Na een drukke dag is er niets zo fijn dan het al mediterend af te sluiten en lekker in slaap te vallen. Maar hoe kun je dit ook aan kinderen leren? Ik heb 3 meditatieve boeken voor kinderen gevonden die ik stuk voor stuk kan aanraden. Benieuwd welke dit zijn en waarom het aanraders zijn? 😀

Droomavontuur – Verhalende meditaties voor kinderen

In ‘Droomavontuur’ neemt Rosalinda Weel kinderen vanaf 5 jaar mee op speelse en fantasievolle droomreizen, die hen helpen zelfvertrouwen te ervaren, tot rust te komen en in slaap te vallen. Deze avontuurlijke meditatieverhalen stimuleren kinderen om hun aandacht naar binnen te keren en weg te dromen bij de schitterende illustraties van Ruth Hengeveld. Van vliegen naar onbekende planeten tot op bezoek gaan bij een stokstaartjesfamilie: elke kindermeditatie is toegankelijk geschreven, avontuurlijk en fantasierijk. ‘Droomavontuur’ is het perfecte boek voor ouders die hun kinderen willen laten kennismaken met verhalende en toegankelijke meditaties.

Een aanrader omdat…

Het boek is ontzettend mooi vormgegeven en de verhalen zijn helemaal gericht op kinderen vanaf 5 jaar. En ook de meditaties sluiten mooi aan! Wat ik daarnaast heel mooi gedaan vindt, is dat er bij sommige verhalen ook een oefening gedeeld wordt die je bijvoorbeeld de volgende dag samen kunt gaan maken. Waaronder een mala. Ik wou dat dit boek er was toen ik nog kind was maar ik ben ontzettend dankbaar dat ik het nu mag doorgeven aan mijn kleintjes (en aan jou als tip)!

Kalm aan … en slaap zacht

Word kalm voor het slapengaan met deze slaapversjes. Op iedere bladzijde wens je met een versje een dier dat gaat slapen welterusten. Maar niet alles valt in slaap. Met de nacht komen andere dieren juist tevoorschijn: wens hen een goede nacht. Een ideaal boek voor een ritueel voor het slapengaan. De cadans van de versjes leid je al in de richting van dromenland, tot je na de laatste bladzijde tevreden je ogen kunt sluiten.

Een aanrader omdat…

Ik ben enorm fan van de Kalm aan serie, en ook dit boek is weer een pareltje. De versjes zijn prachtig zacht en liefdevolle, de prenten vol leven en avontuur. Het is dan ook één van onze favoriete boeken voor het slapengaan.

Slaap lekker lieverd

Geïnspireerd door therapeutische technieken die allemaal gericht zijn op ontspanning, helpt dit boek je kind om de slaap te vatten. De zacht kabbelende woordjes en lieve plaatjes zorgen ervoor dat je kind in de juiste stemming komt voor het slapengaan terwijl jullie samen dit verhaal lezen.

Een aanrader omdat…

Ik heb dit boek voor Lana gekocht omdat ze het soms best lastig vindt om in slaap te vallen. En ik moet bekennen; het werkt! De prenten zijn heel warm en liefdevol. Er zijn veel meditatieve adem momenten en ook het samen welterusten wensen van de dieren werkt echt rustgevend.  

Nog een keer overzichtelijk op een rij:

Tot slot…

Voorlezen is voor ons een dagelijks ritueel. Zo lees ik op de dag meerdere boeken voor aan onze kleintjes, maar ook voor het slapengaan. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik regelmatig mooie boeken cadeau ontvang van uitgevers. Zo ontving ik Droomavontuur cadeau van uitgever Altamira en Kalm aan … en slaap zacht van Lemniscaat! Al heeft dit uiteraard niet mijn mening beïnvloed.


Lees jij ook weleens meditatieve boeken voor het slapengaan voor aan je kinderen? En zo ja; wat zijn jouw favorieten en was je al bekend met deze 3 boeken? Ik ben super benieuwd! Deel het gerust in een reactie.  


4 Comments

  1. Ik las de kinderen vroeger graag Nijntje voor. Dat kon ik uit mijn hoofd, dus dan kon ik mijn ogen alvast dicht doen : )

    Deze boeken lijken me echt prachtig en rustgevend. Wat fijn dat ze er zijn voor kinderen én hun ouders.

  2. Handige tips, onze dochter heeft heel graag eens een nieuw boekje voor het slapen gaan.

  3. Kijkje in huis en tuin Reply

    Wat een fijn lijst van meditatieve kinderboeken om zo fijn te rusten en in slaap te vallen

  4. Wat leuk dat er zulke boeken voor kinderen zijn. Vroeger verzon mijn vader altijd verhaaltjes voor het slapen gaan

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: