Het was iets waar ik mij al een tijdje op verheugde maar waar we op maandag 15 augustus mee zijn begonnen; de zindelijkheidstraining voor Lana. En het had niet beter kunnen gaan (sorry voor de spoiler 😛 )! Want binnen een dag had ons meisje het al door! Hoe knap! Wij zijn zoooo trots op haar! Benieuwd hoe wij dit hebben gerealiseerd en mogen we jou blij maken met een Zindelijkheidsbox om deze mijlpaal te vieren? Lees dan snel verder 😀 .

Een kijkje achter de schermen…

Een tijdje geleden zag ik op Facebook een advertentie over de Zindelijkheidsbox; dé zindelijkheidstraining die je helpt om je kindje binnen een week zindelijk te maken. Ik was direct enthousiast en ik benaderde Dustin en Janneke van de Sande, de oprichters van de Zindelijkheidsbox, met de vraag of ik de Zindelijkheidsbox – Meisje editie voor Lana mocht ontvangen en de Zindelijkheidsbox – Jongen editie voor Lyam (dan hebben we deze alvast in huis voor wanneer hij er klaar voor is) in ruil voor het schrijven van deze review. Ze reageerde direct super enthousiast en lief. Zo leuk! En.. Ik mag van beide edities ook een box weggeven! Onderaan dit blog artikel deel ik met je hoe je een box kunt winnen. Maar eerst deel ik met liefde meer over onze week, ervaringen en tips. Want wat een onwijs leuke ervaring was dit!

De weg naar zindelijkheid.

Wij hebben voor de Zindelijkheidsbox gekozen omdat de positieve benadering ons enorm aansprak. Want je kindje binnen een week zindelijk maken terwijl het een super mooie ervaring is gevuld met dansjes, stickers en cadeautjes; dat klinkt toch als een feestje 😀 ?!

Dit is hoe Dustin en Janneke hun methode omschrijven; ‘’Hoe zou het voor je zijn als jouw kind binnen een week zindelijk is? Geen verschoon frustraties meer, een maandelijkse besparing en minder afval. Heerlijk voor jou, goed voor het zelfvertrouwen van je kind en fantastisch voor het milieu. Wat zal je kind trots zijn, net als jullie! De box maakt het mogelijk. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe je dit aanpakt, wat je kunt zeggen en doen. Dit zorgt ervoor dat je het volhoudt en het jullie lukt! Ontwikkeld op basis van de praktijk door twee ouders van drie fantastisch lieve, eigenwijze kinderen. Getoetst door experts.’’

Inhoud van de Zindelijkheidsbox.

Voor Lana hadden we de Zindelijkheidsbox – Meisje editie. Hier zit het volgende in:

 • 1 Trainingsprogramma
 • 7 Instructiekaarten
 • 6 Complimentkaarten
 • 14 Schema’s
 • 20 Stickerkaarten speciaal voor meisjes
 • 120 schattige stickers
 • 1 Plas-/Poep diploma
 • Toegang tot de Facebook community van Zindelijkheidsbox.nl

Het enige verschil tussen de meisjes en jongens editie zijn trouwens de stickers en kleur. Verder is het trainingsprogramma en ook de inhoud hetzelfde.

Tijd om een datum te prikken en voorbereidingen te treffen.

Na het lezen van het trainingsprogramma boekje en de instructiekaarten was het tijd voor het prikken van de datum. Het is de bedoeling dat je een week lang vrij hebt zodat je je kindje de onverdeelde aandacht kan geven. De eerste 2 dagen blijf je namelijk ook thuis en vanaf dag 3 begin je met het opbouwen van het langer ophouden van plasjes (en poepjes) en mag je ook weer naar buiten toe. Wij kozen er daarom voor om op maandag 15 augustus te beginnen. Deze dag werkte Roy namelijk thuis. De rest van de week heb ik het alleen gedaan overdag. Maar dit was goed te doen!

Ook qua het treffen van de voorbereidingen geven Dustin en Janneke super goede tips! Wij hebben er wel voor gekozen om niet alle tips op te volgen. Zo wilde ik zelf liever geen potje in huis halen, maar Lana direct aanleren om op het toilet te plassen en poepen. De toiletverkleiner en een opstapje werkte hier perfect bij! En als ik terugkijk op onze week dan hadden we echt geen 10 tot 15 mini-cadeautjes (van 1 tot 3 euro) nodig gehad. Maar het idee is natuurlijk wel onwijs leuk!

Yesssss, let’s go!

Anyhow, dankzij de Zindelijkheidsbox waren wij super goed voorbereid. We hadden voor 3 dagen alles in huis wat we nodig hadden qua eten en drinken. Het huis was lekker opgeruimd en schoon. Alles stond en lag klaar. En… we hadden er onwijs veel zin in! We hadden Lana al een paar dagen voorbereid door haar te laten weten dat vandaag een hele bijzondere dag was. We hadden haar de stickers al laten zien, ze had een mooie nieuwe drinkbeker in huis, naast water ook wat lekkere sapjes en chipjes.. Feest dus!

Direct toen ze wakker was, trokken we haar een onderbroekje aan en toen was het tijd om te oefenen. De dag begon met 3 ongelukjes. Maar na de eerste plas op de wc had ze het door en was het eigenlijk direct raak!

Woehoeeeee! Lana is zindelijk!

Het is ontzettend snel gegaan! Maar direct toen ze het door had, boekte we succes na succes. Natuurlijk is er weleens een klein ongelukje maar dit komt zoooo sporadisch voor! Ook kan ze haar plasje nu best even ophouden en gaan we geen avontuur meer uit de weg. Wel volgen we het advies op van Dustin en Janneke om Lana een luierbroekje (dit noemen wij een slaapbroekje) aan te doen wanneer ze een dutje wil gaan doen of gaat slapen. Dit omdat nachtzindelijkheid vanzelf komt. En we moeten toegeven dat deze luiers steeds droger worden omdat ze ons dan ook al roept. Met de stickers en cadeautjes zijn wij trouwens vrij snel gestopt. In principe kun je dit 7 dagen lang doen. Maar bij dag 3 vond ons meisje het al zo vanzelfsprekend, dat we dit ook niet meer hebben aangeboden.

Dus wat ons betreft kunnen we met een gerust hart zeggen; woehoeeeee onze lieve mooie Lana is zindelijk met 2,5 jaar!

En om dit te vieren… Win een Zindelijkheidsbox naar keuze!

Wij hebben ongelofelijk veel gehad aan de Zindelijkheidsbox en kunnen het dan ook aan iedereen aanraden! De positieve benadering, de mooie kaarten en stickers, de duidelijke uitleg en overzichtelijkheid; het is één groot feest! Ik ben dan ook super blij en dankbaar dat ik van Dustin en Janneke 2 Zindelijkheidsboxen mag weggeven! Mag ik jou blij maken met een Zindelijkheidsbox – Meisje editie of de Zindelijkheidsbox – Jongen editie? Laat het weten in een reactie met een geldig mailadres. Misschien dat je ook wilt delen hoe oud je kindje is en of jullie al ervaring hebben met een zindelijkheidstraining? Ik ben super benieuwd 😀 ! De winnaars ontvangen volgende week zaterdag een persoonlijke mail.

Update 10-09-2022: Bedankt allemaal voor jullie onwijs lieve, leuke en enthousiaste reacties! Super inspirerend om jullie ervaringen te lezen, tips en soms ook struggles. Uiteraard had ik jullie allemaal graag een Zindelijkheidsbox willen geven, maar (helaas) mocht ik er maar 2 weggeven… En de winnaars heb ik zojuist gemaild. Nog een hele fijne dag! Liefs!


Ben je ook zo enthousiast geworden en mag ik jullie blij maken met een Zindelijkheidsbox?


36 Comments

  • Sharon Clemens Reply

   Ik zou deze box heel graag willen winnen voor onze zoon van 2,5 jaar. Binnen nu en 2 weken krijgt hij een klein broertje, dus alsnog genoeg luiers te verschonen voor ons haha. We zijn nog niet heel consequent bezig met zindelijkheidstraining. Tot nu toe geeft hij alleen aan dat hij moet plassen om tijd te rekken, dus als we op het punt staan om weg te gaan en als hij moet gaan slapen.
   Hopelijk kunnen we met deze box doorpakken en heeft hij het snel door!
   Groetjes Sharon Clemens, mama van Giel

   • Vick Nollens Reply

    Mijn zoontje gaat binnen 2maanden naar school. En het lukt ons niet om hem alleen naar het potje te laten gaan. Hebben al alles geprobeerd. En zou graag de stap zetten naar de zindelijkheidsbox dus zou het wel leuk zijn als we dit zouden winnen. Vele groetjes van een mama die een beetje hulp nodig heeft.

   • Wij staan al langere tijd voor het besluit om onze dochter zindelijk te maken, maar ze is in juli pas net 2 geworden dus vonden het toch nog te vroeg. Hoe fijn is het met een kleintje van 4,5 maand erbij als ze straks wel zindelijk is. Ik lees nu dat het met 2,5 jaar dus prima te doen is! Kleine meisjes worden groot…

   • We zouden deze box heel graag willen voor onze zoon Thomas van 2,5 jaar. Hij is nog niet te motiveren om op het potje te plassen en het heeft mama al de nodige zweetdruppels gekost.

  • Hoihoi,

   Ik vind het erg leuk om jouw verhaal te lezen! Hier zijn de potjes aangeschaft en wil ik langzaam beginnen met het introduceren ervan. Onze meid is nu bijna 19 maanden.

   Alle hulp is welkom haha! Deze box lijkt mij erg handig!

   Lieve groetjes,

   Vienna

   • Wauw wat goed van Lana!! Hier een zoontje van net 3, die sporadisch op de wc plast maar er verder nog geen interesse in toont. Hopelijk kan de box daar verandering in brengen en kunnen we snel de luiers de deur uit doen.

  • Mijn zoontje wordt vrijdag 2, ik denk dat zo’n box echt wel van pas gaat komen! Dus ik doe heel graag mee voor de jongensbox

   • Hi Claire, wat knap van Lana! En goed om een succesverhaal te lezen met deze methode. Ik ben zelf ook nog een beetje zoekende hoe we het aan willen gaan pakken. Wij zijn bij Zara toen ze bijna 2 jaar was wel al eens begonnen met stimuleren van plassen op het potje en daarbij gebruikte ik ook stickers. Wij merkten alleen dat ze zelf nog niks aangaf en we deden het ook niet heel gestructureerd en consequent, zoals jij beschrijft. En achteraf denk ik ook dat het nog wat te vroeg voor haar was. Nu gaat ze ri de 2,5 jr en wil ik binnenkort weer eens een begin maken met zindelijkheidstraining. Ik ga deze box in gedachten houden! Liefs Loes

  • Onze dochter is al zindelijk geworden door middel van deze methode. Heb de restjes doorgeven aan haar neef. Nu ons zoontje ruim 2 is en hij is gaan praten en zegt wanneer hij een vieze luier heeft, lijkt me dit het moment om te starten. Wat een afval en geld zal dat schelen! Dus het duimen is begonnen!

 1. Oh wat lijkt me dit fantastisch zeg! Ons dochtertje is nu 20 maanden, maar zou de box al graag in huis willen hebben 🙂

 2. Wij willen onze dame ook graag zindelijk krijgen. Wij zijn al tijden naar deze box aan het kijken. Is een grote hap uit ons weekbudget

 3. Ik doe graag mee voor onze zoon van 25 maanden! Hij heeft net een broertje gekregen dus we zijn nog niet begonnen met trainen. We hebben wel een potje en af en toe is dat interessant. Als ikzelf fysiek hersteld ben, lijkt het me super leuk om met deze mooie box te beginnen!

 4. Wat een leuke enthousiaste blog! Ik word er helemaal enthousiast van en zou graag kans maken op de meisjes editie voor onze dochter van 2 jaar en 5 maand. Ze heeft al aardig interesse in het potje, maar mama weet niet zo goed hoe dit nou verder (en goed) aan te pakken. *bloos*

 5. Ik hoor zo ontzettend veel goede verhalen over deze zindelijkheidsbox, wij zouden dit graag willen proberen voor ons meisje. Zij wordt in november 2 en hadden dus bedacht als zij 2.5 jaar is hier mee te gaan starten!

  • Kelcy Veurink Reply

   Wauw ik hoop dat dit ons eindelijk gaat helpen om onze dochter van 3 jaar zindelijk te laten worden. Al meerdere pogingen gedaan, lijkt mij heel goed om haar alle aandacht te kunnen geven om haar op deze manier zindelijk te krijgen, zeker naar de geboorte van haar zusje is 1 op 1 aandacht erg belangrijk en hopen wij dat wij dit mogen gaan proberen.

 6. Ja wij doen graag mee! Vigo is nu 2 jaar en kan al goed aangeven als hij ‘iets’ gedaan heeft in de luier. Hij is zo toe aan de volgende stap en dit maakt het extra leuk!

 7. We zouden hem graag proberen voor onze Brent van bijna 3 die binnenkort grote broer gaat worden. Zou tof zijn als het lukt om hem dan al zindelijk te hebben. Hij gaat al af en toe op het potje

 8. Bianca van Heeswijk Reply

  Ik doe graag mee net de winactie voor een zindelijksheidsbox voor mijn 3 jarige dochter Femme.

 9. Helaas is de zindelijkheidstraining hier nog geen succes.
  Slecht voorbereid, interesse is er wel. Tijdens de eerste poging riep hij wel dat hij moest plassen maar elke keer als het al te laat was. Tips zijn dus erg nodig. Deze winactie komt als geroepen! Veel goede dingen gehoord over de box en het proberen waar bij mijn zoontje van 2 jaar en 5 maanden.

 10. Super leuk voor onze dochter van 2,5. We twijfelen al langer om de box aan te schaffen, ben erg benieuwd naar de methode

  • Wat een toffe actie!
   Vorig jaar zomer hebben we onze oudste binnen enkele dagen zindelijk gekregen overdag met behulp van de box. Wat beviel die goed zeg. Het hele zindelijk leren worden wordt echt een feestje dan!
   En nu is onze dochter bijna toe aan zindelijk worden. Het staat al in onze agenda gepland wanneer we gaan starten, dus een nieuwe box komt dan zeker van pas. En wat leuk dat er nu ook een jongens- en meisjesvariant is!

 11. Ha leuk hoor, ik weet het nog als de dag van gisteren terwijl mijn jongste alweer 15 is. Elk kind heeft er wel echt zijn eigen ritme in viel me toen vooral op. Een van mijn kids was zinderlijk met 13 maanden, de ander deed er bijna 3 jaar over en mijn derde ergens daar tussenin 🙂

 12. Wat een handig hulp middel is dit om je kind zinderlijk te maken in een korte tijd. FIjn dat alles zo goed verlopen is

  • Hoi Claire,

   Bedankt voor de leuke maar ook eerlijke beschrijving. Vind het fijn te horen dat niet alle kadootjes etc nodig zijn en de tips ivm de voorbereiding van je huis en boodschappen. Onze kleine “koekwaus” is nu bijna 2 (november) en dus word het denk ik tijd om de vakantiedagen aan te vragen en dit “project” eens aan te gaan. Ik zou graag de jongens-doos willen winnen, dan gaan we meteen mee aan de slag.
   Succes en bedankt!
   Mvgr Mayke

 13. Angela Habraken Reply

  Dit zou ik ook graag proberen voor onze oudste dochter van 19 maanden. Ze komt nu zelf een luier brengen als ze heeft gepoept, maar hoe mooi zou het zijn als ze helemaal zindelijk kan worden

 14. Danique Van Tilburg Reply

  Hier de moeder die bewijze van spreken alles al in huis heeft tot ze naar de middelbare school gaat 😉 behalve dan die zindelijkheidsbox…
  In het kader van ‘je kan het alvast maar in huis hebben’ zou ik het super leuk vinden om de box voor ons dochtertje Peppe te winnen!

 15. Van een vriendin hoorde ik hier veel goeds over. We zijn er ook mee bezig met onze zoontje, maar anders ga ik hem zeker aanschaffen als het wat lastig gaat.

 16. Ik zou graag deze zindelijkheidsbox willen winnen voor mijn neefje van 2 jaar.
  Hoe mooi zal het zijn dat het met deze zindelijkheidsbox gaat lukken <3.

 17. Linda Gerritsen bloemen Reply

  Mijn dochter is zindelijk met Plasesn
  Maar nog steeds niet zindelijk met ontlasting
  Dit is zo vervelend nu ze naar school toe gaat van alles probeerd
  Knap dat ze bij jou zindelijk is
  Dit boek deze methode lijkt mij helpen deze box , hoop dat ik hem mag winnen
  Wauw te gek! Nu duimen zeg zou geweldig zijn!

 18. Ik doe graag mee voor m’n dochtertje van 2 jaar en 1 maand die er zo klaar voor is. Hebben dit bij haar broer ook zo gedaan en ging heel goed. Ik vind de box niet meer terug met al de uitleg daarom graag een nieuwe box en dan speciaal voor een meisje.

 19. Ons zoontje wordt bijna 2. Hij krijgt steeds meer interesse in de WC en geeft ook al aan als hij gepoept heeft.
  De leidster van de opvang had het ook over deze box en hoe super het werkt. Hoe mooi zou het zijn als we de box winnen
  Hoor er veel positiefs over

 20. Oeh dit klinkt heel leuk. Ons dochtertje is 2 jaar dus we kunnen al aan de slag. We zijn hiermee nog niet bekend maar zou dit ook graag willen proberen. Wij gaan dus voor de meisjeskit.

 21. Mijn zoontje vind op het potje gaan niet leuk. Dus luiers nog steeds in overvloed. Hoop toch echt dat hij snel zindelijk wordt want mama is het verschonen wel een beetje beu. Ik maak daarom graag kans op de jongensbox !!

 22. Marja Legius Reply

  Mijn kleindochtertje van bijna 2,5 gaat af en toe al op het potje of de wc maar met de geboorte van haar broertje kwam het er even niet van. Op deze manier pakken ze het gelijk weer leuk op

 23. Ik ben een stille volger, maar wat knap, zo snel!!
  Mijn dochtertje is 2,5 en begint nu interesse in de wc te krijgen en vind een vieze luier vreselijk, maar het is nog wel spannend om op de wc te gaan.
  Ik zou heel graag mee willen doen met de winactie voor mijn lieve dochter Evi. Ik hoop dat dit haar stimuleren kan, want ik heb een hoop goeie dingen van de zindelijkheidsbox gehoord!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: