Is er een eenvoudige manier waarop je je levensverhaal op papier kunt zetten? Het antwoord is; ja! Met de boeken van Elma van Vliet kun je heel gemakkelijk met de betreffende persoon (denk aan je dochter of zoon, zus, broer, vriend, vriendin, liefde van je leven of iemand anders) jouw levenswerk delen. In dit blog artikel deel ik met je hoe dit werkt en welke 2 boeken wij in huis hebben. En… Ik mag ook 2 boeken weggeven! Mag ik jou hier blij mee maken? 😀

Over Elma van Vliet en haar prachtige missie.

’Toen mijn moeder ernstig ziek werd, stond mijn wereld op z’n kop. Ik had een vol en druk leven en plezier in de dingen die ik deed. Maar van het beeld dat mijn moeder er niet meer zijn zou, werd ik immens verdrietig.

Ik was ervan uit gegaan dat mijn moeder er gewoon zou zijn op de momenten dat ik haar nodig zou hebben. Bovendien realiseerde ik me dat ik haar nog zoveel wilde vragen. Over wie ze vroeger was, maar ook over de grote en kleine dromen in haar leven. Om antwoorden op al die vragen te krijgen, besloot ik een boek voor haar te maken: Mam, vertel eens.

Het was een compleet nieuw boek voor de boekenmarkt in 2005. Een boek dat niet vertelde, maar vroeg. Een boek dat je kreeg, maar ook weer terug moest geven. Toen een klein meisje aan me vroeg of ik ook zo’n boek voor haar vader wilde maken, besloot ik niet alleen om dat te doen, maar ook om mijn baan op te zeggen om me te richten op mijn liefde voor het verbinden van mensen door middel van verhalen.

Ik had toen nooit durven dromen, dat deze stap 4 miljoen verhalen zou opleveren van moeders, vaders, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen.

Ik hoop dat je je vrij voelt om dit platform gebruikt om je verhalen te delen en geïnspireerd te raken door de verhalen van anderen. Dat het dient als een centraal punt om herinneringen te maken, te delen en te bewaren.

Sluit je aan bij mijn missie om samen herinneringen te maken, te delen én te bewaren en te delen met elkaar en voorál de mensen die belangrijk voor je zijn.

Veel liefs, Elma’’

Producten die helpen bij het bewaren van dierbare herinneringen.

Elma van Vliet is bekend geworden met het boek Mam, vertel eens, dat ze maakte voor haar moeder toen die ernstig ziek werd en ze haar nog zoveel wilde vragen. Het werd het eerste in een reeks producten die helpen bij het maken, delen en bewaren van dierbare herinneringen. Elma’s boeken en spellen zorgen in de drukke wereld waarin we leven voor écht contact met de mensen om ons heen.

Inmiddels heeft Elma tientallen boeken uitgebracht voor vaders, opa’s, oma’s, moeders, zussen, broers, kinderen; eigenlijk voor iedereen. En daar zitten ook mooie vraagspellen en quizzen tussen. Voor een compleet overzicht klik hier.

De 2 boeken die wij in huis hebben.

Ik heb jaren geleden tijdens Moederdag, de boeken Mam, vertel eens en Oma, vertel eens cadeau gedaan aan mijn moeder en oma. En sindsdien ben ik fan van de boeken van Elma van Vliet. De vragen zijn namelijk mooi open, de vormgeving prachtig en lief. Het heeft alles in huis om je levenswerk op papier te zetten. Waarmee het cadeau niet alleen enorm veel waarde heeft voor de gever, maar misschien nog wel groter is voor de ontvanger.

En natuurlijk, kan het dan ook niet anders dan dat wij sinds de geboorte van Lana 2 boeken in huis hebben voor haar, die we haar later ingevuld cadeau gaan geven. En dit zijn ze:

Mam & Pap vertellen over jou

‘Wat was een van de mooiste momenten tijdens de zwangerschap? Was ik verlegen als kleuter? Welke dromen en wensen hebben jullie voor mij?’

Mam & pap vertellen over jou is hét boek vol boeiende en ontroerende vragen over de zwangerschap en de baby-, peuter-, kleuter- en tienertijd van je kind. In de eerste levensjaren van je kind gaan de ontwikkelingen razendsnel. Zo snel, dat je je ze later vaak niet meer kunt herinneren. In het boek leg je alle grote en kleine momenten van je kind vast. Dit is echter geen ‘gewoon’ babyboek. In dit boek is ook ruimte waar het kind zelf kan schrijven! Dit boek bevat vragen aan jullie als ouders, vanaf de zwangerschap tot aan de tienerjaren, én vragen aan je kind om samen in te vullen.

Door het invullen van het boek maak je een uniek en persoonlijk boek voor en over je kind. Een boek dat je later, gevuld met herinneringen en verhalen cadeau kunt geven.

Dagboek voor mijn dochter

Je leven als jonge ouder is ontzettend druk en de tijd vliegt voorbij. Er gebeurt erg veel in de eerste maanden en jaren, maar het is vaak lastig om al die bijzondere, kleine en grote momenten te onthouden. Met Dagboek voor mijn dochter kun je nu al die grote en kleine verhalen vastleggen in één mooi boek. Om je te helpen bij het schrijven zijn de boeken gevuld met inspirerende vragen.

Eindconclusie en WIN!

Wij zijn enorm fan van Elma van Vliet en de prachtige boeken die zij maakt. Het is geweldig om cadeau te geven en (misschien nog wel leuker) om ingevuld terug te ontvangen. Wij kunnen het dan ook iedereen aanraden! En ik heb onwijs leuk nieuws! Ik mag namelijk 1x een exemplaar van Mam & Pap vertellen over jou en 1x een exemplaar van Dagboek voor mijn dochter weggeven. Hoe leuk! Mag ik jou hier blij mee maken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met daarin welk boek je zou willen winnen (of stuur mij een mail naar info@clairesmission.com). Volgende week dinsdag ontvangen de 2 winnaars een persoonlijke mail. ❤

Update 25-05-2021: Bedankt voor jullie onwijs lieve, mooie en ontroerende reacties! De 2 winnaars hebben zojuist een persoonlijke mail ontvangen.


Welk(e) boek(en) van Elma van Vliet heb jij in huis en met welk exemplaar mag ik je blij maken? 😀


37 Comments

 1. Elien Berghuis Reply

  Zou heel graag één van deze boeken willen. Met één dochter en twee zoons genoeg om te vertellen. Lijkt me ook mooi dingen op te kunnen schrijven waarover je misschien niet zo snel praat. Bijzonder cadeau

 2. We hebben al Mam vertel eens en Pap, vertel eens mooi ingevuld door mijn ouders
  Mam & Pap vertellen over jou lijkt mij leuk om in te vullen

 3. Gaaf! Ik ben enorm fan van de boeken van Elma van Vliet. Ik heb zelf al eens Mama vertel eens en Papa vertel eens aan mijn ouders gegeven. Erg bijzonder om al hun verhalen te lezen. Ik zou mijn broer graag blij willen maken met Pap & Mam vertellen over jou, zodat ze alle wensen, dromen en leuke herinneringen met hun kinderen kunnen delen!

 4. Ik heb ‘Mam, vertel eens’ en ‘Pap, vertel eens’ beiden aan mijn ouders cadeau gegeven. Graag zou ik een stel jonge ouders het mooie ‘Mam en pap vertellen over jou’ cadeau doen.

 5. Inge Bergsma-Kiezebrink Reply

  Wat een leuke boeken lijken me dit! Ik loot graag mee voor een exemplaar van Mam en pap vertellen over jou.

  • Mandy Eggens Reply

   Ik heb gekeken naar haar andere boeken en daar vond ik wel 3 andere leuke, dus de winactie sla ik over maar ik heb wel nav deze blog, boeken in mijn bol mandje gedaan 🙂

 6. ‘Dagboek voor mijn dochter’ lijkt mij een prachtig boek om te schrijven voor later. Ervaring leert dat je dingen snel vergeet en hoe gaat is het als je dit door een prachtig zelfgeschreven boek kan overhandigen aan je dochter!

 7. sanne elzinga Reply

  Ik zou heel graag mam & papa vertellen over jou winnen. Maar die ander is ook goed.. 2 prachtige boeken voor de mooiste herinneringen.

 8. Anita te Gussinklo Reply

  Zo leuk, ik heb nog geen boek van Elma in huis.
  Maar Mam & Pap vertellen over jou lijkt me ontzettend leuk en persoonlijk boek.

 9. Mandy Eggens Reply

  Wauw! Ik kende deze boeken nog niet but i love it! Ik hou sowieso van invulboeken.

 10. Wat een leuke winactie! Ik waag graag een kansje voor het boek Mam en pap vertellen over jou.

 11. wilmsen anita Reply

  Het boek, mam en pap vertellen over jou, wil ik graag aan mijn dochter geven

 12. Frederique Reply

  Supermooi. Toen mijn moeder overleed waren mijn kinderen nog erg jong. Naarmate ze ouder werden merkte ik dat ik vragen had over mezelf, over mijn eigen kindertijd, die ik haar had willen vragen. Maar ze was er niet meer en er was niemand anders aan wie ik het kon vragen. Ik ben daarna een schriftje gaan schrijven voor mijn kinderen, daar heb ik allerlei herinneringen ingeschreven, dingen over ons, over ons leven. Een beetje het idee van deze boeken maar dan minder mooi en stukken chaotischer 😉

 13. Mam & Pap vertellen over jouw, lijkt me een mooi geschenk om mijn dochter te geven.

 14. Ik heb deze boeken niet in huis, maar als ik het zo lees zijn ze een hele waardevolle manier om herinneringen vast te leggen!

  • Ik doe graag mee voor het boek mam en pap vertellen over jou. Met 2 zoontjes is er heel veel te vertellen
   Ik heb Nog geen van deze boeken Dus ik Zou we graag mee kennismaken en misschien smaakt het Dan naar Nog meer

 15. Mam & Pap vertellen over jou zou ik graag kans op maken! 🙂
  Heel erg leuk voor ons als kersverse ouders, super voor later!

  Hopen op een heel klein gelukje!

 16. Debby Koeman Reply

  Mijn vader is helaas overleden en omdat je dan ineens alle verhalen mist en het pijnlijke duidelijk wordt dat je niets meer kunt vragen, heb ik Mam, vertel eens aan mijn moeder gegeven. Dat heeft onze moeder- dochter band nog specialer gemaakt. Ik gun dat mijn kleine nichtje ook, graag doe ik mee voor Mam & Pap vertellen over jou.

 17. Mam en pap vertellen over mij lijkt me erg leuk voor mijn dochter die zwanger is.

 18. Mam en pap vertellen over jou, heel leuk zo’n document voor later

 19. Zou heel graag het Dagboek voor mijn dochter willen krijgen. Zit sinds 2009 in een rolstoel en ons leven is toen behoorlijk veranderd, toch ben ik iedere dag de moeder van mijn dochter!
  We maken dingen mee die je je niet eens voor zou kunnen stellen als ‘gezond’ persoon.
  Hoe mooi zou het zijn om dit op te mogen schrijven voor mijn dochter als mooie herinnering aan haar en mij…
  (Durf te vragen: ik heb 2 dochters!)

 20. Ooooh ‘Mam en Pap vertellen over jou’ zou ik graag willen winnen. Zoals je weet is mijn moeder onverwacht overleden drie jaar geleden en ik wilde dat ze zoiets had ingevuld voor mij. Na haar overlijden heb ik – op aanraden van een volger – een boek gekocht waarin ik zelf veel over mijn moeder ging opschrijven voor mijn dochtertje. Maar het was toen te rauw en ik had zóveel verdriet. Dus ergens ben ik weer gestopt. Nu vind ik het toch jammer dat ik dat heb gedaan want hoe je het ook went of keert. Je gaat dingen vergeten…

 21. Dat lijken me hele leuke boeken. Ik zou het graag in willen vullen voor mijn dochter, de voorkeur gaat uit naar Dagboek voor mijn dochter.

 22. Ik kende deze boeken ook al inderdaad en wat is het een mooi idee om verhalen voor je zoon of dochter te bewaren! Ik zou graag mijn vrienden die net ouders zijn geworden Mam en Pap vertellen over jou, cadeau doen. Leuke actie!

 23. marij brand Reply

  Dagboek voor mn dochter lijkt me erg leuk voor mn dochter.

  Heb nog niet eerder iets van haar gezien of gekocht

 24. Meerne van Megen Reply

  Mam & Pap vertellen over jou – Lijkt me heel tof om dit bij te houden.

 25. Anneliese de Waal Reply

  Ik doe erg graag mee voor Dagboek voor mijn dochter, erg leuk voor mijn dochter Sam.

  Heb nog nooit deze boeken gezien. Heb er geen boeken van in huis,

Write A Comment

Solve : *
30 − 1 =


Pin It