Lijkt het je leuk om dit jaar te gaan genieten van een familieweekend in Nederland? Brit helpt je graag verder! Zij schreef dit gastblog artikel boordevol tips hoe je een onvergetelijk familieweekend kunt organiseren inclusief een planning en leuke activiteiten. Heel veel leesplezier!

Maak een planning & zorg voor voldoende vermaak.

De één wil een rustig weekend, de ander wil een actief weekend. Die ene oom komt altijd een dag later en je nichtje moet weer op tijd richting huis. Oma wil gezellig spelletjes spelen met de kleinkinderen, terwijl de kleinkinderen buiten willen spelen met neefjes en nichtjes die ze al een tijd niet hebben gezien. Kortom, iedereen heeft andere verwachtingen én behoeften tijdens het familieweekend. Zorg voor een duidelijke planning met voldoende vermaak en avonturen voor jong en oud. Dit scheelt je tijdens het familieweekend veel onduidelijkheid. En de soms wat vervelende discussie ‘wat gaan we nu doen’ blijft uit.

Tip: zorg voor voldoende afwisseling tussen rust en activiteiten – tussen actief én passief.

Laat je verrassen: verdeel de verantwoordelijk.

Heb je een globale planning voor het weekend gemaakt? Verdeel dan ook de verantwoordelijkheden van de verschillende activiteiten. Op deze manier voorkom je niet alleen een hoop stress voor jezelf, maar raakt iedereen ook betrokken bij het familieweekend. Bovendien zal je verrast raken door creatieve en leuke ideeën. Voor je het weet doe je een nieuw gezellig spel met je oom, stippelt je nichtje een onvergetelijke speurtocht uit of geniet je van een verrassende lunch. 

Tip: Neem een aantal hilarische (familie)spellen mee naar de accommodatie, plezier gegarandeerd!

Op zoek naar de perfecte locatie.

De locatie is niet zonder redenen één van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het plannen van je familieweekend. Je wilt dat het voor iedereen goed bereikbaar is, dat er voldoende te beleven is, maar je wilt er ook op vertrouwen dat je in een veilige omgeving bent. Kies je voor een luxe vakantiehuis in Brabant of ga je voor een gezellig vakantiehuisje op Terschelling, wat misschien minder goed bereikbaar is? Vergelijk daarom goed alle opties en kijk verder dan alleen de prijs. Vergelijk alle faciliteiten en voorzieningen. Je wilt immers de perfecte locatie voor jullie familieweekend. Zo is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld samen een spelletje te spelen of voldoende ruimte om je even terug te trekken. De accommodatie is dé basis om volop te genieten van jullie familieweekend. 

Twijfel je nog welke bestemming in Nederland geschikt is voor jullie familieweekend? Bekijk het boek Nederland heeft alles. Hiermee kun je de leukste activiteiten en bezienswaardigheden per regio ontdekken.

Boek je groepsaccommodatie ruim op tijd.

Een geschikte datum voor het familieweekend vinden is natuurlijk al een hele uitdaging. Maar wanneer je op tijd plant, heb je niet alleen als voordeel dat jullie favoriete groepsaccommodatie nog beschikbaar is, je kan hier ook flink mee besparen! Boek je verblijfplaats daarom ruim op voorhand. Wil je tijdens de zomer op reis gaan? Ga dan al in de wintermaanden op zoek naar een vakantiehuis dat voldoet aan jullie wensen. Niet alleen bespaar je zo heel wat geld, je vermijdt ook een hoop stress!

Tip: kies voor een luxe vakantiehuis.

Als je op vakantie gaat of een weekendje weg plant, is het stiekem wel zo lekker als je er qua comfort en luxe op vooruit gaat. En ga je met de hele familie op stap, dan zijn de kosten voor een luxe vakantiehuis te overzien. De kinderen hebben alle ruimte om samen te spelen. Geniet van de luxe en kom samen volledig tot rust in jullie eigen sauna of jacuzzi. Dan is het pas echt vakantie vieren!

Het voordeel van zo’n luxe accommodatie is dat je alle comfort en luxe die je gewend bent ook op vakantie krijgt. Daarbij biedt zo’n vakantiehuis je heel wat meer privacy dan bijvoorbeeld een accommodatie op een camping. Wat dacht je van een luxe vakantiehuis met privé zwembad voor jullie volgende familieweekend?

Tip: Maak jullie vakantiehuis extra gezellig met een partypakket, zodat de sfeer er vanaf de eerste minuut goed inzit.

Maak het de kids comfortabel.

Hebben de kids een lekker weekend? Dan kunnen jullie ook onbezorgd genieten. Let daarom bij de zoektocht naar een geschikte groepsaccommodatie dat er voldoende vermaak is voor de kinderen. Is er een speeltuin, trampoline of andere manieren om zich te vermaken? Maak er voor de kleintjes een onvergetelijke tijd van.


Heb jij al zin het in het volgende familieweekend? En wat zijn jullie plannen? Heb je daarnaast genoten van dit gastblog artikel geschreven door Brit? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


3 Comments

  1. Wij hebben zoiets één keer geprobeerd. Was helaas niet echt een succes. Voor mij hoeft niet zoiets meer.

  2. Handige tips voor familie’s die zo’n weekend organiseren. Zelf heb ik een kleine familie die ik wekelijks zie

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: