Wist je dat iedere zwangerschap anders is? Ik kan er inmiddels over meepraten nu we alweer 25 weken in verwachting zijn van ons tweede kleintje. Wat vliegt de tijd! Voor dit blog artikel heb ik de tijd genomen om de 7 grootste verschillen voor je op te schrijven. Van een natuurlijk kraampakket, duurzame zwangerschapskleding, bijzondere kruiken en nog veel meer. En… Ik heb leuk nieuws! Ik heb namelijk ook een te gekke win actie voor je!

Voordat ik de 7 dingen met je deel die ik deze zwangerschap anders doe…

Iedere zwangerschap is prachtig en totaal verschillend! Ik ben van mening dat iedere moeder die luistert naar haar moederinstinct de beste keuzes maakt voor haar eigen kindje. In dit blog artikel deel ik puur en alleen hoe wij er in staan en de keuzes die wij maken waar wij ons goed bij voelen. ❤

Benieuwd welke dingen ik deze zwangerschap anders doe en naar de te gekke win actie? Ik ga alles nu met je delen! 😀

Een natuurlijk kraampakket

Toen ik in verwachting was van Lana, ontving ik van mijn verzekeraar een gratis kraampakket. De voorwaarden zijn inmiddels veranderd en dat bleek een enorm groot cadeau te zijn! Want als je toch zelf een kraampakket moet kopen, waarom zou je dan niet kiezen voor een natuurlijk en duurzaam exemplaar? Zodoende kwam ik terecht op de prachtige website van kraamverzorgende Monique Brosius. Op Little Moonlight verkoopt ze 3 kraampakketten die perfect geschikt zijn voor de bevalling en kraamtijd en een aantal andere mooie natuurlijke items.

Zelf hebben wij gekozen voor het uitgebreide luxe kraampakket dat gevuld is met 17 verschillende top kwaliteit producten die stuk voor stuk biologisch en natuurlijk zijn. En dit is wat erin zit:

 • 1x 10 stuks Natracare (biologisch katoen maandverband)
 • 1x Cordring (een baby -vriendelijk alternatief voor de plastic navelklem)
 • 8x Eco Pads Onderleggers (60x90Matrasbeschermer)
 • 2x Cariwell netbroekjes, zwart, wasbaar
 • 1x Vloeibare handzeep Ecover 250 ml
 • 1x Hygienic Hand Gel
 • 1x Digitale thermometer
 • 1x 10 stuks Alcohol doekjes, per stuk verpakt
 • 10x Gaasjes,
 • 25 stuks Eco by Naty luiers newborn
 • 1x Eco by Naty billen doekjes
 • 1x Purelan tepelzalf (100 % ultrazuivere natuurlijke lanoline)
 • 6 stuks Cariwell wasbare zoogcompressen, katoen, in waszakje
 • 1x Cosilana mutsje van 100 % biologische merinowol
 • 12 gram Heilwol, werkt helend voor rode billetjes, tepels of kleine wondjes
 • Burt Bees, multifunctionele zalf, vrij van parabenen, 100 % natuurlijk
 • Zoutlamp 2,5/3,5 kg , kan een ruimte van 10-14 m zuiveren, geeft rustgevend licht

En wat daarnaast ontzettend leuk is, is dat er in het pakket ook nog heel veel cadeautjes zitten. Zo lief! Wij zijn fan!

Een eigen kolfapparaat en glazen flessen

14 maanden lang heb ik Lana mogen voeden. Maar omdat zij zo’n heftige start heeft gehad, was uit de borst drinken een enorme opgave. En toen ze de kracht had, was ze vergeten hoe het werkte. Dus heb ik al die maanden fulltime gekolfd. We huurde hiervoor de Medela Symphony. Een fantastisch kolfapparaat! Maar als je de rekensom maakt van 14 x €70 per maand… Is dat wel een enorm bedrag. En ondanks dat ik dit keer echt hoop dat ik niet hoef te kolven en rechtstreeks borstvoeding kan geven, wil ik ook dit keer wel heel graag een kolfapparaat in huis hebben. Voor het geval dat. Na grondig onderzoek gedaan te hebben, koos ik voor de dubbele elektrische borstkolf van Philips Avent, type SCF398/11.

En ook qua flessen, wil ik het dit keer anders doen. Met Lana kozen we voor de Natural-starterset van Philips Avent. Maar nu we 1,5 jaar verder zijn, zijn de flessen eigenlijk al aan vervanging toe. Niet echt duurzaam! Ook hebben wij een dubbel gevoel bij plastic flessen. Maar gelukkig is er een fantastisch alternatief! De mooie webshop Pure Start verkoopt namelijk glazen drinkflessen van het mooie Deense merk, Natursutten. De flesspeentjes die op deze flessen zitten hebben een innovatief ontwerp met dubbel anti-koliek ventiel dat een evenwichtige doorstroom garandeert en darmkrampjes en gas vorming in baby’s buikje voorkomt. Daarnaast lijkt de vorm van de brede flesspenen op die van een borst en stimuleert zo het natuurlijk aanleggen. Precies waar wij op zoek naar zijn! We hebben de flessen dan ook in maat 240 ml en in 120 ml.  En… Ik heb waanzinnig leuk nieuws! Ik mag een set van 2 flessen in maat 240 ml weggeven van Henrianne! Mag ik jou hier blij mee maken? Lees dan onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

Een natuurlijke zwangerschap (die niet 100% vegan is)

Sinds Lana 6 maanden oud is, is de antroposofische opvoeding op ons pad gekomen. Iets wat wij ontzettend mooi vinden! En haar (en haar broertje of zusje) graag mee willen geven in combinatie met mindfulness, dierenliefde en de dingen die wij belangrijk vinden. Nu is het zo dat er binnen de antroposofie een aantal dierlijke materialen enorm belangrijk zijn (naast alle natuurlijke en vegan materialen). Zoals wol, zijde en bijenwas. Na grondig onderzoek gedaan te hebben en heel wat gefilosofeerd te hebben, hebben wij besloten om diervriendelijke wol in ons leven en dat van ons kleintjes toe te laten en te omarmen. Dit omdat er bijna geen enkel ander materiaal is dat zo warm en ook zoveel medische voordelen heeft. Dus ook dit keer wil ik een zo natuurlijk mogelijk zwangerschap, maar is het er wel één die niet 100% vegan is.

Mooie duurzame zwangerschapskleding

Toen ik in verwachting was van Lana, droeg ik over het algemeen alleen zwangerschapsbroeken met een lekker shirt of een fijne warme trui. Dat vond ik zo fijn en comfortabel zitten! Maar tijdens deze zwangerschap zitten broeken helemaal niet lekker meer. Ook vind ik duurzaamheid nu belangrijker dan ooit tevoren. Want waar ik voorheen dacht dat je zwangerschapskleding direct in de kast beland zodra je bevallen bent, weet ik nu wel beter. Nog maanden na Lana haar geboorte heb ik mijn zwangerschapskleding namelijk gedragen. En daarom investeer ik nu liever in mooie duurzame zwangerschapskleding. Eén van mijn favoriete items hierbij is The Little Black Maternity Dress van Swan and People. Een jurk die niet alleen heel mooi zit en lekker voelt, maar die ook enorm duurzaam is. Echt een aanrader! En.. Wat Swan and People een extra mooi merk maakt, is dat de oprichtster een moeder met een bijzondere missie is.

Naast mooie en duurzame zwangerschapskleding heb ik dit keer ook 2 mooie voeding bh’s in mijn kast liggen. Ze zijn van Bressy en ik heb ze in de prachtige kleuren groen en roze. Wat ik zo fijn vindt aan deze voeding bh’s is de sluiting aan de voorzijde die super eenvoudig open en dicht gaat door de  drukknoopjes.

Ander soort kruiken

Toen we Lana haar bedje voor de alle eerste keer op wilde warmen, gebruikte ik daarvoor een aluminium flessenkruik. Na 10 minuten wilde ik de kruik weg halen en kreeg ik de schrik van mijn leven; de hele fles was leeggelopen in haar ledikant! Vreselijk! Het bleek dat wij 1 van de flessen hadden waar een productiefout in geslopen was. De schroefdraad in de dop bleek misvormd te zijn, waardoor dit soort ongelukken konden gebeuren. We hadden er 2 in huis en de ander bleek wel oké te zijn. Maar in alle eerlijkheid, heb ik alle tijd dat we het in gebruik hadden in spanning gezeten. En daarom wil ik het dit keer anders gaan doen. De aluminium fles laten we nu lekker in de la liggen en in plaats daarvan hebben we 3 andere kruikjes. Namelijk;

Vaccinaties

Toen ik in verwachting was van Lana hebben we er heel bewust voor gekozen om niet de 22 weken prik te nemen. Dit omdat we het gevoel hadden dat ons kleintje nog zo klein en kwetsbaar was. De prik voelde toen gewoonweg niet goed. Maar toen Lana geboren was en ze direct een eerste inenting kreeg toen we het consultatiebureau bezochten, brak ons hart. Niet alleen omdat ze het heel pijnlijk vond, maar ook omdat ze er direct koorts van kreeg en een paar dagen ontregelt was. Reden genoeg om dit keer wel voor de 22 weken prik te kiezen (en godzijdank heb ik nergens last van gehad)! Daarnaast heb ik er ook voor gekozen, op advies van de verloskundige, om het Pfizer-vaccin te nemen. Daar heb ik best een tijd over getwijfeld, maar omdat ik deze zwangerschap zo bang en onzeker begon, voelde het als een goede beslissing.

Een hypnobirthing cursus

Over goed voelen gesproken; binnenkort komt er een uitgebreid blog artikel online over de online Hypnobirthing cursus van Mom & co die ik op dit moment aan het volgen ben. Toen ik in verwachting was van Lana heb ik het advies opgevolgd van de mensen om mij heen. Die één voor één aangaven dat je geen bevallingscursus nodig hebt omdat moeder natuur dit allemaal fantastisch regelt en je oerinstinct het overneemt. Deels waar, maar achteraf gezien had ik heel graag gewild dat ik toch een cursus had gedaan. Want de bevalling van Lana was allesbehalve makkelijk en achteraf gezien toch ook wel een beetje traumatisch. Dus… Tijd voor een frisse start en heel veel positieve energie! Of ik dat allemaal uit de cursus haal? Dat deel ik binnenkort met je. To be continued..

Tot slot en wil jij kans maken op een Natursutten set van twee glazen drinkflessen in in maat 240 ml?

En dit zijn ze alweer! De 7 grootste verschillen! Al zijn er natuurlijk ook wat kleine dingen die ik niet met je gedeeld hebt. Zo kiezen we dit keer bijvoorbeeld wel voor een hemeltje bij het ledikantje en hebben we nu een kleintje die we zoveel mogelijk overal bij betrekken. Echt luieren is er dit keer niet meer bij en omdat de placenta dit keer aan de voorzijde ligt heb ik vooral het begin van de zwangerschap heel anders ervaren. Maar… Ik mag niet klagen! Alles gaat goed en inmiddels genieten we volop! En ik heb leuk nieuws…

Van Henrianne van Pure Start mag ik een Natursutten set van twee glazen drinkflessen in maat 240 ml weggeven! Mag ik jou blij maken met deze prachtige set? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel (mailen mag ook naar info@clairesmission.com) en laat ons weten waarom je hier blij van wordt of wie je hier blij mee wilt maken. Al telt een ‘Ik doe mee!’ natuurlijk ook! Meer kans maken? Volg Pure Start dan ook op Facebook of Instagram.

Volgende week dinsdag ontvangt de winnaar een persoonlijke mail.

Update 21-12-2021: Bedankt voor al jullie onwijs leuke & lieve mailtjes en reacties! Super leuk om te lezen! De winnaar heeft zojuist een persoonlijke mail ontvangen. Niet gewonnen? Niet getreurd! Er komen binnenkort nog veel meer leuke win acties online.


Welke dingen heb jij anders gedaan na je 1ste zwangerschap 😀 ?


29 Comments

 1. Lindaschrijfthetop Reply

  Ik heb drie zwangerschappen mee mogen maken maar ik heb ze allemaal hetzelfde ervaren en ik heb ook dezelfde producten en merken gebruikt voor alles rondom de baby.

 2. Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Wat ik anders deed was simpelweg minder stressen en de boel, de boel laten. Zo houd je veel meer tijd over om te genieten. Inmiddels ben ik mama van vijf en geniet ik volop

  Geniet van je laatste loodjes, maar zo te lezen gaat dat helemaal goed komen!

 3. kendy vanlangenaker Reply

  Die bh’s zien er echt mega comfy uit en ga ik op mijn lijstje zetten voor de volgende zwangerschap. Wij hebben ook de avent natural wave maar die zijn inderdaad niet meer mooi nu. We zijn er ook een paar verloren onder de baan dus een paar extra flessen die dan nog eens glas zijn, daar doe ik zeker aan mee! Nog een mooie zwangerschap verder <3

 4. Nancy Jager-Slinger Reply

  Ik ben heel benieuwd naar deze flessen! Ik heb mijn eerste kindje bijna 4 jaar borstvoeding gegeven dus dat zijn aardig wat plastic flesjes geweest. Ik ben nu zwanger van mijn tweede kindje en ben nu veel bewuster bezig met welke spullen ik ga kopen.

 5. Lonneke Sanders Reply

  Wat fijn om te horen dat het inmiddels goed met je gaat tijdens deze zwangerschap! Mooie keuzes hebben jullie gemaakt en dank voor deze fijne inspiratietips!

  Ik zou dolgraag meedoen met de actie voor de glazen flessen, ik ben er heel erg nieuwsgierig naar!

  Wens je een heerlijke zwangerschap toe voor die laatste maanden, wat een bijzondere tijd is dit toch 🙂

 6. Wat leuk om te lezen dat wij beide dezelfde keuzes maken Hihi.
  Ik heb echt veel gehad aan het kraampakket trouwens!
  Jullie vast ook!
  Het enige dat wij nog willen regelen zijn de glazen flessen en toen kwam ik jouw woonachtige tegen!
  En of ik deze graag wil winnen!

  Ik begin nu al met duimen♥️

 7. Frederique Reply

  Oef het is allemaal zo lang geleden voor mij. Mijn eerste is net 20 geworden en mijn jongste is 14, moet je nagaan. Ik weet nog wel dat ik voor mijn eerste veel te dure kleding kocht, dat heb ik met de twee daarna niet meer gedaan want ze groeien er zo snel uit! En verder had ik voor de eerste bijna alles gehuurd, van wieg tot aan kinderwagen. Dat vond ik juist weer superhandig en had het met de twee anderen ook willen doen maar toen waren we verhuisd en hadden we die verhuurwinkel niet meer in de buurt. Ik heb net uit nieuwsgierigheid gekeken en die verhuurwinkel bestaat niet meer.

 8. Ik vind de voedingsbhs’ zo mooi! Echt geweldig. En het kraampakket spreekt me ook enorm aan met die natuurlijke materialen en aandacht voor duurzaamheid.

  Elke zwangerschap is inderdaad weer anders. Ik geloof dat ik bij mijn tweede zwangerschaps iets rustiger was, omdat ik beter wist wat ik kon verwachten.

 9. Wat een prachtig uitgebreid kraampakket!
  Ik had wat items los gekocht deze keer.

  Zoveel anders gedaan en nu onze tweede kleine er is ook. Vooral meer vertrouwen en kennis 🙂
  Grootste verschil daarnaast is een kraamweek zonder kraamzorg en visite, aanrader.
  Ik geef nu borstvoeding maar we zullen straks ook beginnen met flesjes afgekolfde melk om te wennen aan de fles. Deze lijken me super fijn en duurzaam.
  Liefs!

 10. Ik heb 1 zwangerschap achter de rug. Ik ben ontzettend trots, maar als ik nu nog eens zwanger zou zijn zou ik sommige dingen ook anders aanpakken. Je leert iedere dag opnieuw en met nieuwe kennis kan je bepaalde dingen anders aanpakken 🙂

 11. Ik kan daar nog niet over meepraten eigenlijk, omdat ik vind dat je het zelf het beste kan ervaren❤️ leuk dat je een gratis kraampakket ontving. Ook duidelijk omschreven wat erin zit! Handig dat een kolfapparaat werkte. Ik heb ooit in een antroposofische kliniek gezeten, erg gezond en interessant!

 12. Hi Claire,

  Wat een ontzettend leuke blog om te lezen.

  Lieve groet,

  Maria van Mom & co

 13. Ik doe mee!

  Mijn beste vriendin Neeltje is net bevallen van haar 2e zoon Ties. En die kan deze flessen absoluut heel erg waarderen, dus leuk om dit haar kado te kunnen doen!

  Liefs en erg genoten van het lezen van deze blog.

 14. Ik doe heel graag mee! Mooi initiatief om onze 2e zwangerschap voor duurzame keuzes te gaan!

 15. Ik heb me bij de 2e vooral minder druk gemaakt. Het is niet meer nieuw dus dat scheelt. Mooi blog weer!

 16. Wat fijn om dit te lezen! Hele nuttige tips. Ik ben ook zwanger van een tweede kindje en wil het dit keer ook anders (natuurlijker) doen. De glazen flessen ben ik erg benieuwd naar.

 17. Wat een heerlijke tips! Ik zou ook (mocht het ons gegund zijn nog een kleintje te kunnen verwelkomen) een natuurlijk kraampakket kopen. Ik ben trouwens ook erg benieuwd naar hoe die cordring bevalt. Bij Eefje hadden we zo’n blauwe klem. Maar die bleef elke keer achter de luier haken, zag er ook totaal niet comfortabel uit.. Ik wens je een heel fijn verder verloop van je zwangerschap! Liefs!

 18. Dank voor je leerzame artikel met nuttige tips! Momenteel ben ik 36 weken zwanger van mijn eerste kindje en samen met mijn man probeer ik haar een zo natuurlijk, duurzaam mogelijke start te geven. Bij het uitzoeken daarvan zie je alleen soms door de bomen het bos niet meer, zo ook met flesjes! Deze flesjes van Natursutten klinken als een hele goede optie, daarom doe ik graag mee aan de actie!

 19. leuke actie! ik doe mee voor mijn neef en zijn vrouw die bijna voor het eerst ouders worden en alles is mooi meegenomen om hen te plezieren

 20. Ik zou de flessen geven aan mijn dochter die in Februari 2022 uitgerekend is 😉

 21. Wat een leuke blog, dank je wel voor je goede tips!
  Ik doe graag mee om de glazen flessen te winnen, ben nu 38 weken zwanger en de duurzame flessen zullen erg goed van pas komen straks !!

 22. Ik doe graag mee, onze kleine is er nog niet dus zijn nog druk opzoek naar alle spulletjes en deze flesjes zien er zeer praktisch uit.

 23. Ik doe graag mee! Eind januari ben ik uitgerekend van ons eerste kindje en ik zou deze flessen graag gaan gebruiken!

 24. Ik doe graag mee, dit is juist mijn eerste zwangerschap dus ik kan nog niet vergelijken.
  Maar zoveel mogelijk natuurlijk lijkt me zo fijn. Ik wil graag borstvoeding gaan geven, ter aanvulling daarop zouden de flesjes ontzettend goed van pas komen!

 25. Gefeliciteerd met de zwangerschap. Een aantal keer heb ik foto’s langs zien komen. Heel erg mooi! En ook mooi dat je nu dingen anders gaat doen dan bij je vorige zwangerschap. Zo leert men 🙂

 26. Jadis Schreuder Reply

  Oh wat een super handige tips allemaal! Ik ben nog niet zo ver, maar dankjewel!

 27. Pingback: Onze 7 kraamtijd essentials - Claire's Mission

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: