Gefeliciteerd, aanstaande mama! Je verwacht een bundeltje vreugde en er is niets spannender dan dat. Zwangerschap kan een prachtige tijd zijn, maar komt ook met zijn eigen uitdagingen. Om ervoor te zorgen dat je helemaal voorbereid bent op de nieuwe komst, heeft één van onze gastbloggers drie belangrijke dingen voor je op een rij gezet waar je op moet letten voordat je kleintje ter wereld komt.

#1 Geboortekaartje maken

Een geboortekaartje maken voordat je baby is geboren is super fijn en leuk om alvast te doen! Een tijd geleden deelde Claire in dit blog artikel al een checklist voor het maken van een onvergetelijk geboortekaartje. In dit artikel vindt je alle gegevens die zeker niet mogen ontbreken op een geboortekaartje. Maar wist je dat je ook op bijvoorbeeld Pinterest heel veel inspiratie kunt op doen voor het laten maken van een geboortekaartje? Echt een aanrader! En door alvast de geboortekaartjes te maken tijdens je zwangerschap kun je ben je goed voorbereid zodat jullie je tijdens de kraamtijd alleen maar zorgen hoeven te maken over herstellen, beschuitjes eten en genieten van jullie lieve kleine spruit!

#2 Kinderkamer voorbereiden

Dit is waarschijnlijk het leukste deel – het inrichten van de kinderkamer! Het is belangrijk om hier op tijd mee te beginnen, zodat je ruim van tevoren kunt beslissen over meubels en decoratie. Zorg ervoor dat de meubels die je koopt veilig en stevig genoeg zijn voor de kinderkamer, en dan met name de wieg. Wat de decoratie betreft: het is helemaal aan jou of je het wilt houden bij genderneutrale tinten of dat je helemaal los gaat met kleuren en patronen (wist je dat aardetinten dit jaar helemaal hip zijn?). Welke stijl of welk thema je ook kiest, zorg ervoor dat het een plek is waar jij en je kleintje graag tijd doorbrengen als hij of zij gearriveerd is. Ben je in verwachting van een meisje? Vergeet dan niet om de geboortekaartjes voor een meisje in de kamer neer te zetten. Hoe leuk!

#3 Babyproof maken

Het derde punt op je lijst is het babyproof maken van je huis. Als je kleintje er eenmaal is, zal hij of zij op termijn de omgeving gaan verkennen – wat betekent dat alles wat binnen handbereik is, kinderproof moet zijn! Begin met het beoordelen van scherpe hoeken in huis, zoals bijzettafeltjes, en ga dan verder met stopcontacten of kasten die afgedekt moeten worden. Je zou ook kunnen overwegen om hekjes te kopen voor trappen of balkons in huis – voor het geval dat! Als deze paar stappen voltooid zijn, kun je gerust zijn in de wetenschap dat je lieve bundeltje van vreugde veilig zal zijn als hij of zij arriveert.

Tot slot…

Er is veel te doen voordat je een kleintje op deze wereld verwelkomt. Met deze drie tips in gedachten weten we zeker dat aanstaande mama’s al een aantal dingen precies op tijd geregeld zullen hebben voor de komst van hun kleine. Vergeet daarnaast ook niet om op tijd een natuurlijk kraampakket in huis te halen, een autostoel, kinderwagen, draagdoek en ook deze 7 kraamtijd essentials zijn echte aanraders. Wij wensen jullie nog een hele fijne en onbezorgde zwangerschap toe + veel nestel-plezier!


Heb je genoten van dit gastblog artikel en ben je op dit moment in verwachting? En hoe voel je je? En als je op dit moment niet in verwachting bent; welke dingen wilde jij allemaal tijdens je zwangerschap geregeld hebben? Hoe zag jullie geboortekaartje er daarnaast uit? Deel het gerust in een reactie! Wij zijn super benieuwd 😀 .


4 Comments

  1. Ik weet zeker dat heel veel ouders to be erg veel hebben aan deze tips. Ik kan me voorstellen dat er heel veel op hun afkomt

  2. Kijkje in huis en tuin Reply

    Wat een handige tips voor als je zwanger bent, soms heb je geen idee waa je moet beginnen

  3. Een veilig huis voor een kind is inderdaad superbelangrijk! Wij hadden ook altijd overal traphekjes. Geboortekaartjes op tijd in huis hebben vind ik ook een fijne tip.

  4. Niet in verwachting en ook nog geen kindje, maar het huis is met 5 katten al redelijk babyproof 😉 Iets wat ik voor mezelf graag op tijd geregeld zou willen hebben is het geboorteplan en de vluchttas.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: