‘’Joh! Je hebt helemaal geen zwangerschapscursus nodig! Die bevalling gaat vanzelf!’’ Dat heb ik geweten tijdens de bevalling van Lana. Hoewel het opvangen van de weeën fantastisch ging (hoeraaa voor bijna 15 jaar meditatie ervaring), ging het persen en laatste stuk van de bevalling alles behalve soepel. Toen ik hoorde over de online zwangerschapscursus van Mom & co, was ik dan ook direct enthousiast. Want een empowering zwangerschapscursus met elementen van hypnobirthing en mindfulness, daar wordt je toch blij van? In dit blog artikel deel ik onze ervaring met je en ik heb ook onwijs leuk nieuws! Ik mag de online zwangerschapscursus inclusief Het vierde trimester t.w.v. €289 namelijk aan één iemand cadeau doen! Misschien wel aan jou?

Waarom wij de beide cursussen hebben gevolgd.

Voordat ik met je ga delen hoe de online zwangerschapscursus van Mom & co en de online cursus Het vierde trimester eruit ziet en wat onze ervaring ermee is, wil ik eerst heel graag met je delen waarom wij de cursussen hebben gedaan. Want in alle eerlijkheid, vond ik het nogal een ‘ding’. Helemaal omdat er best wel veel mensen in onze omgeving zijn die altijd hebben gezegd dat bevallen een ‘oer ding’ is en helemaal vanzelf gaat. Maar wat had ik, terugkijkend op mijn bevallingsverhaal van Lana, graag een cursus gevolgd! Niet alleen om te weten hoe je borstvoeding geeft en welke houdingen er zijn. Maar ook om te leren welke bevallingshoudingen er zijn, welke ademhalingstechnieken helpen tijdens de bevalling (met in het bijzonder tijdens het persen) en wat je kunt doen om de ontsluiting sneller op gang te brengen.

En dan voor wanneer de kleine geboren is, struggle ik op dit moment best wel een beetje met de gedachten hoe ik alle ballen hoog kan houden. Want wat doe je met slaapgebrek, voeding en hoe kun je ervoor zorgen dat je sneller hersteld? En wat zijn de anticonceptie mogelijkheden wanneer je borstvoeding geeft?

Gelukkig, stuk voor stuk, vragen die beantwoord worden in beide cursussen.

Over de online zwangerschapscursus van Mom & co

De cursus van Mom & co is een volledige en empowering zwangerschapscursus met elementen van hypnobirthing en mindfulness, maar door de medische kennis van de verloskundigen blijft het ‘down to earth’ en creëren jullie de best mogelijk omstandigheden voor de komst van jullie kleintje.

Je leert aan de hand van professionele video’s, audiobestanden, verdiepende teksten en opdrachten alles wat je wil weten ter voorbereiding op de komst van jullie baby.

Je gaat werken aan een positieve mindset en wordt een pro in ontspannen. Verloskundigen Aline en Lonneke geven op een leuke en (inter)actieve manier belangrijke theorie over de specifieke hormonen, het zenuwstelsel en natuurlijk de verschillende geboortefasen en de anatomie.

Jullie krijgen tools zoals ademhalings- en massagetechnieken, maar ook visualisaties en affirmaties. En wat als het anders gaat dan gehoopt? En je door een medische indicatie onder leiding van het ziekenhuis moet bevallen? In deze cursus leren jullie mee te bewegen met het verloop van de bevalling, of dit nou thuis of in het ziekenhuis is. Want hoe een bevalling verloopt hebben we niet in de hand, maar hoe jullie hier mee om gaan wel degelijk. Dat maakt deze cursus geschikt voor iedereen, zelfs als je al weet dat je bijvoorbeeld een geplande keizersnede moet ondergaan. Dan juíst is wat je leert in deze online zwangerschapscursus super waardevol!

Over het vierde trimester

En dan begint het eigenlijk allemaal pas… Je nieuwe leven met een baby.

Tijdens de zwangerschap bereid je je goed voor op de bevalling, maar de periode na de geboorte is een vaak onderbelichte periode.

Er komt nogal wat op je af zo’n eerste keer: Wat kan je doen voor een goed herstel na de geboorte? Wat komt er allemaal kijken bij de verzorging van een baby? Hoe ga je om met veranderingen in je relatie? Welke voeding ga je geven, en waar moet je dan op letten? Hoe ga je om met het onderwerp slaap – of het tekort eraan? En wat als je kindje ziek wordt, wat kan je dan het beste doen?

Op al deze vragen gaan we je antwoord geven, zodat je die eerste periode als nieuwe ouder als iets minder abstract ervaart.

Onze ervaring en wat wij geleerd hebben.

Wat ben ik blij dat ik beide cursussen gevolgd heb! Voordat ik eraan begon, was ik doodsbang voor de bevalling en ging ik er eigenlijk maar gewoon vanuit dat het ziekenhuis de beste optie was (helemaal door onze eerste ervaring). Maar daar kijk ik inmiddels helemaal anders tegenaan. Ik ben dan ook zo blij en dankbaar dat ik nu opnieuw het zelfvertrouwen heb gekregen om te mogen en kunnen dromen over een holistische en natuurlijke thuisbevalling! En dan niet liggend op bed, maar heerlijk in beweging zijn en op het moment kunnen kiezen welke houding het fijnste voelt. Daarnaast heb ik Roy ook een paar filmpjes laten zien zodat hij zich meer betrokken voelt bij de bevalling en weet waar hij kan helpen. De verschillende massagetechnieken en drukpunten, is hij dan ook braaf aan het bestuderen (woehoeeee!).

Daarnaast heb ik zelf ook de online cursus Het vierde trimester gevolgd, omdat ik best wel tegen wat vragen aan liep die hierin beantwoord worden. Vooral de recepten, tips over het herstel en de informatie over de verschillende mogelijkheden qua anticonceptie terwijl je borstvoeding geeft, heb ik als zeer waardevol ervaren.

Ook vind ik de filmpjes super mooi gemaakt en is de stem van Aline enorm rustgevend. Ik weet dan ook zeker dat ik de audiobestanden en filmpjes, ook tijdens de bevalling aan zal zetten.

Voor wat ons betreft is deze combinatie van beide cursussen dan ook een echte aanrader! Of je nu van je eerste kindje in verwachting bent, tweede of derde.  

WIN! De online zwangerschapscursus van Mom & co incl. Het vierde trimester!

Ik ben dan ook onwijs blij en dankbaar dat ik van Mom & co de online zwangerschapscursus en de online cursus Het vierde trimester t.w.v. €289 weg mag geven. Niet alleen omdat wij er onwijs veel aan gehad hebben, maar ook omdat ik zeker weet dat jij er heel erg blij van gaat worden! Dus ben je in verwachting of ken je iemand die in verwachting is? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Misschien dat je wilt delen wat je zou willen leren, hoever je bent of aan wie je deze mooie cursussen cadeau zou willen geven? Uiteraard telt een ‘’Ik doe mee!’’ ook. Mailen mag trouwens ook naar info@clairesmission.com. En daarnaast waardeert Mom & co het enorm als je hun wilt volgen op Instagram of Facebook.

Volgende week vrijdag ontvangt de winnaar een persoonlijke mail.

PS: Zo enthousiast geworden dat je gelijk wilt beginnen? Ook dan heb ik leuk nieuws! Met de code clairescombi10 ontvang je een maand lang €10 korting bij aankoop van de online cursus, het vierde trimester of de combicursus!

21-01-2022: Bedankt voor al jullie lieve en mooie reacties! Vooral mijn mailbox is overspoelt. Helemaal leuk! Ik heb het mailadres van de winnares doorgegeven aan Mom & co. Je zult dan ook binnenkort de inloggegevens ontvangen. Niet gewonnen? Niet getreurd! Er staan nog veel meer leuke win acties voor je klaar. Fijn weekend!


Ben je in verwachting of ken je iemand die in verwachting is? En mag ik jou blij maken met de online cursussen van Mom & co? 😀

21 Comments

 1. Wat fijn dat deze online cursussen zo enorm hielpen. Zeker als ze zelfs je angst wegnamen. Angst is 1 van de grootste spelbrekers tijdens een bevalling vind ik altijd. Het werkt de weeën tegen en maakt de pijn erger. Superfijn dat er zo’n laagdrempelige cursus is die hierbij helpt.

 2. Lindaschrijftheto Reply

  Ik heb ook geen curses gedaan dat heb ik ook geweten. Handige tips voor de onervaren moeder

 3. lijken mij ook pijnlijk trouwens maar fijn dat je weeën fantastisch gingen! Ik snap ook wel hoor dat je enthousiast raakt van een zwangerschapscursus. Omdat een zwangerschap toch heel erg mooi is. En ik denk ook dat je bewuster met je zwangerschap bezig bent. Goede tip voor vrouwen die nog geen mama zijn en later wel mama worden. Ik denk dat het sowieso erg verstandig is dat als je bevallen bent en weet hoe je borstvoeding moet geven of inderdaad ademhalingsoefeningen. Dat geeft minder stress! Goed bezig hoor ik vind een zwangerschap ook heel mooi, en heel bijzonder.

 4. Ik heb een kinderwens maar weet ook van mijzelf dat ik kleinzerig en een enorme dramaqueen ben haha! Een cursus als deze zou goed voor mij zijn.

 5. Wat fijn dat deze cursussen zo fijn hielpen. Ik heb tijdens mijn zwangerschap ook over hypnobirthing geleerd. Super interessant. Helaas ging mijn bevalling door complicaties heel anders. Ik ben benieuwd welk effect het op jouw bevalling heeft. Leuke review!

  • Wat klinkt dat goed, een bevallingscursus vind ik sowieso een aanrader. Het vierde trimester cursus lijkt mij erg nuttig. Zelf heb ik bij Roan onwijs gestruggeld in het begin, ik denk dat een cursus je hierbij echt kan helpen. Goed initiatief!! Het lijkt mij fijn om mij zo voor te bereiden voor de 2e!

 6. Wauw, wat lijken me dit fijne cursussen! En vooral heel bijzonder dat er aandacht wordt besteed aan het vierde trimester, want meestal houdt het – helaas – op na de bevalling. Ik ben inmiddels nét het vierde trimester uit, haha. Maar het was wederom intens!

 7. Lijkt me erg handig dat dit soort cursussen worden gegeven, want zeker bij een eerste komt er zoveel op je af dat het handiger is om voorbereid te zijn.

 8. Mijn verhaal lijkt wel aardig op die van jou. Ik ben mijn eerste bevalling ingegaan met het idee dat ik het toch niet weet of kan voorstellen. Helaas moest ik medisch bevallen en kreeg ik een stortbevalling van 2 uur, waarbij ik totaal ik paniek raakte.
  Deze bevalling wilde ik beter voorbereid zijn, dus ben meer gaan inlezen en al ideeën gaan bedenken met de vk over het verloop. Vooral inzetten op betere begeleiding en een meer ontspannen omgeving was ons idee.. En nu bleek 32 weken dat al mijn plannen weer de schop op gaan en ik weer medisch ga bevallen met een onbekende gyn. Ik merk dat ik ontzettend behoefte heb aan advies en het gevoel goed voorbereid te zijn.
  Duimen!

 9. Wat goed dat je het fijn vond. Ik kan me voorstellen dat veel mensen er baat bij hebben. Mijn bevallingen waren tussen 20 en 14 jaar geleden dus er is sindsdien behoorlijk veel veranderd. Ik heb bij de eerste wel een cursus gevolgd, die werd via de verzekering toen ook vergoed weet ik nog.

 10. Dit lijkt me precies de juiste keuze voor mij! Ik doe heel graag mee.

 11. Ik doe mee! Wij verwachten komende zomer ons eerste kindje en een zwangerschapscursus lijkt ons een mega goede voorbereiding op alles wat komen gaat!

 12. Elena Presagio Reply

  Ik heb een zwangerschapscursus gedaan en heb er wel echt enorm veel aan gehad. Ik weet zeker dat ik dankzij de cursus de weeën beter heb opgevangen. Een bevalling mag dan wel vanzelf gaan, maar is wel echt het moeilijkste wat ik in mn leven heb gedaan

 13. Ik ben uitgerekend voor eind maart en deze cursus lijkt me heel handig! Bij mijn eerste twee kids ben ik bevallen met een epidurale maar dit keer zou ik het graag eens zonder proberen. Om dat te kunnen zal ik wel wat tips en tricks kunnen gebruiken om rustig te blijven! Ook het deel voor daarna lijkt me heel interessant, ook al heb ik al twee kindjes, er zal nog veel in staan waar ik nog wat van kan leren!

 14. Dieuwertje Paridaen-Schout Reply

  Ik zou graag meedoen met de winactie! Ik ben nu bijna 36 weken zwanger.
  Ik heb zelf ook veel meditatie en yoga ervaring, maar ben erg benieuwd naar aspecten van hypnobirthing.
  Dus het zou top zijn als ik de cursus zou winnen!!

 15. Vilja Bemelen Reply

  Dit zou ik heel graag willen winnen! Omdat er zoveel kosten op ons afkomen qua baby uitzet heb ik geen budget over voor een zwangerschapscursus, zelfs niet met de 100 euro vergoeding van de verzekering. Dit zou een uitkomst zijn! We verwachten ons jongetje eind mei <3

 16. Klinkt super fijn! Ook heel fijn dat het bij jou goed uitpakte! Ik sla deze winactie over, succes voor iedereen die mee doet!

 17. Het lijkt me een hele leerzame cursus voor als je in verwachting bent. Ook fijn dat je er zoveel plezier en enthousiasme uithaalt. Dat lees ik uit je artikel.

 18. Ik heb nooit een cursus er voor gevolgd en ging allemaal goed. Maar wel interessant voor de mensen die het wel liever ondergaan voordat ze bevallen.

Write A Comment

Solve : *
18 × 16 =


Pin It
%d bloggers liken dit: