde voor hun prachtige uitgevers; Spectrum en Paper Life. Ik ben enorm dankbaar voor onze jarenlange samenwerking en dat jullie mij boeken sturen om te recenseren. Het is zo fijn dat jullie het altijd begrijpen dat ik alleen boeken met mijn lezers deel waar ik heel gelukkig van wordt. En dit is dan ook weer een lijstje met pareltjes!

Ben je er klaar voor? Dit zijn de 3 prachtige selfcare boeken om het jaar goed mee te beginnen!

Wellness Witch – Kalmerende spreuken en krachtige rituelen voor magische selfcare

Dit prachtig geïllustreerde boek staat vol praktische oefeningen, recepten en DIY-projecten om de magische verbinding tussen lichaam en geest te versterken. Ga thuis aan de slag met het mixen van je eigen etherische oliemelanges, het lezen van theebladeren of het maken van een altaartje. Nikki helpt je om magie aan je dagelijkse selfcareroutines toe te voegen en zo even te ontsnappen aan de hectiek van de dag.

Een pareltje omdat…

Dit boek gun ik iedereen! Het is zo mooi vormgegeven en er staat hele waardevolle informatie in. Van oefeningen, recepten tot aan leuke projecten en meer. Dit is een boek wat ik met liefde doorgeef aan mijn dochter wanneer ze wat ouder is. Echt een aanrader! Ook om cadeau te geven (of ontvangen natuurlijk)!

Wellness Witch - Kalmerende spreuken en krachtige rituelen voor magische selfcare

Love Your Body – Het Oh Wauw Effect

Wat als… Wat als je voor de spiegel staat en je denkt niet langer: “Oh NO!” maar vanaf nu: ‘Oh Wauw’ zou denken? Jouw nieuwe leven begint bij dit onweerstaanbare boek. Elisa neemt je mee in al haar bloed eerlijke verhalen. Met zoute tranen, kreten van geluk en die heerlijke vlinders in je buik, omdat je weet dat er iets geweldigs staat te gebeuren. Na dit boek is alles mogelijk!

• Je goddelijk voelen in je bikini.

• Veroverd worden door je grote liefde.

• Je op en top gewaardeerd voelen op je werk.

• Een magneet zijn voor een heerlijk leven.

• Genieten van mama’s appeltaart met een dubbele toef slagroom.

• Je energieker voelen dan ooit.

• Je helemaal Oh Wauw voelen.

Dit is wat ik nodig heb! Eerst van je lijf houden en dan: the magic happens. Stoppen met overleven en starten met leven begint hier. Met plezier die lastige kilo’s dan eindelijk vaarwel zeggen, emotie-eten omzetten naar genieten. Het gevoel van had ik dit maar eerder geweten. En tegelijkertijd de dankbaarheid van dit neemt niemand me meer af.

Een pareltje omdat…

Ik ben op dit moment halverwege en ongelofelijk onder de indruk. Elisa Schipper is een fantastische schrijfster die je aan de hand meepakt en het boek doorneemt. Door het delen van haar eigen ervaringen en inzichten, is het alsof je een hele wijze vriendin hebt die je een schop onder je kont geeft. Iets wat ik perfect kan gebruiken nu ik midden in project ‘een fitte(re) mindful mama’ worden zit! Zodra ik het boek uit heb deel ik nog een uitgebreidere review met je inclusief een win actie. To be continued dus…

Love Your Body - Het Oh Wauw Effect

Ochtenddagboek – Laat je gedachten vrij en begin de dag met een heldere blik

Het schrijven in een ochtenddagboek is een eenvoudige en krachtige methode voor mentale helderheid en voor overzicht in je gevoelens en je levenssituatie. Neem elke ochtend meteen na het ontwaken een paar minuten de tijd om in je dagboek te schrijven. Dan is er nog geen tussenkomst van andere prikkels, ruim je je gedachten op en maak je plaats voor nieuwe ideeën en creativiteit.

Een pareltje omdat…

Van dagboeken kan een mens nooit genoeg hebben. En dit dagboek is prachtig vormgegeven! Het start iedere dag met dezelfde titel; Mijn gedachten voor vandaag. Met daarnaast de mogelijkheid om een datum in te vullen inclusief een fijn leeslint.

Ochtenddagboek - Laat je gedachten vrij en begin de dag met een heldere blik

Nog een keer overzichtelijk op een rij;


Welke van deze 3 prachtige selfcare boeken spreekt jou het meeste aan? En zit er een boek tussen die je al gelezen en in de praktijk gebracht hebt? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie 😀 ?


9 Comments

  1. Wat leuk dat je deze boeken mocht onvangen om te recenseren. Ik ben vooral benieuwd naar het tweede boek ‘Love your body’. Ik ben benieuwd of het lezen van een dergelijk boek echt zou helpen bij het veranderen van je mindset.

  2. Begin vorig jaar had ik me voorgenomen om terug boeken te lezen. Ik heb echt wel veel gelezen in 2022, meer dan 30 boeken. Dit jaar heb ik me voorgenomen om informatieve boeken te gaan lezen. De leestips in jouw artikel spreken me ontzettend aan en komen zeker op mijn leeslijst te staan. Bedankt voor deze interessante tips.

  3. Wat een mooie covers hebben deze boeken. Ik heb nooit zelfhulp boeken gelezen, tenzij Handboek voor Doe Het Zelf Diva’s telt

  4. Het tweede boek: Love your body, lijkt mij een fijne aanwinst. Heel vaak begint het toch allemaal bij jezelf. Dan is het fijn om een leidraad te hebben om op terug te vallen. Hoewel niet alles misschien van toepassing zal zijn, is het niet nodig het wiel nogmaals uit te vinden. 🙂
    Overigens is het derde boek ook erg mooi. Maar ik weet al hoe dat zal eindigen….

  5. De kaft van het eerste boek is geweldig geïllustreerd zeg, wow! Ik zou voor mezelf denk ik voor het dagboek gaan. Ik schrijf graag en deze ziet er mooi uit.

  6. Het boek Love Your Body – Het Oh Wauw Effect van Elisa Schipper spreekt me erg aan! Ik houd van selfcare boeken/mindset. Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar dit boek en het ochtenddagboek.

  7. Wellness Witch lijkt mij een fijn boek. Ik lees momenteel nog steeds in Manifesteren van Roxie Nafousi (en tig andere boeken tegelijk als ik de tijd heb en dat is niet vaak). Maar dit soort boeken als je beschrijft spreken mij heel erg aan.

  8. Wat tof, ik ga er twee op mijn lijstje zetten om later te kunnen lezen. ’s Morgens schrijven doe ik nu elke ochtend sinds een maand en het heeft me echt de mooiste inzichten gegeven. Ik kan het echt iedereen aanraden.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: