Alles om ons heen is energie. Nu weten kinderen dit als geen ander. Maar hoe zit dat met jongeren? Kunnen wij hun helpen om dichtbij hunzelf te blijven? In dit gastblog artikel deelt Kris Korzelius, energetisch jongerencoach en oprichtster van Moxie&Sam, al haar tips en voorbeelden van middelen die je kunt gebruiken om te spelen met energie. En… Leuk nieuws! Ze geeft ook nog 2 energiesessies weg in een win actie! Mogen we jou hier blij mee maken? 😀

Het is mijn missie om jongeren in vertrouwen en veiligheid kennis te laten maken met energie.

Ieder mens is meer dan het lichaam wat in de spiegel zichtbaar is en het brein of de gedachten die hem dagelijks aansturen. Einstein heeft ons geleerd dat alles om ons heen energie is. In dat kader is het op zijn minst interessant te noemen dat de meeste kinderen en jongeren nooit geleerd hebben wat dat eigenlijk inhoudt. Alles heeft een eigen energie-uitstraling (aura). Mensen, dieren, planten, stenen, plaatsen, etc.. Er vindt continu energie uitwisseling plaats tussen jouw aura en die van anderen.

Alle bovenstaande middelen zijn een manier om de jongeren met zichzelf te laten verbinden. Hun (opnieuw) kennis te laten maken met hun energie. Het is in deze tijd ongelooflijk belangrijk dat een jongere zijn Zelf kent en daar op durft te varen. En dat doe ik meestal met inzet van (één van) deze middelen. Ik laat hen zien hoe het werkt, wat je er mee kan doen en hoe je dit op een veilige en ‘aangesloten’ manier gebruikt.

Tarotkaarten zijn een prachtig middel om je bewust te worden van je intuïtie.

Met jongeren begin ik vaak met intuïtieve kaarten maar tarot lenen zich hier ook prima voor. Het voordeel van intuïtieve kaarten is dat ze makkelijker te duiden zijn. Vaak staat daar een woord gecombineerd met een afbeelding op die tot de verbeelding spreekt. Tarot ligt vaak iets verder van de jongeren af. Het gebruik van kaarten is heel simpel. Je stelt een vraag over iets wat nu erg in je bewustzijn is en vraagt de kaarten om een boodschap.

De jongeren versterken hun intuïtie door het duiden van de kaart, vaak weten zij, wanneer ze de eerste onwennigheid voorbij zijn, in een split second wat de kaart hen wil vertellen. Daarnaast stemmen de jongeren door het werken met kaarten ook af op waar ze druk mee zijn. Er komt dus aandacht voor iets wat in zichzelf leeft in plaats van iets wat hen extern wordt aangeboden. Jezelf versterken kan alleen maar van binnenuit. Kaarten zijn een mooi hulpmiddel om je dit bewust te worden.

Pendelen is manier om energie-uitstraling te meten.

De pendel maakt als het ware zichtbaar wat door de energie wel gevoeld wordt maar door het oog of andere zintuigen niet direct waarneembaar is. De pendel werkt als een verlengstuk. Door het werken met de pendel word je getraind in het tot de kern brengen van dat wat belangrijk voor je is. Met een pendel kun je te weten komen waar je je sleutels hebt gelaten, je kunt een lekkere appel kiezen van de fruitschaal, maar de pendel kan je ook helpen met het maken van belangrijke keuzes. Met een pendel kun je ook energie neutraliseren, bijvoorbeeld om een slaapkamer te reinigen.

Edelstenen zijn stuk voor stuk uniek en bevatten hun eigen werking op energetisch niveau.

De werking is niet tastbaar maar wel voelbaar. Net als wij, bestaan ook edelstenen uit energie. De krachten van de verschillende stenen zijn erg divers. Voor alle doeleinden of ondersteuning is een steen te vinden. Bijvoorbeeld voor ontspanning, bescherming, creatie en aarden. Edelstenen nemen energie op en geven energie af. Zo kan een steen als knuffel gebruikt worden, of een soort beste vriend waar je alles tegen vertelt. Er is nog veel meer mogelijk met edelstenen maar in een eerste gebruik is de ondersteuning van de steen vaak al heel helpend.

Met automatisch schrift schrijf je op wat niet bewust uit je gedachten komt.

Dit klinkt ingewikkeld maar is het niet. Wat ik zie gebeuren met automatisch schrift is dat jongeren in het begin sceptisch zijn. Het kan toch niet zo makkelijk zijn om contact te maken met je hoger bewustzijn? Maar na enige oefening en met het geloof dat dit voor iedereen beschikbaar is, zie ik prachtige dingen ontstaan. Gesprekken met de hogere Zelf van de jongere waar zoveel kracht en wijsheid beschikbaar is!

Werken met energie is vooral heel erg leuk!

Je kunt heerlijk spelen met energie. Zolang je er zorgvuldig mee omgaat, is het ook een luchtige manier om te weten te komen wat je in je diepe binnenste al weet. Je brengt je onderbewustzijn naar boven. Daarbij geldt voor alle middelen, oefening baart kunst en pas het toe met mate.

Het grootste verschil tussen jongeren en kinderen is dat kinderen nog veel dichter bij zichzelf staan.

Werken met energie, op welke wijze dan ook, is voor kinderen normaal. Zij zijn zich dit totaal onbewust. Het is hun natuur. Het is heel waarschijnlijk dat kinderen dingen waarnemen die zij niet vreemd vinden en wij als niet bewuste ouderen afdoen als fantasie. Of een levendige verbeelding.

Zo heeft mijn zoon Seb contact met overleden mensen, engelen en gidsen. Hij vraagt engelen om hem te begeleiden bij bijvoorbeeld een toets op school en heeft edelstenen als ‘vrienden’. Deze stenen zijn zielrijk. Ze zijn sterk in uitwisseling van energie. Seb voelt feilloos aan welke steen hij nodig heeft, bijvoorbeeld voordat hij naar bed toe gaat. Mediteren helpt hem om de overvloed aan prikkels die hij gedurende de dag te verduren krijgt te neutraliseren.

Jongeren hebben al heel wat jaren meer geleefd onder beïnvloeding van het zogenoemde collectief bewustzijn. Los van de meningen van ouders, school, vrienden, familie en baantjes, zijn zij ook in een vormende leeftijd. Wanneer deze jongeren uit verbinding zijn met wie zij werkelijk zijn zet ik het werken met energie in. Vaak hebben zij niet eens meer in de gaten wat zij allemaal waarnemen en hoe sterk ze bijvoorbeeld energie aanvoelen. Het grootste verschil van inzet is dus dat het werken met energie bij kinderen zonder enige moeite loopt en dat een jongere de bereidheid moet kennen om zich opnieuw open te stellen.

Ik ben een plek aan het maken waar jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar kunnen zijn.

Waar ze van alles kunnen maar niets hoeven. Waar ze vooral uitgenodigd worden om zichzelf te zijn en te ontdekken. Los van de druk van school, ouders en omgeving. Een veilige, warme, creatieve plek. Een plek waar verschillende interventies aangeboden worden waar jongeren gebruik van kunnen maken als ze daar behoefte aan hebben. Denk hierbij aan kunsteducatie, huiswerkbegeleiding, therapie, expressie, etc..

Ik zie kinderen/jongeren in de knoop omdat hun ouders niet meebewegen omdat ze gewoonweg niet weten hoe. Omdat systemen als school gebouwd zijn voor een jeugd van vroeger. Die kinderen wil ik sterk maken, bekrachtigen. Voor zichzelf leren te gaan staan. Niet los van de ouders en de omgeving maar wel met de jongeren in the lead.

De ouders volgen wel. Die hebben juist hun kinderen als spiegels nodig. Wanneer de jongeren in zichzelf geloven, zullen de ogen van hun ouders ook verder opengaan. En terwijl dat proces in gang is, hebben de jongeren een prettig ‘Honk’ om te zijn. Hun eigen verlengde woonkamer.

Benieuwd geworden wat ik voor je kan doen? Doe dan mee en maak kans op een gratis energiesessie!

Onder de lezers van dit artikel geef ik graag twee energiesessies weg voor een jongere of zijn/haar ouder, als kennismaking. Let wel! Deze sessies kunnen boven de 12 jaar alleen worden aangevraagd door de jongere zelf. Als je meedoet voor je kind, stem dan van tevoren even af of je kind hier ook op zit te wachten. 😉

Wanneer je kans wilt maken op één van de sessies, volg @moxieandsam op Instagram en stuur Claire dan even een mail (info@clairesmission) zodat we je gegevens hebben. We maken de winnaar volgende week vrijdag bekend in een persoonlijke mail. Wie weet zien we elkaar snel! En wil je eerst meer informatie over mij en Moxie&Sam? Neem dan ook een kijkje op mijn website.


Wie zou jij blij willen maken met een energiesessie?

18 Comments

 1. Frederique Reply

  Toen ik op de middelbare school zat was ik erg gefascineerd door dingen als pendels en tarotkaarten. Ik ben er nu helemaal niet meer mee bezig maar als ik het zo lees, kan ik me goed voorstellen dat het voor sommige jongeren interessant kan zijn.

  • Hi Frederique, wat leuk, dank je voor je reactie! Leef je nu vanuit je intuïtie? Vaak zie ik dat de middelen als pendels en tarotkaarten het vertrouwen geven om op je eigen gevoel te vertrouwen. Liefs, Kris

  • Ha Linda en dat is natuurlijk helemaal oké! Ben je open over je eigen spiritualiteit? Daar pikken jouw tieners sowieso de vruchten van. Heerlijk laten varen! Fijne dag, liefs Kris.

 2. Oh dit vind ik dus super interessant! Ik wil mij dit jaar meer gaan verdiepen in de kracht van edelstenen. Ik denk echt dat het ons allemaal meer kan brengen. Meer rust, maar ook meer energie… Maar ik denk dat ik mijn tiener er niet warm voor kan make n helaas!

  • Hi Mirjam, wat tof! Zeker doen zou ik zeggen, als het je zo aantrekt, kun je er alleen maar een nog rijker gevoel van krijgen! En voor jouw tiener is vooral het in aanraking komen met al mooi. Open in de ontwikkeling, ieder kent zijn eigen tijd. Liefs, Kris.

  • Hi Nicole, ja prachtig he? Ik werk ook graag met de Rider Waite deck. De kaarten op de afbeelding komen van ‘The Wild Unknown Tarot Deck van Kim Krans’. Deze set ken ik niet, maar ziet er inderdaad prachtig uit. Doe je ook leggingen voor anderen? Fijne dag, liefs, Kris.

  • Hi Ingrid, ook met jonge kinderen kun je (juist) met energie werken. Veelal doe je dit ook, zij het onbewust. Als je dochtertje bijvoorbeeld valt en je je even de zere plek aanraakt, dan stuur je heling naar die plek. Ook met troosten, knuffelen, dansen en spelen werk je in basis met energie. Hoe mooi is dat? Als je meer wilt weten, let me know, genoeg wat gemakkelijk en ook op jonge leeftijd al te integreren is! Liefs, Kris.

 3. Felice Veenman Reply

  Een vriendin van mij was erg thuis in dit soort zaken en nam me wel eens mee in deze wereld, het is een van de vele redenen dat ik haar mis….

  • Hi Felice, ik voel je verdriet en stuur je een knuffel. Mooi dat zij jou mee heeft genomen. Weet dat ‘deze’ wereld altijd voor je beschikbaar is en dat iedereen dit ‘kan’. Als je nieuwsgierig bent en stappen zou willen zetten, laat het me vooral weten. Liefs, Kris.

 4. Felice Veenman Reply

  bijzonder dat jouw zoon zo goed om kan gaan met die verschillende energieen

  • Hi Felice, jazeker. Hoewel het nu heel gewoon voor hem is, heeft hij wel moeten leren hoe hij hier mee om kan gaan. Fijn was dat hij oud genoeg was om dit te kunnen vertellen en zich ook veilig genoeg voelde om dit te doen.

   Nu merkt hij dat hij mensen om hem heen kan helpen met zijn Zijn. Dat vindt hij natuurlijk erg interessant. En terecht! Maar balans is dan wel erg belangrijk. Daar zijn we dan ook mee bezig. Hem te leren hoe hij zichzelf kan beschermen en reinigen, want als er zoveel bij je binnenkomt heb je wel regelmatig opschoning nodig 😉 Liefs, Kris.

 5. Mijn dochter is 4, maar met haar heb ik het ook over edelstenen, kruiden en energietjes. Hoe vroeger je daarmee start, hoe ‘normaler’ dit is en hopelijk blijft voor haar. Interessant blog! Leuk om te lezen!

  • Zeker Cynthia, ben ik helemaal met je eens! Wat mooi dat je dit met haar doet. Kinderen zijn zo zuiver. Hoe mooi dat door wat jij haar aanreikt, zij dicht bij zichzelf kan blijven. Een prachtige basis. Liefs, Kris.

 6. Ik heb zelf ook tarot kaarten gekocht met een boekje erbij maar nog geen tijd gehad om me er in te verdiepen. Maar heb er wel heel erg veel zin in om me er in te verdiepen.

  • Hi Mandy, wat onwijs leuk! Net als met alle nieuwe dingen die je wilt leren, is het doen het belangrijkst. Hoe meer je gaat spelen met je kaartendeck, hoe leuker het wordt! Benieuwd naar je eerste bevindingen, heel veel plezier. Liefs, Kris.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: