Vandaag is het de Internationale Dag van het Kinderboek. Om dit te vieren deel ik vandaag mijn lievelingsboek van het jaar met je en laat ik je zien hoe dit verhaal tot leven wordt gebracht. Het is zo magisch en bijzonder! En.. Fantastisch nieuws! Ik mag namelijk een introductiepakket t.w.v. €42,50 weggegeven waar het boek en een Droomdeurtje (of Twinkeldeurtje) bij zit! Mag ik jou hier blij mee maken?

Droomdeurtjes brengen fantasie tot leven!

In het Droombos wonen elfjes & draken, lieve vriendjes die ’s nachts uit vliegen gaan. Terwijl de maan op hun vleugeltjes schijnt, vliegen zij door kleine droomdeurtjes de ‘echte’ wereld in. Hier zorgen ze ervoor dat de kinderen goed slapen en mooie dromen beleven. Soms strooien ze wat sterrenstof of laten ze een lief briefje in het brievenbusje voor je achter. Ze leven met je mee en geven je complimentjes, moed om iets dappers te doen of het vertrouwen dat alles goedkomt in lastige situaties. Wist je dat de elfjes & draken zelf ook graag post ontvangen? Vol spanning kijken ze ’s nachts in het brievenbusje en hopen ze op een briefje, tekening of knutselwerk. Ook vinden ze het erg leuk om te lezen wat jij allemaal meemaakt! Door het Droomdeurtje een mooi plaatsje in jouw slaapkamer te geven, zorg je ervoor dat de elfjes & draken tijdens hun nachtelijke avonturen ook bij jou op bezoek komen en je laten meegenieten van alles dat ze meemaken in het Droombos! ​

Over ons Droomdeurtje en accessoires.

Van Margreet & Sonja, de oprichtsters van Droomdeurtjes, mochten wij voor Lana een droomdeurtje uitkiezen inclusief accessoires. En we zijn er zoooo blij mee! We moeten het pakket nog wel even bewaren tot Lana haar 3de verjaardag omdat er kleine onderdelen in zitten maar we genieten nu alvast van de voorpret En.. We hebben alvast een cadeau in huis 😀 ! Hoe leuk is dat!

Dit is het Droomdeurtje en de accessoires die wij hebben uitgekozen:

Introductiepakket Droomdeurtjes

Naast een Droomdeurtjes bestaat deze set uit een hardcover boek met hierin het beginverhaal van de Droomdeurtjes en een flesje magische Sterrenstof. Op deze manier kan het concept op speelse wijze bij kinderen worden geïntroduceerd.

Het introductiepakket bestaat uit:

 • Droomdeurtje uit de basiscollectie in kleur naar keuze (incl brievenbus & magische sleutel).
 • Hardcover boek van 40 pagina’s met prachtige illustraties.
 • Flesje Sterrenstof in de kleur naar keuze.

Droombriefjes

Op dit speciale postpapier maak je de mooiste brieven en/of tekeningen voor je Droomvriendje. Deze set bestaat uit een uniek notitieblokje dat aan beide zijden is bedrukt. Na het beschrijven van de voorkant, kan het briefje tot een envelop worden gevouwen. Iets dat er erg leuk uitziet in het brievenbusje bij het Droomdeurtje. Ook is er een houten boomstam potlood bijgevoegd. Dit is het potlood waar de elfjes & draken zelf ook op school mee schrijven.

Vogelhuisje roze

De elfjes en draken hebben veel vogelvriendjes, dus ze zullen met dit vogelhuisje zeker in hun nopjes zijn!

Droombloemen set 1

Elfjes & Draken zijn dol op mooie, vrolijke bloemen. Met deze speciale bloemen maak je het tuintje van je Droomvriendje nog fleuriger.

Deze set bestaat uit 1 grotere bloem en 5 kleinere bloemen in willekeurige, vrolijke kleuren.

Hieperdepiep Hoera pakket roze

Elfjes & draken zijn dol op feestjes. Met dit Droomfeestje pakket kan het Droomdeurtje worden versierd voor hun allerliefste mensenvriendjes op feestelijke momenten. Tevens bevat het pakket alles wat nodig is om een gezellig feestje te vieren, waaronder heerlijke, zelfgebakken muffins uit het Droombos en echte felicitatiekaartjes op maat voor het brievenbusje.

Het Hieperdepiep Hoera pakket bestaat uit:

 • Mini feestslinger met vlaggetjes en pompoms
 • Een mooie feestkroon (kleur kan varieren)
 • 4 kleurrijke felicitatiekaartjes
 • Een mooi bord
 • Twee heerlijke muffins uit het Droombos

Nog een paar feitjes op een rij.

 • Droomdeurtjes zijn uitermate geschikt om kinderen te helpen in het verwerken van hun ervaringen van alledag en als extra ondersteuning in bijzondere situaties.
 • Wanneer kinderen ongeveer 3 jaar oud zijn beginnen ze het concept achter het droomdeurtje te begrijpen. Het magisch denken is vanaf deze leeftijd namelijk sterk aanwezig. Ze genieten van de berichten die ze van hun droomvriendje ontvangen en fantaseren erop los. Uiteraard verschilt dit van kind tot kind, maar de meeste kinderen zullen actief een beroep op hun droomdeurtje doen tot ze ongeveer 9 jaar oud zijn.
 • Ook bij oudere kinderen in de leeftijd van 10+ is het droomdeurtje nog steeds erg gewild. Zij zijn minder bezig met het concept, maar genieten juist van het decoreren van de deur en de omgeving. 
 • Droomdeurtjes bevorderen het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit van kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd. Zo maken ze van de deur en de omgeving een veilige plek die ze zelf kunnen decoreren. Het decoreren stimuleert naast de creativiteit ook de motoriek.
 • Jonge kinderen kunnen al vroeg beginnen met het ontwikkelen van hun expressief vermogen door het maken van tekeningen voor hun elfje of draak. Wanneer zij wat ouder worden zal dit overgaan in het schrijven van briefjes die ze in het brievenbusje kunnen achterlaten. Een goede oefening voor zowel de schrijfvaardigheid als het onder woorden brengen van hun gevoelens.
 • Kinderen die zich moeilijk kunnen uiten, kunnen met het droomdeurtje worden uitgedaagd om hun gevoelens in een tekening te laten zien of te verwoorden. Hierdoor wordt het droomdeurtje ook regelmatig door leerkrachten, kindercoaches en psychologen ingezet.

Waarom wij fan zijn.

Het Droomdeurtjes verhaal is wonderlijk mooi en heel bijzonder. Het boek wat bij het introductiepakket zit is dan ook mijn lievelingsboek van het jaar. Het doet mij denken aan de mooie verhalen die mijn oma mij als klein meisje altijd voor het slapengaan vertelde. Je wordt echt in het verhaal meegenomen en wanneer het verhaaltje klaar is, geloof je zelf ook in elfjes en draken. Zo mooi is het geschreven! Super lief, mooi en romantisch! Dat gun je ieder kind (en volwassene!). Daarnaast zijn het Droomdeurtje en de accessoires prachtig handgemaakt. Je voelt en ziet de liefde. De aandacht die aan ieder detail besteed is. En ook voor de prijs hoef je het niet te laten! Wij zijn dan ook enorm fan en kunnen niet wachten tot dat we dit aan Lana cadeau kunnen geven. En als je zelf op zoek bent naar een mooi cadeau voor je kind(eren) op deze bijzondere dag.. Denk dan eens aan Droomdeurtjes. Wij kunnen het iedereen aanraden!

Win! Een introductiepakket t.w.v. €42,50 waar het boek en een Droomdeurtje (of Twinkeldeurtje) naar keuze bij zit!

Ben je na het lezen van dit blog artikel net zo enthousiast geworden als dat wij zijn? Dan heb ik fantastisch nieuws 😀 ! Ik mag van Margreet en Sonja namelijk één lezer blij maken met een introductiepakket! In dit introductiepakket zit:

 • Een Droomdeurtje of Twinkeldeurtje uit de basiscollectie in kleur naar keuze (incl. brievenbus & magische sleutel).
 • Hardcover boek van 40 pagina’s met prachtige illustraties.
 • Flesje Sterrenstof in de kleur naar keuze.

Mag ik jou hier blij mee maken? Stuur mij dan even een mail (info@clairesmission.com) met je adres. Volgende week vrijdag ontvangt de winnaar een persoonlijke mail.

PS: Wil je nog meer kans maken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel en volg Droomdeurtjes ook op Facebook en Instagram.


Hoeveel Droomdeurtjes staan er in jouw huis?


Update 9 april 2021: Bedankt allemaal voor jullie reacties! Wij waarderen het enorm! De winnaar heeft inmiddels een persoonlijke mail ontvangen. Ook hebben we 3 ’troost prijzen’ uitgedeeld.

43 Comments

 1. Wauw! Zo magisch zo’n droomdeurtjespakket. Een beetje magie in huis kan geen kwaad. Wij winnen dat graag!

  Ik duim!

 2. Sylvia Van der Meulen Reply

  Prachtig! Wou dat ik dit vroeger op mijn kamer had

  Ik doe graag mee voor ons meisje voor op haar nieuwe regenboog kamer. Dus het wordt duimen draaien.

 3. Wat ziet dat er prachtig uit allemaal. Dit zou ook echt wat voor mijn jongste dochter zijn. Ze is dol op elfjes en knutselen. Zo’n deurtje zou ik ook zo willen, bij 1 van de bomen in onze tuin : )

   • Wauw deze deurtje zijn zo leuk!
    Deze zou heel leuk zijn bij mijn mama in de kleuterklas

  • Nathalie Lebon Reply

   Wat super schattig! Mijn kleine dame zou dit prachtig vinden en zou echt handig in gebruik zijn met een aankomende verhuizing die natuurlijk super spannend is als je pas 4 bent

 4. Schattig zo’n roze pakket.
  Onze meid houdt enorm van lezen en magische verhaaltjes dus wij doen graag mee met de winactie.

 5. Wauw, wat een prachtig idee! Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ik ben ze meteen gaan volgen. Ik denk dat de droomdeurtjes ook echt iets voor Ella zijn, die aan het eind van de dag al uitvoerig over haar dag vertelt. Een ideale manier om haar ervaringen te verwerken inderdaad! Ik doe uiteraard mee, dan hebben we alvast een cadeautje voor Ella’s 3e verjaardag over een dik jaar 🙂

 6. Ik zou heel graag willen voor mijn dochtertje Zoë 6, ik heb je een mail gestuurd en volg je overal. Hoe magisch mooi zou het zijn, als je een elfen vriendinnetje hebt die je helpt bij het verwerken van bepaalde moeilijke periodes.

 7. oo wat schattig ! wat leuk en creatief. Ik ga op zoek naar een kind dat ik hier blij mee kan maken. Mijn eigen zijn al volwassen

  • Ik doe heel graag mee met deze leuke actie! Mijn kindjes zijn gek op sprookjes en zouden dit fantastisch vinden!

 8. Lijkt me inderdaad een super leuk cadeau voor onze kinderen! Wat mooi dat ze met dit boek zo hun fantasie kunnen laten gaan, met zelfs briefjes die je kunt schrijven. Heerlijk!

  • Kimberly De Frene Reply

   Mijn dochter zou het super vinden om deze te winnen! Met het boek kan ik ze het verhaal vertellen achter de droomdeurtjes en met het droomdeurtje kan haar fantasie de vrije loop gaan. Tegenwoordig heeft ze moeite met het naar bed gaan, dit zou misschien wel een leuk idee zijn om haar te motiveren om naar haar kamer te gaan. Ik duim alvast dat we bij de gelukkigen mogen zijn!

 9. Oh wow, dit is echt zo te gek gaaf! Ik ben zo blij dat ik dit artikel gelezen heb en ik hoop stiekem dat we de gelukkigen zijn die dit mogen ontvangen. Bedankt voor je post!

 10. Heel origineel. Mijn metekindje zou er heel blij mee zijn ‍♀️

 11. Super gaaf zo’n droomdeurtje! Mijn extreem verlegen dochter gaat sinds begin april naar school en weet nog niet zo goed hoe alles te plaatsen wat ze meemaakt. Hoe gaaf als ze alles wat ze meemaakt kan delen met haar elfenvriendje Wij zijn fan en gaan duimen

 12. Wat een leuk pakket, ziet er super leuk uit om in de klas te gebruiken!

 13. Lisa van bilderbeek Reply

  Hoe geweldig is zo’n droomdeurtje om al je angsten nieuwtjes en feestjes mee te verzinnen
  Ik heb dochter van 6 en een zoontje die bijna 2 is het zou geweldig zijn voor hun om hier een droomdeurtje in huis te kunnen hebben

  En heel mooi omschreven allemaal in je blog hierdoor krijg je echt veel meer echt inzicht in wat het precies allemaal inhoud en hoe je er mee om kan gaan

 14. Wouw, maak supergraag kans op dit prachtig mooie sprankelende magische droomdeurtje. Wat zou dat een mooie toevoeging zijn voor ons dochtertje. Een magisch vriendje om daar haar emoties misschien aan kwijt te kunnen…

 15. Arian van de Wijdeven Reply

  Wat een ontzettend mooi concept en zo prachtig uitgewerkt.
  Fantastisch

 16. Jessica Dols Reply

  Wat een magisch idee! Ik vind het zo prachtig bedacht. Ik word er bijna stil van en zie helemaal voor me hoe mijn meiden opgaan in hun eigen fantasiewereld achter zo’n deurtje. Mooi!

 17. Uiteraard hebben wij een email gestuurd om kans te maken op wat magie!!
  Onze dochter kan het droomdeurtje echt heel goed gebruiken en zou het fantastisch vinden!
  Met magie krijgen we haar nacht angsten misschien een beetje weg, of wordt ze rustig van haar nieuwe magische vriendje.

  Wij doen mee, met een sprankje hoop en heel veel magie!

 18. Tamara Steenbakker Reply

  Dit is echt fantastisch en zó leuk! Ik ben helemaal overtuigd en het past precies bij mijn meisje die dol is op elfjes en sprookjes. Wat een leuke winactie

 19. Ik droom alleen maar van een droomdeurtje. Wat zal ik mijn creativiteit erop kunnen uiten en genieten van alle activiteit waar ik geen weet van heb, die mijn dochter dan ‘stiekem’ aan haar elfje of draakje heeft gestuurd. Ze is nu net 5 en begint met schrijven wat ze helemaal leuk vindt.

 20. Lynn Mahieu Reply

  Wij hebben er eentje in huis maar zonder het boek. Ik maak dus graag kans op dit pakket zodat ik ook mijn zoontje blij kan maken met zijn eigen deurtje!

 21. Wat een superblog met een super actie!! Ik ga heel hard duimen voor Yfke!

 22. Angela Sietsema Reply

  I’m in love
  Wat een prachtige prijs !

  Liefs,
  Angela

 23. Ooh wow wat zijn ze toch mooi en effectief. Mijn dochter heeft er een en is er zo enorm blij mee. Ik zou graag mijn zoontje ook blij maken met zo’n mooi deurtje. Dan kan er een heel lief draakje op zijn kamer komen wonen .

  Liefs

 24. Elven en draken , super voor onze kleinkindjes J/M, wat zullen zij hiervan genieten als ik dit mag winnen voor hun

 25. Doe graag mee voor mijn kleine nichtje die dit helemaal geweldig zou vinden, de mooie prenten alleen al, zijn zeker de moeite waard.

 26. Doe heel graag mee voor onze jongen die eindelijk in zijn eigen kamer heeft! Super mooi pakket!

 27. Het ziet er echt heel leuk uit! Ik denk dat het echt iets is voor mijn dochter, ze houdt van dromen en van magische sferen. Ze zou zelf wel een fee willen zijn. Ik verras haar er graag mee.

 28. Floor Jonkman Reply

  Wat zou dit geweldig zijn voor onze beid dochters. Hebben allebei veel in hun rugzakje wat ze niet altijd goed kunnen uiten…. een droomdeurtje op een mooie plek in huis zou weleens heel helend voor ze kunnen zijn! Wij gaan duimen

 29. U mag mij hier heel erg blij mee maken en ik vervolgens mijn nichtje, voorkeur kleur Droomdeurtje: Naturel en voorkeur kleur Flesje Sterrenstof: goud.

 30. Ooh wauw deze boeken gek kende dit boek nog niet maar het is prachtig voor kinderen! En zo mooi in elkaar gezet die gaat op mijn lijstje

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: